visa Vietnam
Zdravo!
Vizo za Vietnam je potrebno imeti pred vstopm v drzavo in je ni mogoce urediti na sami meji. Najbližja ambasada je na Dunaju, cena pa je 75 EUR. Kompas ti vizo uredi v nekaj dnevih, a moras k zgornji ceni potem pristeti se 7000 sit stroskov, ki jih placas Kompasu. Drugace pa, se slucajno nameravas poprej obiskati se Tajsko, se ti vizo veliko bolj splaca kupiti v Bankoku, saj je precej cenejsa. Lep pozdravcek
Zdravo!
V Ho Chi Minh-u se ti splaca it na ogled Cu Chi tunelov,…V vsaki agenciji ti ponujajo poldnevni izlet, ki se mi zdi da stane 4 dolarje. Mene je celotna stvar nadvse navdusila.Ne vem ce poznas kaj to zadevo,..Gre za 200 km tunelov in rovov, ki so jih izkopali Vietnamci v casu napada Americanov. Za turiste je odprt ne majcken delcek a popolnoma dovolj, da dobiš predstavo kaj se je tam dogajalo.
Drugace obstaja se cela vrsta drugih izletov tudi dvo in tro dnevnih,..odvisno pac, kaj te zanima,..Mogoce tudi izlet po delti Mekonga,…s colnom te popeljejo po reki,..zanimivo, a ogromna revscina,..
V Hanoi.u sem bila le eno popoldne, tako da ti kaj veliko ne znam povedat,..
Glede menjave,..Midve sva menjali kar na letaliscu,..Menjave se zelo malo razlikujejo med seboj, tako da,…kjerkoli v banki. Drugace pa ni panike, povsod lahko placas tudi z dolarji,..no teh so nekje se celo bolj veseli,. a te moram opozoriti, da je taksna menjava potem zelo na priblizno
Nacionalna jed,..ne vem, tako kot v vecini azijskih drzav,….riž na miljon nacinov, pa nudli, in spring roles (zavitki),..
Lp
Forum je zaprt za komentiranje.