Turčija
Živjo
Za prvega maja načrtujem 14 dnevno potovanje po Tučiji.
Do Turčije bi šel z valakom.Povratna karta stane 25.000 sit in gre skozi Beograd.Kaj potrebujemo Slovenci vizo za Jugoslavijo?
Zanima me kakšne so kaj cene v Turčiji?Predvsem me zanimajo cene prenočišč in hrane?Kaj se bi splačalo ogleda v Turčiji?
Iščem tudi sopotnika za to potepanje po Turčiji.
Za odogor se ze vnaprej zahvaljujm
lp
furbi
oj!
Kolikor vem, viza ni več potrebna
če ti je potovanje z vlakom užitek,oz. če si želiš vmes še ogledat druge države, potem si si dobro izbral ja :). Sicer pa so same letalske karte do Turčije cenejše.
Kaj se splača videt? Odvisno kam greš.
A je to Istanbul, ali je to najbolj znan turistični del – npr. pamukkale so ena taka posebnost, vsi pa , ki se vračajo iz Turčije, pravijo, da jim je bila najbolj všeč KApadokija.
Cene – zbijaj in se pogajaj do nezavesti :)).
Prevozi so poceni – prej se pozanimaj za ceno pri domačinih, ker sicer šofer na dolmušu rad dvigne ceno :)).
Turčija pa v spločnem glednao ni draga država. Draga je toliko, kolikor se pustiš olupit :)))
Prijetno potovnaje!
Helou!
S prijateljico sem bil v Turčiji dve leti nazaj in sicer sva bila dol 17 dni. Vse skupaj naju je prislo prbl. 180.000 SIT na osebo z avionsko karto vred, ki je takrat stala mislim da 45.000sit z Adrio Airways do Istanbula. Tako da premisli glede vlaka…razen, če bi si rad ogledal še kaj med potjo dol.
Najina pot je potekala približno takole: Istanbul – Ankara – Kapadokija – Fethiye – Pamukkale – Istanbul. Kot si najbrž že slišal je Kapadokija najlepša/najzanimivejša in prijetna…meni je bila vsekakor bolj všeč kot njihove plaže in mi je žal, da nisem tam ostal še kakšen dan več.
Do Ankare sva iz Istanbula potovala z vlakom (Baškent express), po smešno nizki ceni…vlak pa ima samo 1.razred (je kao ponos turških železnic;) ) in sploh ni slaba izbira, če odštejem okvaro v tunelu in mislim, da dve urno zamudo….je pa vsekakor zanimivo doživetje. Ankara sama posebi niti ni neka turistična zanimivost in tam nisem zasledil veliko turistov…..imajo pa zelo veliko avtobusno postajo (spominja na letališče) od kjer se lahko odpelješ praktično kamor hočeš. Nasplošno je potovanje z avtobusi po turčiji najučinkovitejši prevoz saj druge izbire v bistvu sploh ne boš imel. So poceni in kvalitetni….če boš šel na daljšo relacijo glej da izbereš sedeže v zadnji vrsti saj je tam ponavadi več prostora in boš lažje zaspal:)
Kar se ljudi tiče so prijazni in pošteni…..sam sem dostikrat svojo prtljago pustil v čuvanje kakšnemu otroku in nikoli ni nič izginilo. Tudi v hotelu so sobarice dostikrat pustile vrata na stežaj odprta zaradi zračenja, pa nisem nič pogrešal.
Če se ti cena 180.000 sit slučajno zdi pretirana ti povem, da sva dostikrat izbrala tudi kakšen malo dražji hotel(****), ko ni bilo druge izbire….se da zbit ceno. Hrana je poceni in pij samo ustekleničeno vodo….driska nikoli ne počiva;))
Skratka uživaj od prvega dne…..Turčija je zakon.
Pozdravljen!
Po Turčiji sem se potepala 5 tednov in sicer konc septembra in oktobra lani. Potovala sem z vlakom, s to varianto kot praviš, a bi premislila ce bi se enkrat sla. Vse skup traja kr dva dni,saj se vozis vecinoma ponoci-dve noci! Dost je cakanja v beogradu in Sofiji, a to se se da prezivet. Vlaki so obupni, predvsem nižje od Niša in je mene kar nazeblo, saj je blo ponoci prav mrlo in se ne poznajo gretja ocitno =)
Najhuje je v Bolgariji,kjer so ze sprevodniki na vlaku tecni in mrki, Bolgarom pa itak ni za zaupat, vsaj tistim ne, ki potujejo z vlakom. Saj si lahko predstavljas, da je vlak prava svercarija in vsi se prevazajo zastojn in potem prerekajo s sprevodniki o kartah.Plus vsi kupeji so nalozeni z robo,ki jo uvazajo iz Turcije. mene so celo trije lepo prosli,ce jim pazim “robo” sredi noci, medtem ko se je dejansko ves vlak spraznil na meji,ker je treba it potne list potrdit v pisarno.
Sem pa slisala ze za dva primera, ko so policaji v bolgariji izvedli kao racijo in se je moral spraznit ves vlak in tako sta imela dva slovence kar tezave dopovedat, da sta navadna popotnika in so jih kr en cajt zadrzevali..
Vize za jugo ne rabis, pac pa za turcijo.cene so kr ok, istanbul je cenovno primerljiv nasim cenam, vstopnice za oglede po Istanbulu so pa kar drage, okrog 8-10 evrov. V istanbulu najdes super prenocisce v hostlu na Sultanahmetu,cist v centru.
Potuj z avtobusom,ker so udobni in poceni. Postrezejo ti s pijaco in vcasih s prigrizki.
Kapadokija je najboljsa izbira, vendar ce imas samo 14 dni in ce si hoces ogledati tudi malo Istanbul, ti bo po mojem zmanjkalo casa,ker je v samem centru Turcije,torej kar dolga pot do tja.
Drgac pa je Turcija in posebej ljudje enkratna in se bom se letos vrnila.
uzivaj
Sicer sem bil samo v Istanbulu in bliznji okolici pa vendar :
Hrana – izredno poceni … jaz sem sicer jedel vec ali manj kebab-e vem da je bla cena takrat okoli 80-120 SIT za enega.
Pijaca – izredno poceni … v lokalu vem da smo placali za veliko pivo okoli 150 SIT.
Res je da se da zbijat cene, toda se zdalec ne tako kot recimo v Tuniziji ali Egiptu.
Zapomni si vsaj sledece besede, ce mislis kaj cene zbijat :
Indirim – popust
Cop Kapali – Drago
Pa te bodo kar gledali ko bos znal povedat da je drago in da hoces popust ;)) … vsaj mene so …
Forum je zaprt za komentiranje.