italija-rim-sicilija-z avtom
Zivjo,
sem ze malo brala prejsnje poste o italiji, pa vseeno…
Nazadnje sem po Italiji-Toskana potovala pred dvemi leti. Cene prenocisc so bile takrat tam kar visoke.
Morda kdo ve, je na jugu kaj ceneje? Sotoriti ne nameravava, mislila sva spati v kaksnih penzionckih. Do Rima v enem susu, tam ene tri dni, potem do Napolija, Pompejev, Positana in potem dol do Sicilije. Vsega skupaj ene 14 dni. Ne vem pa se, kdaj je najbolj ugodno. Do septembra mi je predolgo cakat na dopust. Mogoce bi sla v zacetku julija. Kaksne so kaj cene prenocisc takrat? Glede bencina vem, da bodo stroski, a imava dizla.
Če vama je predolgo čakati do septembra, potem vama svetujem, da se odpravita že junija ali celo maja. Kasneje je predvsem na jugu Italije že peklensko vroče, cene prenočišč pa s počitnicami tudi zelo poskočijo. Mi smo se na Siciliji (vedno maja) lahko dogovarjali za prenočišča okrog 10€ na osebo, kar pa dvomim, da bo poleti možno.
O stroškoh za bencin se mi zdi brez veze nakladati, saj sama vesta, koliko vama popije in približno koliko kilometrov vaju čaka. Morda samo koristen namig, da so avtoceste južno od Neaplja brezplačne.l
Prenočišče je boljše iskati izven zelo turističnih krajev, bo najbrž ceneje.
Lani smo prespali v “bungalovu” v campu v Sorrentu (blizu Neaplja in smo plačali 80EUR, par sto km nižje ob obali pa smo za hotel z zajtrkom plačali nekaj čez 40 EUR). Bili smo začetek septembra. Poleti bo povsod dražje kot izven sezone. September je krasen, tako da se splača počakat, pa rajši vmes za kakšen podaljšan vikend kam…
Kakšen fajn nasvet za prenočevanje se običajno najde v Lonely Planetu.
Ceprav ne nameravata sotoriti, si lahko ze preko neta ogledas katerega od kampov, ki tudi ponujajo bungalove ipd. Za cene zal ne vem, vem to, da smo zelo nevosljivo gledali tiste v bungalovckih, ki so se poleti malo bolje in lazje skrivali pred soncem…
Mislim, da cene poskocijo predvsem v drugi polovici julija, takrat imajo italijani dopust. Vsekako se izogni drugi polovici julija in avgustu. Boljsi cas je verjetno res junij???
Forum je zaprt za komentiranje.