Najdi forum

tovorna ladja

Mene pa zanima, ce je kdo ze potoval s tovorno ladjo?

Za enga modela sem slišal, da je šel s tovorno ladjo iz Genove nekam v Nigerijo, pol pa čez Saharo, v EU. Menda moraš imet zelo dobro vezo, da te vzamejo na palubo! …Razen če se zadovoliš, da te vskladiščijo kot razsuti tovor.
LP Fidel

Hay! Evo tukaj ena, ki je prepotovala kar nekaj sveta s tovorno ladjo. Seveda se to nebi zgodilo, ce nebi imela full vez ( ha,…) Ja, moj moz je na zalost poveljnik na taki prekooceanki. Potovanje z barko je meni cisto kull, saj sem z ljubljeno osebo. Razen “domacih” na barko ze dolgo vec ne morejo priti kaksni popotniki, vsaj na nase barke. Naletis na slepe potnike, ampak to je ze druga zgodba. Lep pozdrav

čisto tako iz radovednosti, kaj pa se naredi s slepimi potniki?

Nekje sem slišal, da te na čezoceansko tovorno ladjo vzamelo samo pod pogojem, da imaš že izrezan slepič, ker ti drugače v primeru vnetja ne morejo pomaagati. A je to res?

Slepi potniki! Predvsem jih imeti na oceh, ker ti hitro lahko naredijo kaksno “sranje”, skrbeti, da imajo hrano in pijaco ter se jih v prvi luki znebiti.Ko je bil moz se cif, so imeli na barki slepega potnika, kateri jim je zazgal kabino. Da se jih znebis imas veliko dela z oblastmi, zato je bolje prepreciti, se pravi preden barka izpluje posadka dobro pregleda barko, ze prej postavljene dvojne straze.Ko smo bili pred nekaj leti v Casablanci, nisem mogla verjeti koliko ljudi skusa pobegniti samo s culo v rokah. Takrat nisem cel vecer spala, opazovali smo jih, kako plezajo cez ograje, varnostniki v luki pa so jih podili nazaj.
Izrezan slepic! To pa prvic slisim, poznam veliko pomorcev, kateri so lastniki svojih slepicev. Na barkah se zgodijo nesrece, vsaka je drugacna, pomaga se glede na okoliscine ( blizina obale -takrat se zavije v prvo luko, helikopterji obalnih straz), ce si na oceanu, ti lahko pomaga samo ekipa na barki v navezi z kaksnim obalnim zdravnikom.

Se dogaja, da tudi plavajo. Sploh po aziji. Lahko pa se vpišeš na pomorski faks v Porotorzu in v okviru prakse zaplujes na oceanih…..

lp

oz

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close