VIGANJ-PELJEŠAC
Pozdrav! Letos bom dopust preživela v vasici Viganj na polotoku Pelješac v Relaxovih apartmajih. Zanima me, če mi lahko kdo kaj več pove o tej vasici. Po kateri poti se najbolj splača peljat, saj namreč potujem v konici 31.07.2004. Ali na poti, ko grem skozi BIH potrebujem potni list ali je dovolj osebna izkaznica.
Hvala za nasvete!
Mi smo bili lani na Pelješcu – v vasici Postup. Smo pa si sami poiskali apartma na licu mesta.
Glede na datum, boste zagotovo vozili v koloni … mi smo zato šli varianto pot v začetku tedna, s seboj smo imeli šotor in smo do vikenda šotorili v Dubrovniku.
Viganj je mala vasica (kot vse na Pelješcu). Mi smo bili nasploh na začetku na otoku malo šokirani (trgovine, urejenost apartmajev,… ). Ampak ko smo našli ‘svoj’ apartma v vasici z nekaj hišami in ko smo spoznali domačine …. z eno besedo super. Ene najboljših počitnic doslej. Čisto morje, mir, prijaznost, življenje kot pri nas pred 30 leti (če malo pretiravam) …. Nameravali smo namreč biti 5 dni, na koncu smo bili 10 dni – pa bi podaljšali, če ne bi morali v službo…
Neke zabave ne morete pričakovati, razen v Orebiču, kjer so tudi razni lokali, stojnice….
Vsekakor se splača pogledati samo vas Postup – tukaj smo bili mi – (so znani po odličnem rdečem vinu, ki ga zapakirajo za ‘domov’), plaže so lepe tudi v Trpanju, izlet z ladnjico na Korčulo, …
Forum je zaprt za komentiranje.