Najdi forum

Orožne vaje

Neverjetno, ampak danes sem prejel poziv na orožne vaje. V državi, ki se hvali s profesionalno vojsko, grejo takšnim pacifistom, kot sem jaz, pošiljat poziv na orožne vaje!

Zanima me, ali ima kdo s tem kakšne izkušnje? Kako se naj izmaknem? Še najbolj hecno je, da imam v tistem terminu zakupljeno karto pri Ryanairu. Verjetno potovanje v lastni režiji ni zadostni razlog za oprostitev, ker pa je rezervacija opravljena preko weba, nimam niti nobenih potrdil o kupleni vozovnici.

Pomagajte!

Drugi ti bomo državo mirkali ti boš pa turista špilou . To ne gre . Edin če si kuou državljanstvo pol te ne maramo z orožjem v roki . Pa hitro odleti čim dlje , da ne boš pri PLEMENITEM Z.J. v nemilosti.

A ti pa pogosto zahajaš na orožne vaje?

Ne vojak, nikar se preveč ne buni – odkar so namesto vojske (JLA) uvedli zvezo skavtov in ti lahko pride mama obrisat nos vsak dan, ti pa greš vsak vikend domov, da te napitajo in skopajo, je kar v redu.

Itak pa je pri nas pacifist že vsak, ki ima 5 minut časa.

Ne vem zakaj, ampak popolnoma nič se mi ne smiliš.

lp

bv

Mislim, da se da to na prijazen način urediti na tvoji izpostavi za obrambo. To spada med razumljive/opravičljive razloge tudi brez dokazil… v kolikor se ne izmikaš vsakokratnemu pozivu. Tokrat pač preložiš in prideš na vrsto enkrat v daljni prihodnosti.

Sadam je tudi mislil oditi na krajši vikend izlet , pa ga Buš ni sprejel z razumevanjem .
Zdaj so pa zdrahe , pa vse ostalo .

Jaz sem imel podoben problem pred tremi leti. Uradno počitnice niso opravičljiv razog za izostanek. Po dolgi telefoniadi od vojnega odseka preko poveljnika kasarne do njegovih podrejenih sem končno prišel do oficirja, ki je bil ponavadi na vežbah odgovoren za mojo enoto. Njemu sem pokazal rezervacijo počitnic in obljubil mi je, da me ne bo prijavil. Ampak to je bla samo njegova dobra volja, po predpisih tega ne bi smel storiti.
Še vedno pa ti ostane možnost, da se požvižgaš na vojsko. Sicer plačaš kazen, ampak če je kazen nižja kot cena karte, si še vedno na plusu.
Kemo

glede na to, da se zadnje case branimu po krajih oddaljenih kot afganistan, lahko mogoce prosis, da bi orozne vaje opravil na kraju dopusta…

včasih smo orožne vaje vzeli kot rekreacija v naravi seveda z vso opremo. Sploh pa je bilo kar prijetno. Vzemi to s pozitivne strani pa ti bo mnogo lajše.

Ne-vojak;

A ti datum 25.junij kaj pomeni oz kako ti gledaš na ta dan; kljub pacifističnemu nazoru. A še vedno praznuješ 29.11.?

Njboljši način je da sploh ne greš, če ti bo kdo moril pač rečeš da nisi nobenga poziva dobil sej nimajo dokaza. Pač pošta tut kdaj zataji.

Snegi

Enostavno vse ignoriraš. Sploh pa če si prvič dobil. Čim enkrat greš, te potem skoz kličejo, ker vedo da boš se vedno odzval. Če pa že prvič ne greš, se jim pa zdi škoda cajta, da se stakimi mučijo, ki se izmikajo. Raje kličejo tiste, ki so že bli na vajah in se vedno odzovejo.

tu je pa dobra ideja ejga

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close