Djerba – Tunizija
Djerba in Tunizija sta 2 razlicna pojma. Jaz osebno na djerbi nisem bil, sem pa bil v Tuniziji. Slisal sem pa praviti od kolegov ki so bili na djerbi. Djerba je ze kar precej skomercializirana v primerjavi z tunizijo ( samo hammamet ostalo ni toliko ), tako da se ne da primerjati. Kar se tice izletov baje da se da it na djerbi na ene 5 razlicnih izletov ( safari,kamele,potapljanje … ) seveda vse komercialno do amena.
Djerba!
će greš na dopust z nekom je vredu drugače si pa lahko malo razočaran.
Vshodni del otoka je 100% turističen zahodni del pa eno veliko smetšče. Najbolje če se peš ali ren-a car podaš v vasi in med domačini in doživiš delček arabske kulture. Za kaj več bo pa potrebno oditi na celino proti Sahari
Lani sem bila na Djerbi. Lahko ti povem, da je vredu. Izleti: otok flamingov (ampak jih nikoli ni tam), izlet po otoku, krokodilja farma, matmata – douz(celinski del tunizije – oaza, jahanje kamel, ogled gorf,…), tataouine – chenini. Jaz sem bila na enem izletu – v Sahari (jahanje kamel). Na krokodioljo farmo smo šli s taxijem, ker se bolj splača. Tudi na tržnico v mesto Houmt Souk smo šli s taxijem, tako, da smo imeli cel dan čas za sprehajanje in nakupovanje tepihov, bobnov, začimb, šiš,…. Taxi je res poceni, še cenejši so avtobusi, ki vozijo na tržnico, vendar je vedno gužva na njih. Plaže so večinoma peščene, diskoteke so v nekaterih hotelih, ob cesti so tudi kafiči in majhne prodajalne. Cene so zmerne. Valuta TD – tunizijski dinar, 1 td je 155 sit. Menjajo v vseh hotelih. Kaj ti naj še rečem? Fajn je bilo,…. tudi hoteli, sobe so čiste, okolica lepo urejena.
Če se odločiš za Djerbo, ti verjetno ne bo žal. Jaz bi še šla. Obvezno pa si moraš vzet zraven jagermaister in prolife.
Lp, ina.
Forum je zaprt za komentiranje.