Najdi forum

vreme Šrilanka

Odločam se za lasminute potovanje na Šrilanko, junija…zanima me če ima kdo izkušnje z vremenom v tem času. Weather forecast kaže deževno obdobje ta teden…
Hvala!

Julija se tam začne deževna doba. Menda je vsak dan ob točno določeni uri ploha, ki traja uro ali dve, pol je pa itak sauna. Junija pa zna biti še zelo stabilno.
Bye

Fidel

Tudi jaz mislim da ni najboljsa sezona Junija. Takrat so nizje cene prav zaradi tega ker prihajajo
monsuni in kar precej dezuje ! Jaz sicer se nisem bil ampak tudi sam gledam in v lonely planet-u pise da je najboljsa sezona od Decembra – Marca ( takrat je na zalost tudi najdrazje ). Sem pa se malo gledal padavine in najboljse je Februarja ( najmanj povprecnih padavin ).
Poznam pa kolegico ki je sla v casu dezevnih dob in je rekla da se takrat recimo sploh ne mores
kopati ker so non-stop valovi in je mocen tok ! Pa se temperature niso bile idealne za kopanje !

Zdej sem pa še bolj zmedena…Hvala obema za odgovore. Fidel upam, da velja tvoje! Bom poskusila malo spremljati online forecast kako bo…Trenutno je 30 stopinj in oblačno. Če ima kdo še kakšno informacijo, ki je bil tam…prisim:-)

Vreme na Sri lanki. Bil sem maja tam in je v glavnem soncno, malo dezja, samo mocni tokovi so bili na zahodni strani otoka. vzhodni del otoka ki pa ni turisticen pa ima sedaj ok klimo. samo ce gres na last minute potem bos sla na zahodni del otoka. pricakuj da bo vroce vlazno, morda malo dezja, kopanje v morju pa bo zaradi mocnih tokov kar nevarno

Lep pozdrav EAGLE

ojla!

kakšno bo vreme junija ti težko povem, saj sem bila tam avgusta. še vedno naj bi bilo “deževno” obdobje, ampak je mogoče v treh tednih ene parkat bla ful ploha, ki je trajala par minutk.

hočem te samo pomiriti glede kompanja, saj ko sem bila jaz so bili še vedno valovi, ampak se lahko brez problema kopaš. res je da ni najbolje da se ful plavaš (kar je itak zelo težko), se pa lahko mečeš po valovih ali pa deskaš itd(za nas začetnike je fino deskat tako, da si na dilci, ki si jo sposodiš, na trebuhu in se pripelješ čisto na suho).

lp eva

ojla,

jaz grem konec junija in začetek julija tja.

poleti je monsun na jugozahodu in tam več padavin, čeprav so mi vsi rekli, da so to bolj kratki nalivi, kot pa dolgotrajen dež.. no jaz itak računam bolj na vzhodno obalo, kjer je ta čas ok – tam imajo monsun pozimi.

Sicer trenutno spremljam vreme že kak mesec (Colombo, Trinco) in VEDNO kaže za možne nevihte – verjetno tipična napoved za monsunsko obdobje??

@eva3
: si bila ti avgusta na JV ali na vzhodu?

Je bil kdo na vzhodu v podobnem terminu (junij, julij)?

ojla!
večji del sem bila na jugozahodu, potem pa smo bli na JV na safariju in v notranjosti, kjer je pa najlepše. ja takrat, ko sva šla midva je bilo tud še rečen, da nej bi bil še monsun pa se je res samo ene parkrat ful ulil, pol je bil pa prec sonce in že spet vroče. :)))

moji spomini so nepozabni.

lp eva

Eagle, Eva, Shamo hvala!
Nameravam v Bentoto, hotel Ceysands…60 km od Colomba…ali mi bolj priporočate kam v Negombo?! Ja res je online weather kaže stalno možne padavine in črne oblake, deževnih dni naj bi bilo junija 15 mesečno :(( Ni problema če vsak drugi dan dežuje, če grem pa za 14 dni pa 14 dni dež je pa kriza!

