Canon vs Nikon
Živjo
Prosil bi vas za nasvet,ker sem v dilemi kateri fotoaparat naj kupim!V dilem sem kaj naj kupim Canonovega Eos 300 V ali Nikona F95!cena je nekje 100.000 sit!
Zdaj me pa zanima,če mi lahko kdo svetuje kaktere so prednosti-slabosti enega in grugega!
Nekdo,ki je reko,da ima Nikon boljše objektiv od Sigme,in tudi cene so malo bol normalne!
Fotoaparat bi uporabljal za diase!
za navet se vsem že vnaprej zahvaljujem!
lp
miha
Jst imam canonovega eos 300V in sem z njim zelo zadovoljna. Tudi jst sem bila v tej dilemi. Pa mi je vecina svetovala, da sta prakticno enaka, samo po obliki sta drugacna. Meni je bil canon eos 300v mnogo lepsi. Edino kar me moti je to, da ima zelo mehak sprozilec in se mi je ze parkrat zgodilo, da sem namesto ostrenja, po pomoti slikala.
Za katerega koli se bos odločil, ne boš sfalil.
Lp,
Kejka
Vseeno…kateri model. Fotografi bodo rekli nikon, popotniki pa imamo raje canone, ker so lazji in cenejsi. Sem uporabnik EOS 300 in mislim, da bolj prirocnega, tudi cenenega fotoaparata ni… Ostalo pa je vse steklo, ki naredi dobro, ostro sliko. In seveda praksa, pri kateri bo cena diasov 100x presegla cena aparata….
lp, Imre
Jaz sem srecen lastnik Cannon Powershot S-45 ze kar nekaj casa. Svetujem nakup Cannon dig. aparata.Tudi ostali kolegi imajo Powershot-e ( G3, G4, S-50 ) pa smo vsi zadovoljni. Ce zelis kaj vec zvedeti oziroma primerjati fotoaparate si poizkusi ogledati tukaj :
http://www.dpreview.com/reviews/sidebyside.asp
Ko sem bil sam v dilemi in kupoval fotoaparat mi je kar precej pomagalo … sicer nisem nasel Nikon-a F95 … mogoce se klice kako drugace 😉 … cannon pa je tle. Poglej malo tudi sam Buying Guide in Side-by-side
Obe firmi delata odlicne aparate !
Glede kvalitete posnetkov nimas kaj zgresiti, ne glede za katerega se odlocis. Iz prakticnih izkusenj – mojih (F401s + F100) in prijateljevih (2x 300N)- pa lahko recem, da so Nikoni robustnejsi in prenesejo marsikateri “udarec” (to velja tudi za Nikkorjeve objektive). Canon-ova plastika je ocitno slabsa od Nikon-ove.
Pred mnogimi leti ko sem bil tudi sam pred podobno dilemo kaj kupiti mi je profi fotograf rekel nekaj podobnega temu: “Ni vazno kateri fotoaparat, samo da je NIKON”. Se danes mi ni zal, da sem ga ubogal.
p.s.
Glede digitalcev se nimam svojega mnenja, saj se vedno cepim na diasih. So mi pa vsec zadnji testi D70 !?!?!?!?
lp motorist
Forum je zaprt za komentiranje.