Antalya ali grčija
V Grčiji sem bil lani in že takrat so bile cene nore.V Turčiji sem bil pred nekaj leti in je OK. Cene v Turčiji so zmerne in nisem imel občutka, da ti hočejo samo izpraznit denarnico kot Grki. V Turčiji je čistejše , bolj urejeno in ljudje so prijaznejši (še malo preveč) . Hrana v Grčiji je boljša .
Bojiš se vročine. Od teh držav se mi zdi naj hujša Turčija,ker se ta del ( Antalya in Alanya) nahaja pod visokim gorovjem Taurus in je izredo velika vlažnost (težko se prenaša takšna vročina). Če se odločiš za Tučijo moraš obvezno imeti klimo, čez dan pa se že ohladiš v morju (okoli 27 stopinj).Nesmeš pozabiti kakšnih natikačev za na plažo,ker je pesek izredno vroč in je velika možnost opeklin (ta del obale je ves peščen)
Jaz se letos odpravljam v Egipt in se ne bojim vročine.Mogoče je tam kako stopinjo topleje kot v Turčiji vendar je suh zrak (vpliv puščave) .
Med tvojo izbiro bi izbral Turčijo.
Lep dopust!
Jaz bi se odločila za Grčijo. Bila sem na Kreti in bila navdušena! Nad vsem – prijaznimi ljudmi, čudovito naravo, raznolikostjo otoka, hrano, itd. Medtem ko v Turčiji je bilo ravno obratno. Da ne govorim o tem, da soomačii precej vsiljivi in si z najetim motorjem, recimo, ne bi upala potovati okoli in si ogledovati znamenistosti. Kreto pa smo celo “dali čez” in je bilo super! Pa tudi morje ni bilo nikjer onesnaženo, v Turčiji, v Alanyi, kjer smo bili, se praktično nisi imel kje kopati. Takšne so moje izkušnje.
Alanya…jaz nisem bil tolk navdušen nad njo. Raje bi se odločil za kakšen lep Grški otok – recimo Kefalonija ali pa Karpathos. Sam sem obiskal Karpatjos, ki me je zelo navdušil. Če pa ciljate na nižje cene (last minute) je v ponudbi predvsem Rodos in Kreta, ki pa nimata zelo ugodnih cen. Pravgotovo bi se v tem primeru splačalo oditi v cenejšo Turčijo. Predlagam, da si pogledaš spletno stran http://www.intelekta.si – Karpathos in Kefalonijo. LP
Tudi jaz bi se odločila za Grčijo, čeprav je Turčija cenejša. Meni v Alanyji ni bilo vseč, morje je bilo kalno in umazano, plaža pa polna vrečk, ogorkov…Prav tako se strinjam, da se tam okoli niti slučajno ne bi vozila in raziskovala okolice s skuterjem, madtem, ko sem v Grčiji videla cel Samos in Kefalonijo s skuterjem. Po moje so Grki čisto prijazni, pa res je tudi, da je grška hrana boljša. No, vsaj zame. Res ti priporočam kakšen grški otok v last minute varianti, ker bo tako najceneje.
Definitivno prava stvar.Bil sem 14 dni v Kemerju in se lahko Grčija skrije.Prijazni ljudje,en kup starin za oglede npr.Aspendos,Kapadokija,Pamukale,Side itd Hrana je odlična in plaže z belim peskom.Cene so zmerne in tudi kakšno usnjeno jakno ali la coste majčko lahko po zbijanju cen do polovice kupiš.