Barbra

Ne bo dezevalo veliko sem zihr, meni je bil vsec Galle se nekoli nize hotel LIGHTHOUSE, res je dober spada med 100 najbolj luksoznih majhnih hotelov na svetu pa sploh ni drag. Je pa res odlicen, vse je na nivoju enkratno, resnicno uzitek. Sam kaksno uro se dalj od Bentote proti jugu.

Bom mal pogledala na net – u za Lighthouse. Drugače sem še bolj v pripravah in sem mislila da bi šla preko lastminute ponudbe, kjer so na voljo hoteli Ceysands, Blue oceanic, Serendip…po kakšni varianti si pa ti potoval, si sam rezerviral hotel pa avio?

Sla z zeno, potoval z nemsko agencijo Weltreisen Maiers. Poletel iz Munchna, najprej en teden ogledal Sri Lanko nato en teden v hotelu Lighthouse v Galleju. Tistih hotelov ki jih omenjas ne poznam razen Blue Oceanic videl a ne spomnim vec dobro kaksen bil. Vem da je eden dober tudi v Bentoti mislim da je nekaj na Saphir a je kar drag in zagotovo ni v last minute ponudbah. Hotel Lighthouse prav tako ni v teh ponudbah. Vse je odvisno od tega kaj hoces, koliko si zahtevna. Ce imas rada luksus, dobro postrezbo, prelepo dekorirano hrano v prelepem ambientu, ki ponuja veliko zasebnosti (mize zelo narazen med seboj) potem je Lighthouse s 60 ogromnimi sobami super. ce pa si zelis samo zabavo pojdi raje v Bentoto ali Negombo, kjer je veliko vec hotelov.

Lep dan Eagle

Eagle,

hvala za izčrpne informacije, bom preverila na net – u če lahko kaj najdem pod to agencijo…čeprav izgleda, da bo treba Šrilanko prestaviti za nekaj let, ker sem danes obiskala mojega dr, ginekologa in mi odsvetuje potovanje v tako daljne kraje, ker sem namreč v 5 mesecu. A ker se odlično počutim, sem vseeno forsirala. Samo žal moj pa dr. nista za to:-( Naporen let, oporečna hrana, voda…ne upam tvegati. Na Tenerife ali pa v Grčijo me pa tudi ne vleče…Če nisem preveč direktna bi vprašala še za mnenje, če sta z ženo kam potovala v nosečnosti…v primeru da imata kakšen naraščaj?

Ja z ženo sva bila na Maldivih ko je bila v tretjem mesecu nosečnosti, ker se je počutila odlično. Vendar pa bi jo sedaj težko pripravil da bi šla noseča tako daleč. Morda poglejta z možem Turčijo, imajo dobre hotele zelo čisto, samo prej ga preverita na strani hotelkritiken.com /nemška/, da ima dobre ocene.

Eagle

Hvala, mož ostaja trmast, tako da nič ne bo s Šrilanko…Hvala za pomoč:))

živjo!

eva3, ti si bla avgusta na šrilanki, pa me zanima (tud jst najvrjetneje potujem avgusta letos tja) če si dobla kako pocen karto in če si jo, kje?

hvala za odgovor

ojla!
ja čakala sem na last minute varjanto in čakala in čakala da bo cena kaj nižja, pa tega žal nisem dočakala. jst sem sicer poleg karte imela še 14 dni hotel in je blo 900€. res ni malo, ampak sem si ful želela.

če boš rabil slučajno kaksno pomoč na sri lanki, ti lahko posredujem naslov tipa, s katerim smo postali zelooo dobri prijatli, in ti lahko pomaga pri potovanju po sri lanki.

