Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Otoki za kolesarjenje

Otoki za kolesarjenje

Novopečena (lani poleti) kolesarka se letos navdušuje nad idejo, da bi junija preživela teden na enem izmed hrvaških otokov in ga dodobra obdelala s kolesom (morda še kakšnega soseda).

Sem zaenkrat se bolj “kamot” , tako da bi si postavila bazo v kaksnem hotelcku in od tam startala vsak dan (ja, ja vem, da je to turbo penzionersko, a tisto s torbami na kolesu pride v poštev, ko bom velika).
Zanima me, če ima kdo izkušnje, kateri izmed otokov ima urejene (ne nujno asfaltne) poti/ceste za kolesarjenje, ni preveč hribovit, ima lepo pokrajino, itd.

Prekolesarila sem Cres in Lošinj, Krk, Hvar, Dugi otok, pa mogoče še kakega, bila pa še na Rabu, Pagu, Pašmanu, Ugljanu, Murterju… Vsi otoki so gori-doli, tako da bo povsod dost za brcat. Še vedno mi je izredno pri srcu Cres (z vasico Lubenice), pa še blizu je. Pa lahko potegneš na Lošinj, če ti zmanjka poti (ali pa štartaš z Lošinja). Sicer pa Hvar, kjer se najde kar nekaj izredno lepih samotnih plažic, kamor z avtom praktično ne gre. Dugi otok mi je bil tudi všeč.
Se mi zdi da je najlepši čas za kolesarit pred julijem, ko še ni toliko turistov.

LP, Tina

Na hrvaški obali in otokih je več klanca, kot če se odpraviš iz Slovenije v Švico (lastne izkušnje). Julija je kar vroče, povečini so ceste kondicijsko kar zahtevne in precej motorno okupirane. Sicer pa izjemno lepe. Zanimiv je Mljet, ker ima zelo malo prometa. Ali pa obmorska makadamska (stara rimska) cesta po južni obali Korčule.

lp

oz

Meni je najbolj všeč Rab, je tudi relativno raven in razen glavne ceste tudi ni kaj prehudo s prometom.

Če te pa vseeno zanima kaj umirjenega “torbami” pa poglej temo Tour de Mur

LP, M.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close