Lepo se imejte
Zelo enostavno- Turcija, ljudje veliko bolj prijazni, cenejse je, cistejse, kvaliteta hotelov veliko boljsa, osebje res prijazno. Tako v hotelih s 5 zvezdicami, ki so za primerjavo za 200000 SIT cenejsi od enakih Grskih na 10 gostov pride eden delavec. V Grciji sem bil 5krat od tega enkrat prepotoval skoraj celo, spoznal 12 otokov, prav tako sem prepotoval celo Turcijo in letoval 2x in lahko recem le, da so Grki hinavci, prijazni le dokler cakajo na denar, drugace pa nesramni Turki pa so iskreno prijazni, naredijo uslugo in nocejo zato niti placila. V Turciji se pocutis kot gost kot pravi gost. Edina slabost Turcije je viza, ostalo pa Grcija se skrije pred Turcijo, tako v kvaliteti storitev, hotelih, cistoci, prijaznosti. Priporocam pa hotele v Beleku, nikakor ne Alanya ali Kemer.
Drugace pa si oglej se kritike hotelov na nemski strani hotelkritiken.com, na njej so ocenjeni tako grski kot tudi turski hoteli in vse ti bo kmalu jasno. Za manj denarja veliko vec muzike je v Turciji.
Pa lepo letovanje Eagel
Marsikdo odgovarja kako je lepo v Grčiji ali Turčiji, najlepši del sredozemlja pa je sigurno Jadran (govorim o naravnih lepotah) . Sam sem bil že skoraj povsod v sredozemju. .Imam očutek, da ljudje ki potujejo naprimer samo v eno državo potem samo to hvalijo in to ne zato, ker je tako “fajn” ampak zato ker so pač nekje drugje.
Pozdravljeni!
Tudi jaz sem bil v Alanya,pa nisem imel slabih izkušenj.Bil sem malo naprej od centra,tam je bilo lepo morje in čisto.Jaz bi predlagal Turčijo,in sicer bolj aktivne počitice,rafting,enodnevni izlet z ladjo,rentanje skutarjev,ogled jame in na skalah prekrasni splavi na rekah,kjer te postrežejo s hrano,pamukale…Meni je bilo zelo všeč,edina kritika komarji,in drago nočno popivanje,govorim o priznanih diskotekah,kjer ti zaračunajo tudi wc-je.
lp
Boštjan
zame se cela dalmacija in istra skupaj skrijeta pred grčijo. to o odnosu hrvatov, ko jim poveš da si iz slovenije je čisto res. po drugi strani te pa čisto drugače sprejmejo v grčiji. takega odnosa grkov, kot ste ga nekateri opisali, da samo čakajo, da bi ti pobrali denar pa med mojimi petimi obiski nisem doživel. grki so zelo prijazni. urejenost hotelov res ni na vrhunski ravni, ampak vseeno sem se pri njih zelo dobro počutil.
Tiffani!
Mene zanima konkretno kakšen je ta odnos do Slovencev na Hrvaškem? Jaz obiščem najmanj 1x letno Dalmacijo in nimam niti ene slabe izkušnje na podlagi narodnosti, prej obratno imam samo dobre.Vprašam se, ali imam jaz tako srečo, da nimam nikoli problemov (na Hr. hodim 20 let) ali pa vi ,ki imate probleme, si jih sami naredite? lp
Tukaj je vprašanje ali Turčija ali Grčija in si ena Hrvaška ne zasluži biti zraven.Ima res lepo obalo in lepe plaže,tudi nekateri ljudje so zelo prijazni,toda za te cene ,to ni dovolj.Preberi si kritike jadralcev na http://www.morsko prase.hr ,kjer pišejo dogodivščine z domorodci tako hrvati ko slovenci.Od vojne naprej ,kakšnih par let smo bili skoraj edini turisti,če ne druga vsaj v večini ,pa so bili vsi slinasti.Zdaj pa te obravnavajo ,ko eno molzno kravo in zraven so še nesramni včasih.
Mislim ,da bi morali vsi slovenci enkrat štrajkat in oditi v Črno goro na dopust namesto v dalmacijo.
Zdaj pa hitro prebrskati kataloge in si rezervirati poletne počitnice na jadranu.Saj grem tudi jaz tja in sem se samo hecal.
Lahko noč
Forum je zaprt za komentiranje.