Paklenica
Pozdravljeni!
Letos načrtujem poletno poptovanje z avtom po Dalmaciji. Ker sem ljubiteljica narave in ne gužvanja na plaži, me zanima, kako je z zasedenostjo konec Julija v Paklenici?
Pa še nekaj mi ni povsem jasno: Na spletu sem zaledila, da se pri vstopu v Park plačea vstopnino. Jaz pa sem nameravala kampirati v kampu Nacionalni park….in me zanima: moram torej plačati (če bom npr. tu 3 dni) 3x dnevno karto za Park + stroške kampiranja???? Kako je s tem?
Kaj pa drugi -privat kampi- priporocila, cene?
Pozna mogoče kdo kakšno spletno stran z zanimivimi opisi trekking poti po Paklenici (no, pa tudi po ostali Dalmaciji)?
Najlepša hvala za odgovore!
Lani za prvomajske praznike je vstopnica v Paklenico stala 30 kun, veljala pa je za dva celodnevna vstopa v roku enega meseca, torej ne nujno dva zaporedna dneva. Namesto za drugi vstop je vstopnica lahko veljala za ogled jame Manita peć. Poleti menda velja samo za en dan. Obstajajo pa tudi 3- in 5- dnevne vstopnice oziroma dovolilnice za plezalce.
Če te zanimajo trekingi po drugih delih Velebita, te moram razočarati, ker je eden najlepših delov južnega Velebita – Tulove grede nad Obrovcem, še vedno miniran in ga lahko občuduješ samo s ceste.
Mislim, da je vstopnica za NP zajeta v ceno kampiranja (dve leti nazaj je bilo tako). Sicer zelo lepo okolico lahko skazijo trume Čehov in Poljakov, ki pridejo z avtobusi, postavijo svoje poljske kuhinje in šotore, kot smo jih gledali v risanki Bolek in Lolek in stalno navijajo svojo narodnozabavno glasbo.
Forum je zaprt za komentiranje.