Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Obisk prijatelja iz Irske… Kam ga peljati?

Obisk prijatelja iz Irske… Kam ga peljati?

16. maja pride k meni na enotedenski obisk dober prijatelj iz Irske (Dublina). V bistvu mi vrača obisk, saj sem bil dve leti nazaj pa jaz tam gor pri njemu.

Na žalost sem zadnje čase precej zaseden z delom in sem šele sedaj našel malce časa, da bi začel s vsaj približnim planiranjem kaj in kdaj bi si lahko kaj ogledala.

Od samega začetka imam v mislih gorenjski konec, saj ima zelo rad gore in hribe. Mogoče bi lahko šla na kakšen nižji vrh (cca. 1000m). Sam tistega dela ne poznam ravno veliko. Samo Škofjo Loko in Železnike, kjer imam tudi dekle. Kot nuja bi ga pa peljal v Škocjanske jame, ogled predjamskega gradu in pa Postonjska jama. Ter seveda Bled in Bohinj in pa še morda Kranjska Gora ali pa Velika planina.

Potovala bova z mojim avtom. Glede prenočišč pa nimam pojma. A so v Sloveniji tudi priznana Bed&Breakfast prenočišča? Obstaja kakšna knjiga z njimi? Vem, da ko sem bil na Irskem, sva imela eno tako knjigo in ko se je začelo temniti sva samo pogledala v katerem kraju sva in čisto vedno je bil v tistem kraju kakšno poceni B&B prenočišče.

Mi lahko kdo prosim da še kakšen nasvet…

Hvala.

Wampek!

Poglej, ze v prejsnjih postih sem napisala kaj bi bilo mogoce primerno predvsem tam ko pridejo tujci na obisk. PObrskaj malo nazaj in nasel bos polno idej. Ja, kar nekaj predvsem turisticnih kmetij pri nas ponuja B&B sicer pa poglej malo kkaj se ti bolj izplaca. Poskusi povprasati na Slovenija turizmu (mislim da imajo tudi web stran!).

Sicer pa da izkoristim priloznost.Sama se odpravljam v septembru na Irsko. Mi lahko malce pomagas in poves kje v Dublinu se da dobro prenociti. Sama sem sicer bolj pristas B&B pri druzinah.

Pa lep pozdrav, Chila

O tem, kam peljati tujce, je bilo v zadnjih dneh že veliko napisanega. Malo pobrskaj po tem forumu.

Za spisek prenočišč vprašaj v najbližjem TICu ali na Slovenski turistični organizaciji (LJ, Dunajska 156). Meni je poznan cenik privatnih sob in apartmajev (urejen po abecednem redu krajev, tako da moraš za vsako vas vedeti, kje leži), imajo pa tudi Vodnik po stranskih poteh, kjer je prav tako veliko uporabnih tovrstnih podatkov za celo slovenijo. Poleg tega lahko dobiš spiske kmečkih turizmov za posamezne dele Slovenije.

Ko bosta v Kranjski gori pojdita čez Vršič v Bovec.. Preveri, če je naVršiču odprta koča in prespita tam.
Nujno pa še v Piran !

trenta (izvir soče), blejski vintgar, koritnica – poglej v knjigo o naravnih znamenitostih slovenije – je velik možnosti za oglede

Bled pa Bohinj sta zadnje kamor bi koga peljal. Prav slabo mi ze postaja ko vidim kak folk nima nobene domišljije. Sploh ne vem kaj vidite tak lepega v teh dveh mlakah. To ni vec to kar je blo vcasih pa da se j***. Polek tega bojo tujci vidli da Slovenija sploh ni tak zanimiva kot marsikdo pravi ker itak vse kar je zanimivega se nahaja na par kvadratnih kilometrih Z dela nase preljube drzave, ostali del pa ko da ne obstaja. Ce bi ze tak radi pokazali Bohinj te idite gor na Vogel, od tam se vsaj nekaj vidi;)

Predlagam ti Mojstrano in dolino Vrat. Prav gotovo ne bo obljudeno, za Irca pa bo pogled izpred Aljaževega doma na Triglav prav gotovo nepozaben. Poleg tega se lahko še malo razmigata in pripešačita prav pod steno, proti Luknji.

Kraški rob od Črnega kala do Sočerge in spodmoli ter naravni most nad Sočergo. Pa vasi na tem področju (Podpeč, Kubed, Smokvica, nenazadnje lahko tudi že znane Hrastovlje). Zelo malo obljudeno, vendar zelo zanimivo.

Peš na vrh velikanke, da bo človek vido kje se postavljajo novi svetovni rekordi v poletih:)) Pogled navzdol je pa tud veličasten;)

o tem se je zadnje dni dosti pisalo na forumu – pobrskaj malo nazaj , pa boš našel kake ideje

sicer pa je vedno več hostlov, spita lahko tudi v dijaških in študentskih domovih (se pravi v večjih mestih) za smešne cene, za področje kamor gresta, pa preverita tudi mladinske domove

drugače pa lahko vzameta šotor in spalko in uživata pod milim nebom ali prosita kje kakšne kmete npr, če smeta prespati na senikih,…ne vem kak tip je… ker zame B&B pomeni – spanje zunaj, zajtrk v bližnjem gostišču npr. :)) ali nakup v trgovini,,,odvisno, kje sem…

bed&breakfast varianta pa je na kmečkih turizmih, samo so le ti dosti dražji….

obilo užitkov!

“Sicer pa da izkoristim priloznost.Sama se odpravljam v septembru na Irsko. Mi lahko malce pomagas in poves kje v Dublinu se da dobro prenociti. Sama sem sicer bolj pristas B&B pri druzinah.”

Jaz sem spal v njegovem stanovanju v centru Dublina. Ostala prenočišča v tem mestu pa ne poznam. Ko sva pa prevozila celotno Irsko pa sva pač spala v B&B prenočiščih.

Tnx Wampek:)

Torej bomo ze kaj nasli.. bom se po netu malo pobrskala, september pa tudi ni tako blizu.

lp, Chila

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close