Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Prestop meje novih članic EU

Prestop meje novih članic EU

Ali je kdo že šel čez mejo novih članic po prvem maju? Konkretno me zanima za Češko in Poljsko. Moj oče se namreč naslednji mesec odpravlja na Poljsko, potni list pa mu je potekel. Malo brezveze se mu zdi naročati nov potni list, če meja kao ni več; po drugi strani pa lahko prideš npr. na poljsko mejo in te ne pustijo čez brez dokumentov. Skratka kaj menite, ali naj tvega in gre brez?

Lp,
Katarina

Potni list ni vec potreben dovolj bo osebni dokument ( osebna izkaznica ).

Meje so še, vendar za njihov prehod zadošča samo osebna izkaznica. Brez dokumentov ga pa res ne bodo spustili nikamor.

No ja zdej pa moja izkušnja s tem. Sem šel pred dvema tednoma na Češko preko Nemčije. Lepo počasi z avtom, na meji nobenih težav (imel potni list). Pol sem se mal vozu po Češkem brez težav in zavijem dol še mal na Slovaško. Na meji med Češko in Slovaško pa na carini en težek Slovak z muštacami. Najprej se mi je v prtljažnik zaril v prtljago. Pol je pa hotu imet vse, potne liste, vozniško, prometno, pa nekej od registracije (še dons ne vem kaj), nalepko SLO na avtu,…. Ja ne vem no a sem bil res tak eksot tam na meji da so me tko pregledal. Sej bi mu lahko mal težil z Evropo, ampak po moje ne bi deleč pršu. Jebiga brko je bil pač stara sovjetska šola policajca. Tko da moje iskušnje s prehodom meje z novimi članicami so take. Po moje je čisto odvisno na kakega kifeljna naleti na meji. Če ga z osebno ne bo spustu mem, naj gre pa na sosednji mejni prehod in tam upa na srečo.

Dirty, ne bodi tako pikolovski…

Tipu so pač pozabili povedat, da smo v EU!!!

lp

bv

Ja, jaz pa sem v Italiji (ali na Korziki, aj ni važno) prejšnji teden izgubil potni list.
Začuda, ampak to sem ugotovil šele na Škofijah, ko sem hotel it čez mejo.
Premetal sem cel motor podolgem in počez, ampak ga nisem našel. Osebne pa nisem imel.

No, potem pa dam osebno od sopotnice na tank torbo navrh in me je Italijan spustil, brez da bi me pogledal, naš policaj pa je vprašal za dokumente in sem mu smao z glavo namignil, da so na vrhu in je bil srečen.
Verjetno bi imel ful sranje, če bi se izkazalo, da sem jih hotel nategnit, kaj?

LP, M.

PS. Sem že prijavil, da sem ga izgubil.
PS2. A kdo ve, kako je s Turčijo – moramo imeti potni list lai velja osebna?

http://www.celje.tk

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close