Najdi forum

Maroko-pomoč!

Cao, a mi mogoce lahko kdo svetuje, namrec sla bi avgusta v Maroko za en mesec pa me zanima kako bi najceneje prisla tja, ker je letalska karta v Erazmu, ki je kao najcenej za studente ful draga pa se iz Dunaja leti kar je pol se drazje.
A ma kdo kaksno idejo, pa ce je kdo biu tm, kako je kej?
hvala
lp

Okoli prihoda tja ti težko svetujem, ker mi smo ujagali eno promocijsko varianto, ki je danes ne boš dobila več. Nastanjeni smo bili v hotelu v Tangerju in smo z rent-a-carjem šopali okoli. Ogledali smo si praktično vsa mesta. Najprej ti pripenjam sporočilo o marocu, ki sem ga že enkrat napisala;

Policisti so blazno prijazni in ti z veseljem nudijo kakršno koli obliko pomoči. Kar se tiče poti čez Gibraltar je pa takole. Mi smo bili ekstra posebej upozorjeni (poznam primer moževega znanca, ki se mu je to dejansko zgodilo), da na letališčin in pri prečkanju Giblartarja ekstra radi podtikajo razne mehke droge, (pri tem, gre iztočasno jasno večja pošiljka neopazno mimo) in te seveda najavijo. Oblasti pri tem nič ne sprašujejo, ampak ponikneš nekje v sodni sitem za sigurno par mesecev. Zato na letališčih je potrebno prtljago imeti skoz na očeh in se čim prej spraviti v mednarodni prostor, čez Gibraltar (kjer to še raje počno) pa je na trajektu potrebno malo popaziti na avtoček.

Drugače so ljudje ekstra prijazni, le otresite se takozvanih lokalnih vodičov, ker si vse lahko ogledati tudi sami in želijo le denar. Če pa že, se na začetku dogovorite za denar. Mi smo prenočevali v Tangerju in se vozili po državi, tako da ti kaj prida informacij o prenočiščih v naštetih mestih ne morem dati.

Prometnih zamaškov ni, vsaj mi jih nikjer nismo doživeli, ceste so dobro označene in 6 let nazaj so ravno gradili nove avtoceste (do sedaj bi morale že biti zgrajene, vsaj upam), tako da problemov s prometno povezavo res ni. Tudi ponoči se dobro vozi. V rondojih imajo prednost tisti, ki se vključujejo notri in ne ti, ki si notri, tako da tam se prav smešno zabaše in potem velja pravilo PREDNOST VEČJEGA IN MOČNEJŠEGA hehe….a ni nič hudega….

Kar se tiče varnosti se nikjer nismo počutili ogrožene (vsi se policistov izredno bojijo, tako da jih omeniš in nimaš več težav hehe) En neljubi pripetljaj z zadrogiranim Fesovčanom smo pa le imeli. Z možem nisva počakala najinega takozvanega lokalnega vodiča in sva šla vsa nestrpna malo hitreje novim dogodivščinam naproti. V ozki ulici je stal tale zadrogiranc in se naslanjal na zid. Ko sva šla mimo je mojemu možu postavil nož na vrat. Obmiroval je, ves šokiran. Domačini so pa tisti trenutek skočili k njemu in ga pritisnili ob zid in ga zvlekli stran. Nato sva slišala tisoč opravičil, vabil na čaj, da se odolžijo za neumnost tistega nesrečnika in hkrati so prosili, da ne kličeva polcije. Ker ni bilo nikomur nič sva nadaljevala pot. To je bil edini slučaj in po mojm sva pač zatavala v tak splet okoliščin, drugače sva po dogodku brezskrbnotavala po državi še cel teden in se nisva počutila prav nič ogrožena. Ukradena nisva bila. Tako da, moj vtis je, da je država VARNA.

Definitivno si vzemi čas za Casablanko, Fes, čak kuko se že napiše “Chechuan” – modro mesto, Tetuan in seveda Marakeš. Vmes smo šli celo čez označeno cesto, ki se je izkazala za makadam, čez gore, kjer sem doživela boljšji trg oslov, prijazne Barbere na oslih in domačine. Maročani izredno radi vabijo v hišo na čaj in vodno pipo. Tako, da se kar pripravi, da greš v trgovino popoldan, ven pa prideš pozno zvečer s prijetnim občutkom, da si bil resnično zaželjen gost. Tega ne boš doživela ne v Tuniziji, ne v Egiptu… Resnično so nekaj posebnega.

Ej pa, da ne bom predolga…vprašaj, če te še kaj zanima
A.

Maroko je super država. Pošlji mi email pa ti pošljem potopis. Mi smo šli do Maroka z avtom in dol potovali 25 ur nazaj pa dva dni. Stroški v treh za samo pot so znašali 50.000 tisoč po osebi. Je pa problem ker so avioni za Maroko kar dragi. Skušaj najti kakšen čarter.

– varianta je da najdeš kamionarja (če potuješ sama) in se z njim zapelješ do juga Španije
– vlak je predrag in vozi celo večnost
– skušaj najti kakšne poceni polete v Malago ali pa Sevilo, če jih dobiš varianta volare ali ryanair, potem pa do Algericasa in naprej s trajektom v Maroko.
– glede na pisanja na forumu jih bo nekaj šlo v Maroko z lastnimi avtomobili, povprašaj malo po forumu in morda se lahko komu pridružiš, potencilano so zanimivi tudi tisti, ki gredo v Španijo

lp

ozbej

Ful hvala za pomoč!
lp

Midva sva kupila karto za let iz Munchna na Odklop.com. Uspelo nama je, da sva jo kupila na dan, ko je bila najcenejsa (moras pac pridno spremljati spremembe) in sicer 61 000 + 1000 za Odklop. Pristeti moras seveda se vlak (povratna karta 15 000 iz LJ) in pa prevoz z zelezniske postaje do letalisca z S-bahnom (partnerska karta za 2 osebi 16 EUR, lahko ti prodam svojo, ce zelis, je se veljavna).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close