Najdi forum

Hvar ali Vis?

Smo družina z dvema otrokoma – 3,5 in 9 let. Želimo si miren apartma tik ob morju, s senco, predvsem pa nobene gneče. Še najbolj bi uživali v kakšni majhni ribiški vasi, kjer te sprejmejo domačini za svojega in kjer tudi izposoja kakšnega čolniča ni noben problem. Smo prezahtevni?

Vis!

Hvar!

vis

Vis!

vis!!!

Hvar!!

Hm, očitno je rezultat neodločen, ampak jaz bi rabila tud kakšno tel. št. apartmajev oz. obrazložitev , zakaj je hvar ali vis za družino boljša izbira. Bo šlo?

Oba otoka ponujata to kar iščete. Osebno mi je bližje Vis. Komiža je eno najbolj karakternih mestec na Jadranu. Na Visu so enkratne lokacije: Uvala Stiniva, Stončica, Taleška…. Varianta je da greste na Biševo, otok 4 milje naprej s Komiže, kjer so rajski zalivi v blaženem miru (robinzon). Naboljšo mešanico klasike in robinzona po mojem mnenju ponuja Rukavac, eno nastanitev prilagam spodaj, sicer nekoliko zasoljena vendar ok.

http://www.tz-vis.hr/rubelj/index.htm

Vredno ogleda na Visu: Zelena špiljo, Titova jamo, zgoraj navedeni zalivi, Modra špiljo na Biševu….

Ima pa Hvar več družinskih plaž….

lp

ozbej

Zadnja sprememba (10-05-04 18:54)

VIs

Tudi sama bi od obeh otokov priporočila Komižo na Visu.

Drugače pa smo mi zadnje dve leti preživeli na Korčuli, v Prižbi in Karbunih, in ugotovili, da nam tak “od sveta oddaljen dopust” zeeelllooo všeč: mirno, čisto morje, domačini prijazni, apartmajii so v večini tik ob morju.

LP O

Še posebej hvala zadnjim trem za nasvete. Očitno večina meni, da je Vis boljša izbira, zato me zanima še nekaj: pravijo, da na Visu ne najdeš apartmaja. ki bi bil oddaljen manj kot 100 m od morja, mi pa si želimo apartma tik ob morju – je to na Visu nemogoče? (Ožbejev apartma je oddaljen 200m).

Ne bi rekla, da je glih nemogoče na Visu najti app. tik ob morju.

V Komiži se res težko najde app. tik ob morju. Včina app. je oddaljenih cca. 100 m od morja. Pa še tisti, ki so bolj blizu morja so v samem centru ( to pa so večinoma tipične obmorske hišice v ozkih uličicah, brez balkonov in zvečer je malce bolj hrupno).

Mesta Vis pa ne bi priporočila, ker meni osebno ni bil všeč (preveč hrupno – zlasti ponoči, pa nobene primerne plaže nismo našli).

LP O

Ravno berem tole, pa bi vas rada opozorila na nekaj, kar ni bilo najbolj izpostavljeno – Komiža je mesto (sicer res zelo lepo, s karakterjem itd.) z luko in celo manjšo tovarno, skratka apartma ob morju ne pomeni apartmaja ob prelepi plaži (morska voda v Komiži zaradi infrastrukture-kanalizacija ni vedno neoporečna). Po moji izkušnji se je za lepe plaže treba kam zapeljat z avtom – po otoku je lepih plaž veliko, samo večinoma zraven ni apartmajev.

V tem smislu je v prednosti Hvar – npr. vasica Zavala (čez tunel od Jelse) pa gotovo bi se jih še nekaj našlo.

Ne bi pa nikoli rekla Vis ali Hvar, ampak Vis in Hvar, če je le mogoče, priporočam oba.

LP, M

Živcjo!

Mi smo vsa leta hodili na Vis in je noro! Živeli smo tik ob morju blizu mesta vis, Kut.

kety, a imaš kakšen naslov ali tel. št?

bom doma vprašala.

Prosim, ja, in že vnaprej hvala. Se pa doma ogrevamo še za eno varianto – da bi popotovali s šotorom ob jadranski obali – ima kdo kake izkušnje? Ali so v prvi polovici julija kampi že tako zasedeni, da bi morali vnaprej rezervirati? Namreč mi bi se ustavljali pač tam, kjer bi se nam trenutno zahotelo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close