BANGKOK – KUALA LUMPUR – SINGAPORE
BANGKOK (TAJSKA) – KUALA LUMPUR (MALEZIJA) – SINGAPORE (SINGAPUR)
29.10. – 19.11.
1. dan gre seveda za letalo, drugi dan pa že Bangkok(1), Ratchaburi(1), Kho Phangan(4), Kuala Lumpur(3), Malacca(2), SIngapore(4), Perhentian island (raj na zemlji) (5), Kuala Lumpur (1).
V oklepajih je število dni.
Iščejo se sopotniki – lahko se pridružite za manj časa, se pravi samo del programa.
Kogar zanima točen program (program je peeeester), cene,…bla bla bla, naj javi :).
Okvirna cena za vse tri tedne pa je z vsemi ogledi (vidi in doživi se ogromno) , transferi,… cca. 600 evrov. Program prvih 14 dni pa npr. 477 evrov.
Zaradi rezervacije letalske karte se je modro in dobro odločiti čimprej seveda :).
Gremo?
Zadnja sprememba (30-04-04 08:57)
Tukaj je okviren program – seveda pa ne garantiram, da se bomo držali tega kot pijanec plota. Kakor nanese…odvisno od razmer, bla bla bla 🙂
DAN 1: Zbor na letališču
Začetek programa A (14 dni) in A + B (22 dni)!
Zberemo se na letališču, kjer uredimo vse formalnosti za približno 14 urni polet proti Bangkoku, mestu angelov, nekoč Azijskim Benetkam in vasici oliv.
DAN 2: Bangkok
V popoldanskih urah pristanemo na letališču in šele proti večeru v samem mestu z najdaljšim uradnim imenom na svetu, od koder se še isti večer s tuk tukijem ali javnim avtobusom odpravimo proti Patpongu nočnemu marketu, v svetu poznanega tudi kot rdeča četrt, kjer kraljujejo kraljice in kralji noči s svetovno znanimi erotičnimi zabavami.
DAN 3: Ratchaburi
Zjutraj se odpravimo v Ratchanaburi, mestece poznano po plavajočem marketu. Rečni kanal, kjer številne ladjice prodajajo svoje izdelke predvsem sadje in zelenjavo, ne manjkajo pa niti batik, oblačila, spominčki, … najamemo si svoj čoln in krmarja, ki nas zapelje v sam center plavajočega marketa. Zvečer se z ladjico odpeljemo proti Wat Arun templju, ki je upodobljen na Tajskem kovancu za 10 BATH in je prekrasen ob sončnem zahodu ter je simbol Bangkoka. Možen obisk kraljevega templja (doplačilo na kraju samem). Nočna vožnja na otok polnega meseca.
DAN 4, 5, 6, 7: Kho Phangan
Čas na otoku je namenjen poležavanju na dolgih peščenih plažah v turkiznih barvah morja in vsakodnevnim zabavam polnega meseca ob večerih. Možni enodnevni izleti (doplačilo na kraju samem): sosednji otok Koh Samui, snorkanje in potapljanje ob manjših koralnih grebenih.
DAN 8, 9, 10: Kuala Lumpur
Začetek programa B (15 dni)
Obisk najvišje stolpnice na svetu Petronas twin towers in TV stolpa, obisk železniške postaje, narodnega muzeja, parka ptic, metuljev, orhidej in hibiskusev, narodnega spomenika, azijskih skulptur, športnega kompleksa, …
DAN 11, 12: Malacca
Mestece iz katerega je nastala Malezija nam bo prikazano s pomočjo pomorskega in zgodovinskega muzeja, ki prikazujejo razvoj in nastanek večje države. Malacca je bila pod vplivom Kitajcev, Indijcev, Malajcev, Portugalcev, Nizozemcev in Britancev. Ogledali si bomo vse pomembne znamenitosti, muzeje in zgodovinske ostanke kot npr. Kristjanska cerkev, Jonker street-ulica starin, templje, Stadthuys, A’ Famosa, … ter se za krajši čas osvežili v rekreativnem bazenu.
DAN 13, 14, 15, 16: Singapore
Najrazvitejše mesto v JV Aziji in najčistejše mesto na svetu je mešanica najrazličnejših kultur. Singapurška kulinarika velja prav tako za najboljšo na svetu. Tukaj si pogledamo mestne znamenitosti in naselja (Little India, Arab street, Chinatown, …), mestno središče, botanični vrt, otok Sentosa, kamor se pripeljemo z žičnico kar čez morje, največjo fontano na svetu in laser show, … Zadnji dan sledi nočni transfer na otočje Vzhodne strani Malezijskega polotoka. 14. DAN se prične program C (9 dni) in zaključi program A (odhod letala proti Evropi v večernih urah in prihod nazaj domov v popoldanskih urah naslednjega dne).
