Najdi forum

Sardinija

Zanima me čimveč informacij o Sardiniji:
-kaj se splača videti
-kje kampirati ( cene, opremljenost kampov,bližina morja)
-cene v trgovinah in gostilnah
-lepote narave ( kolesarjenje in peš pohodi, rečice in jezera)

Zadnji dve leti sem dopustoval na Korziki in me zanima primerjava med tema dvema otokoma. Kampe na Korziki poznam (vsi s tremi zvezdicami so bili zelo solidni- cena okoli 20 evrov za avto+2osebi), hrana v gostilnah precej draga-boljša izbira so bogato založene trgovine s cenami nekaj višjimi kot pri nas, zelo so mi bile všeč hladne rečice v hribih in dosti označenih pohodnih poti- a je kaj takega tudi na Sardiniji. Lani sem iz Bonifacia s trajektom in kolesom odšel preko na Sardinijo na enodnevni izlet – gužva je bila ogromna in sem po cesti prehiteval vse avtomobile. Je tako vsepovsod na Sardiniji?
Termin dopusta enak kot lani: 5.julij-19.julij.
Hvala za odgovore!
lp
sandi

Prevozil sem Korziko in Sardinijo in moram reči, da mi je prva bolj všeč. Otok je bolj razgiban, narava lepša, vsaj bolj zeleno je kot na pusti in (takrat) ožgani Sardiniji. Na Sardiniji mi je bilo najlepše na jugu – misim, da se obala imenuje Costa del sud. Prijeten kamp, lepa plaža v zalivu…
Notranjost sem prevozil bolj površno (brezplačna avtocesta čez cel otok), tako da nisem niti zasledil kaj podobnega kot so Sartene ali pa Restonica na Korziki.
Kolikor se spomnim ni bilo razlike v cenah med obema otokoma.

Sardinija je precej cenejša od Korzike. Sploh cene v velikih marketih in veleblagovnicah… Tudi cene campov so cenejše, razen v avgustu, ko so primerljive z Korziko in še to na ZV v okolici Costa Smeralde… Notranjost je čudovita, hribovita, dokaj zelena…Nuoro…Fonni….pa vse do Cagliarija. Od obmorskih mest pa Oristano, Alghero, idlilični Castelsardo, pa Palau…pa mondeni Porto Cervo, Porto Rotondo.. Na otoku so nuragi iz bronaste dobe (okrogli kamniti stolpi), majhe bronaste kipce pa lahko vidiš v muzeji v Cagliariju. Ob glavenm mestu je angelski zaliv…kjer lahko občuduješ rožnate flaminge. Da ti o hrani ne govorim in o kmečkih turizmih… Meni je super. Sem se že 2x potepala po otoku in se bom verjetno še kdaj. Preberi si knjigo “Trs v vetru” od Grazie Dalede (nobelove nagrajenke za književnost-domačinka iz Nuora), ki zelo lepo opisuje življenje sardincev in celotno pokrajino…
LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close