Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kako pa kaj s potnim listom?

Kako pa kaj s potnim listom?

Malo nižje sprašujem o potovanju v Grčijo, pozabila pa sem vprašati, ali bo potrebno po 1.5. imeti za Grčijo potni list? Na agenciji ne znajo povedati, na občini pravijo, da načeloma več ne.

Kdo kaj več ve?!

Hvala!

Po veljavnih predpisih, bo po 1. maju zadoščala osebna izkaznica. Kot je nekdo priporočil (mislim, da za potovanje k vsevednim Angležem), pa je dobro imeti potni list v notranjem žepu, da se izogneš težavam zaradi nevednosti in nepoučenosti obmejnih birokratov.

Kaj potem? Namreč nihče od nas nima potnega lista, pa se mi ga zdi malo škoda delati, saj bodo najverjetneje čez čas spet malo drugačni, evropski pač?!

dokler ti velja, ga ne bo treba zamenjat.
Najboljše pa da vprašaš na grški konzulat, kakšne dokumente zahtevajo za vstop.

Vito, narobe. V okviru Evropske unije, plus nekatere države, hodiš izključno z osebno izkaznico ali potnim listom. Samo VB zahteva potni list, ker ni del schengenske evrope. O tem je bilo že veliko napisanega, tudi strani MZZ in Evropske komisije.

Poglej malo nazaj.

Za Grčijo po 1. maju zadostuje osebna izkaznica.

lp

bv

Se pravi da po 1. maju ne bo potrebno menjati potnega lista? Evropske potne liste bomo dobili ko se nam iztečejo sedanji?

Snegi

Tega ne vem, potni listi so za potovanje izven EU

lp

bv

Ja, to je potrjeno, menjava potnih listov bo potekala po naravni poti, ko se iztečejo.

Spodaj imaš forum, kjer sem zbral info od MZZ, Evropske komisije in še kaj, kjer je to razloženo

lp

bv

http://travel.over.net/forum/read.php?f=3&i=12084&t=12084

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close