DAN 17, 18, 19, 20, 21: Perhentian island
Dva majhna otočka z najlepšimi plažami na svetu ležita v turkiznih barvah morja in sta poznana po številnih dolgih in čistih peščenih plažah iz belega peska, po vališču želvjih jajčec in prekrasnem podvodnem svetu s številnimi koralami in rastlinojedimi morskimi pesmi. En dan je namenjen snorkanju, ostali dnevi pa poležavanju na plažah ali sprehodih v notranjost otoka obraslega z deževnim pragozdom.
DAN 22: Kuala Lumpur
Zjutraj prihod avtobusa v glavno mesto. Čez dan oddih v prekrasnem bazenskem kompleksu oz. vodnem parku na prostem. Proti večeru nakupimo zadnje spominke na kitajski tržnici, sledi transfer na letališče in polet nazaj proti domu. Zaključek programa A + B, B in C!
Če se kdo odloči, naj mi sporoči na moj mail prosim – ideja@pinkponk.com … lahko pa tudi na travelovega 🙂
Upam, da bom zdaj vsem odgovorila na vsa vprašanja – če kaj izpustim, me opomnite prosim 🙂
Cene so zelo različne – če greš za en teden, dva, tri,..kateri del programa si pogledaš…recimo,da maksimum cca 600 eurov brez hrane za vse tri tedne plus karta.
Rezervacije kart pa…čimprej, tem bolje…
Drugače pa kakšnih zapletov ali česa podobnega ne pričakujemo nikjer – niti pri dokumentaciji, niti na poti,…večni optimisti 🙂
:)) tisto je bila pomota, preglavic ni bilo :)) tako da…zdaj je tako vse rešeno – hvala, btw 🙂
Najboljše je tako potovat, če sta 2 ali 4. Ker pa dobiš popuste pri prevozih, je smiselno iti tudi v malo večji zasedbi, ki pa vsekakor ne sme preseči 15 kandidatov – to je maximum od maximuma :)!
Karta – po želji. Lahko si jo kupi vsak sam, lahko ti jo priskrbim jaz. Če sem čisto natančna, moj kolega. Do tega je namreč prišlo tako – moj kolega je zaljubljen v Azijo (kar celo), drug kolega pa mi že dve leti doli ponuja službo (ki jo bom verjetno odklonila),…sta me pa toliko začarala, da si želim it ta svet pogledat. Ker sem študentka, pa želim potovat še toliko bolj poceni, a hkrati kvalitetno! Tako je kolega, ki bi tako in tako šel dol, dal predlog, da nas gre več. In tako se zdaj zbiramo.
ojla!
že spet jaz. malo sem gledala po internetu za cene letalskih kart in nisem dobila nobenega pametnega odgovora koliko približno naj bi bila cena. navdušujem se namreč za tisto 3 tedensko potovanje in tako naj bi bila prihod v Bangkok in odhod domov iz Kuala Lumpurja. koliko približno si računala da bo cena za letalsko karto?
in še nekaj. koliko prej se je potrebno prijaviti. doma imam namreč tako “zgago”, ki se odloča za taka potovanja v zadnjem trenutku.
hvala za odgovore in lepo se imej!
lp eva
kot sem ti napisala v mailu – cena cca 600 eurov, morda celo manj. Zelo odvisno…čim pa se prijaviš, kolega samo rezervira karto, ko je ugodna…to je podobno borzi :)))
drugače pa…datumsko nisi omejena – omeji te lahko le preveč prijavljenih…zaradi vseh ostalih rezervacij pa bo potrebno nek čas prej se izjasnit, ampak to pa še ni nič rekel točno kdaj…
doma pa – udari po mizi ;))))
Cau!
s karto vred je cena 600 evrov???????
jaz nameravam iti samo v Malezijo v podobnem terminu od 23. oktobra do 7. novembra (ce dobim dopust seveda in najdem koga ki gre z mano)
A mi lahko poves kje najdem tok pocen karte, ker trenutno vem, da malysian Airlines ponujajo ugodne karte za cca 550 evrov, zato me tvoje cene ful presenecajo – pozitivno seveda:) A na sabah in sarawak pa nisi pomislila da bi sli?
LP
Barbk
Jaz bi vam malo svetoval… program je malo predrag, da bi toliko dni polezavali in si tako malo ogledali. Pustite si malo dogodivscin: da ne bom dolgocasil: nekaj mojega je na: http://robo.fe.uni-lj.si/~imrec/tajska/tajska.htm
LP
Forum je zaprt za komentiranje.