santorini
Meni je bilo na tem otoku enkratno!
Je majhen, meri le 75 km2, celoten otok pokriva debela plast vulkanske lave, ki izžareva rdečo in rjavo ter črno barvo.
Z fantom sva letovala v kraju Kamari, ima lepo plazo. Sicer pa ti priporočam da si najames skuter in ogledas razne znamenitosti (glavno mesto Thira, mesto Oia,Akrotiri – mesto, ki ga je zasul vulkanski pepel…), zvecer pa zavijes v kaksno taverno in poskusis kaksno njihovo tradicionalno jed. Pa se to, prepusti se toku, ne pricakuj da je vse tako kot doma, pozabi na totalno higijeno itd… in uzivajjjjjjjj !!!!!!!!
Aja, v tistih hiskah (belih in modrih) pa nisem bila, videti pa so enkratne.
Lepo se imej!
Jaz sem pa bla tam na maturantskem izletu. In moje mnenje o Santoriniju je, da je krasen otok, neprimeren za srednješolce, ki ga hočejo žurat in nadvse primeren za romantičen dopust v dvoje. Tudi mi smo bili v Kamariju. V sosednji Perisi živi ena Mariborčanka, /Vesna, bivša članica slovenske odbojkarske reprezentance/, poročena s Grkom, ki ima ob plaži tudi restavracijo(ful faca!). Pa Ios, otok zaabve, je od santorinija oddaljen le eno uro vožnje s trajektom… Da o belih hiškah s modrimi polkni in strehami ne govorim…
Živjo!
Tudi jaz sem bila lani na Santoriniju. Zelo lep otok, sicer majhen – prevoziš ga s skuterjem v dveh urah celega.
Bila sem v Kamariju, ki ima zelo lepo temno plažo, tudi za zvečer za kakšen sprehod je Kamari super. Perisa je bolj majhna, Thiro pa je vredno videti ponoči. Priporočam ti, da greš na izlet na vulkan, kjer poleg vulkana vidiš tudi vasico, kjer so edino “prevozno” sredstvo osli in kopaš se v termalnih vrelcih.
Mene je Santorini zelo privlačil po slikah, ampak dejansko je v resnici tako.
Lp,
Forum je zaprt za komentiranje.