če te se kaj zanima kar vprasej

Shamo, a je vzhodni del, kamor se odpravljaš sploh varen za potovat?
A ni tam precej zastraženo območje in nevarno za turiste?
Za koliko, kdaj in kje si kupil karto?
Boš jedel tablete proti malariji? Nekateri so proti, drugi za…

Tudi mi2 s fantom si namreč želiva konec junija na Šrilanko. Pa naju bega vreme.
Kart še nimava, ker ciljava na “last minute”. Prijateljica iz turist. agencije
pravi, da naj še malo počakava, da bova dobila karto v začetku junija za 110.000 oz.
še ugodneje (s taxami). Če bi šla npr. ta teden, bi jo dobila za 85.000 (z Munchna).

LP, Tina

Eva, mene pa skrbi malarija. A so komarji ful nadležni?

LP, Tina

jah midva sva vseeno jedla antimalarike, ki pa sva jih pozabla jemat ko sva prišla domov in ni blo nobene panike. tip s katerim sva hodila naokrog (domačin) je reku da ni take panike glede malarije tudi na vzhodnem delu otoka. na tem področju imajo tudi vse postelje mrežo, ki te ščitijo pred komarji-na Z in v osrednji Srilanki tega ni.

drgač pa komarji napadajo zgodaj zjutraj ko je še precej vlažno in pa zvečer. mene so enkrat na koleno popikali 6 komarjev in sem se namazala z kamagelom in so pikce takoj zginle. očitno je njihov strup mal drugačen od slovenskih komarjev. brala sem tudi da je bolj kupit njihov autan, ki je močnejši kot ta ki ga kupiš v sloveniji, ampak midva sva imela samo slovenskega in ni blo panike.

drgač midva nisva imela nobenih težav ali kakšnih nesrečnih pripetljajev. bilo je super.

lp eva

Shamo, a je vzhodni del, kamor se odpravljaš sploh varen za potovat?
A ni tam precej zastraženo območje in nevarno za turiste?
Za koliko, kdaj in kje si kupil karto?
Boš jedel tablete proti malariji? Nekateri so proti, drugi za…

vzhodni del je prav ok, pa vreme bo tam idealno ta čas medtem ko bo na JV monsun.. se bojim, da bo lahko še preveč množično.. Sever je dosti bolj zastražen in z omejenim gibanjem, pa še tja se da it, baje z vsakim dnevom bolj..

Antimalarike sem se odločil, da vzamemo zagotovo – boljša preventiva kot kurativa.. sploh če bomo bredli po severu.. le katere še ne vemo (doxycycline, lariam, ..?).

Karto imava že ene tri mesece rezervirano pri eni agenciji (poptours? nisem prepričan) in pride skor 200k/osebo .. tko da me res zanima kako uspe ti dobit za 100k 🙂 za naju je ovira čakat na last minute, to da imava časa 25 dni in v točno določenem terminu – te pogoje pa pri last minute ne morva ravno postavljat..

lp

tinamalina: kje dobiš karte tako ugodno? .. če grem na odklop.com in poiščem letalske karte v Colombo z trajanjem nad 15 dni, dobiš samo trajanje 15 dni in cene nad 140k + še cena za transfer do Munchna in nazaj, pa smo na vsaj 160.. ??

ps: po malem še vedno raziskujem cene letalskih kart 🙂

Karto mi bodo zrihtali v turistični agenciji Travel Point (KR). So mi rekli, da bomo začeli iskat prvi teden junija, da bo takrat že precej ugodno. Bomo videli. Sicer sva pa tudi mi2 omejena s časom,
ampak grem raje za kak dan manj tja, če lahko prihranim 100k.

Res pa me skrbi vreme. Za vzhodni del imam pa tudi slab filing, če povsod piše da ni varen.
Po drugi strani pa vem da marsikje pretiravajo s pisanjem. Mi2 sva se odločila za Šrilanko zelo na hitro, zato še ne veva čisto točno kam. Približno že. Zato mi vsak nasvet prav pride. Tale vzhodni del me nasploh zanima.
Mogoče se pa še srečamo.

LP, Tina

@tinamalina: se nikol ne ve 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close