Najdi forum

Za Refoška

Živjo!
Iz foruma sem razbral da si bil v Romuniji pa me zanima čim več informacij za Mamaio ker gremo s prijatelji tja avgusta(žur,cene plaže…..)
Hvala za odgovor in Lp

Ja bil sem 3 leta nazaj ( 2001 ) s kolegi smo sli z kombijem prava fantazija kar se tice cen,
dogodivscina tudi je bla smeh.
Cene ne vem ce so se kaj podobne tistim ti jih bom pa vseeno navedel :
– pivo mrzlo na plazi ( nek Tuborg samo polnjen v romuniji ) je blo 80 SIT
– prenocisce smo si kar poiskali sami tako da smo si vzeli en apartma ( stanovanje v
katerem drugace tej ljudje stanujejo ), ki ga je tam eden ponujal saj tega je bilo
na pretek ( tresejo kljuce ob cesti ) dali pa smo za 5 ljudi 5 dni 200 DEM ( vsi skupaj
seveda ne na glavo ).
– hrano je pizdarija ker ne poznajo soli tako da je bilo vse neslano cisto !
Samo probaj si predstavljati pizzo s testom brez soli cisto brez okusa, je bilo pa zato
poceni spet za ene 300-500 SIT si jedel kompleten obrok !

Plaze bi lahko bile 100x boljse kot so ( saj so pescene ), ker se vidi da je pravi balkan umazan ( smeti , ogorki itd. kar zakopano ) pesek. Morje je bilo tudi polno nekih majhnih zivalic pa valovi so NON-STOP ! Drugace pa bi sel takoj azaj no. Treba je bit edino pripravljen na to da je tam se full Balkan in da ni neke cistoce in turizma v taki obliki kot ga mi tle poznamo.

Disko je bil samo eden vecji kjer so bili vsi , pa se ta je bil polhen nekih italijanov … domacinke
pa so izredno lepe zenske itak :).

Ce bi kar koli rad zvedel mi prosim bolj podrobno povej kaj pa ti bom odgovoril …

Z opisanim si kar predstavljam kako je.Z prijatelji smo gledal prek agencije (intelekta,relax) začetek avgusta za okoli 80000 z letalom.Lansko leto smo bli v Bolgarijio in smo se mel krasno (dobro in poceni) tko da letos bi pa radi videl še Romunijo!

Zanima me še kako je z varnostjo kombija če bi raje šli vašo varianto?
Hvala za odgovore

Jaz sem bil lansko leto v Romuniji z lastnim prevozom in ne grem nikoli več. Na meji sem se znebil kar nekaj denarja.Uradno cestna taksa 15 USD, dezinfekcija avta 2USD,neuradno pa še policaju in cariniku vsakemu po 15EUR, poleg tega te še zajebavajo, vse skupaj je trajalo debelo uro.Zanima me kako je bilo na meji pri Refošku? LP

No recimo se to da povem mi s kolegi smo sli za 12 dni in smo porabili okoli 45.000 SIT na glavo
z najemom kombija vsteto v ceno ( logicno ce smo bili sami kolegi smo ga zurali na veliko ). Bencin je izredno poceni, ceste sicer so kar so, ceprav so jih takrat na veliko popravili tako da mislim da bi sedaj ze mogle bit boljse. Smo se pa kar precej vsteli pri kalkulaciji porabljenega casa na romunskih cestah, ker smo ga porabili kar precej vec.
Moja zena je bila v Bolgariji in mislim da ni primerjave. Romunija je sigurno precej cenejsa, pa turisticno razvita je tudi manj, saj v bolgarijo na veliko vlagajo nemci v Romunijo pa ne vem. Je pa res da je 1500 km ki nas loci od romunske obale kar “mucnih” za se prevazati v kombiju je pa nepozabno dozivetje. Kar se tice varnosti pa tako : jaz se nisem pocutil ogrozenega nikoli. Nihce nam ni tezil ali terjal kaj od nas, je pa res da so zahtevali od nas 10 DEM ( vsi skupaj smo dali toliko ) ko smo se ustavili na zelezniski progi v PLOIESTI da so nam dali lokalni “mladenici” mir.

Mi smo sli preko meje v Nadlac-u in res je cakali smo ko zmesani niso pa nam delali prav nic
komplikacij. Najprej se nismo pravilno razumeli ker logicno oni ne znajo anglesko POPOLNOMA NIC ! Ko so pa pogledali tablico in so vidli da smo SLO so nam samo mahali da smo sli skozi.
Seveda so zeleli da zamenjamo nekaj denarja v njihove kar tam na meji, ceprav drugih nevsecnosti nismo imeli. Vecje probleme smo imeli na meji z Madzarsko , kjer so nas pregledovali kot da smo
najvecji faloti in so hoteli da smo sli vsi ven iz kombija in podobno …

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close