Najdi forum

Pozdravljeni,
vikend bom preživel v Primorju. Zanima pa me, kje lahko v bližini našel dobro Osmico. Hvala

najprej popravek: primorska
nadalje: lordwales je zaprisežen abstinent na alkohol in kavo, alkohol od leta 19991 , kava od leta 1999

najlažje bo na http://www.komen.si

okoli prvega maja so v svetem , na ravnjah / vrhe / in še nekje drugje na krasu.potem pa spet jeseni.vmes pa na vipavskem…………………………………..

ostanejo kmečki turizmi:
– tavčar hruševica, pelicon coljava, orel avber in škrlj tomaj

Najprej popravek : Primorje in Primorska sta dva razlicna pojma !
Primorska je do Bovca in zajema tudi Gorisko ( torej kraje kjer prebivas ti : Lordwales , vsaj po tem kar zmeraj pises po forumu ). Primorje pa je kjer stanujem jaz in sicer ( Izola, Koper , Piran … ).
Torej osmic na slovenskem primorju ne bo se najmanj 1 mesec. Ko bojo pa bom napisal kje …

LP

Trenutno je osmica Mimica na Vogrskem.Če pa hočeš v naših krajih kaj dobrega s šparogami ,pojdi na Pomjan v Istrsko klet,Medljan nad Izolo(Šared) ali pa kar v Brtoniglo v konobo Šantič,da ti stara cotasta Dana pripravi kaj na žaru.Če pa greš kaj čez v šoping,obrni proti Dolini pred Trstom in glej,kje se bo pokazala kakšna oljčna vejica,malo naprej bo osmica.Če pa se ne znajdeš vprašaj koga,saj vsi govorijo slovensko v Dolini,Borštu,Gropadi,Opčinah itd

Od Opčin naprej se tudi vrsti fraska za frasko Gabrovica,Salež,Šempolaj,Mavhinje in na koncu Medja vas, kjer je fraska (osmica) praktično celo leto in se seli iz hiše v hišo.povsod govorijo slovensko in so zelo prijazni, splača se preiskusiti njihovo gostoljubnost in dobrote.
lp
dani

Zadnja sprememba (13-04-04 18:23)

Nekaj iz vipavske doline:

OSMICA NA VIPAVSKEM!

Od 23. aprila do 2. maja bo na kmetiji Franca Andlovica, na Gradišču nad Vipavo 39, OSMICA!
Ponudili vam bodo vse običajne fine domače jedi (klobase, prato, zelje, polento, štruklje, štrudlje,…) in doma pridelano vino, ki ga ponujajo pod blagovno znamko AVIN. Sortni izbor vin kmetije je bogat: pinela, pinot, sauvignon, laški rizling, merlot, cabernet, barbera,…. svoja vina tudi stekleničijo.
Kmetija Andlovčevih je imenitno izhodišče za celo kopico krajših, daljših, manj ali bolj zahtevnih izletov, v bližini pa je tudi vrsta naravnih in kulturnih znamenitosti.

Rezervirajte si čim prej svoj termin obiska na osmici pri Andlovcu.
INFO: 05/36-65-345, 041-708-087, 041-377-610

TIC Ajdovščina pa vam vaš obisk osmice lahko obogati z izletom po Vipavski dolini. Pokličite nas na 05/36-63-900, 051-304-607.

Lepe pozdrave z Vipavske doline!

oz

nekaj osmic je vedno objavljenih v časopisu Primorske novice, ki izhaja ob torkih in petkih, vem pa da se ga dobi tud v ljubljani.. na koncu, med oglasi..

drugi najboljši nasvet je, da povprašaš v kakšni vasi, če vejo, da je kje v bližini.

tretji je, če se zanašaš na svojo srečo, da se voziš in ugledaš oljčni vejici ob poti in ji slediš..

uživajte!

odločno ugovarjam refošku:

primorska je samo ena in zajema tudi obalo.zakaj pa misliš da imamo primorske novice , ki če mene vprašaš so ne podn časopis , kjer namesto da bi se vlagalo v kadre se v stavbe in avte.ne vem kdo je izumil regijo primorje, našel ga ne boš v nobenem turističnem prospektu!

PRIMORSKA JE AVTONOMNA REGIJA SLOVENIJE, PRIMORCI V VEČINI PRIMEROV SMO TEMPERAMENTNI, SAMOZAVESTNI IN PODJETNI.PO DOMAČE GOVORIMO TUDI PRI MOČVIRNIKIH IN SPRAVLJAMO PRODAJALKE V OBUP ZAVOLJO DIALEKTA.KI NI FUUUL COOL FUUL ŠPON.PREVLADUJEMO PRI UMETNIŠKIH IN LITERARNIH POKLICIH.PRIMORSKA JE NAJHITREJE RASTOČA REGIJA V DRŽAVI, ŽAL Z ENO NAJNIŽJIH NATALITET!

toliko refošk , zardi mene je lahko obla tudi primorje, ampak turidte v to ne boš prepričal! primorska – primorske novice

Ajej … spet neke trditve … no ja vsak ima pac pravice do svojega mnenja … KDO PA JE GOVORIL O REGIJAH ! SPET MECES VSE V ISTI LONEC … NE VEM ZAKAJ JE TAKO TEZKO RAZUMETI. TO JE ISTO KOT CE BI NEKDO REKEL KRAS – PA BI JAZ POTEM GOVORIL NE KRAS AMPAK PRIMORSKA ( ISTA PRIMERJAVA KOT PRIMORJE – PRIMORSKA ) !

Tudi jaz refoska nisem razumel tako kot lord, sem pa tudi primorc, wajdowc. Refoski je govoril o obali kot o primorju in primorski kot obmocju od obale do tolmina, oziroma natancno do vrsica, kar je povsem na mestu.

lp

oz

Samo za informacijo.Od Črnega kala navzdol je slobodno istrsko ozemlje in bodo potrebne od 1.maja naprej maloobmejne propustnice z znakom Vinakoper.
Vabljeni v Istro deželo refoška in oljk.

Lord, Lord, ti ga lomiš.
Ker si odličen pohodnik, boš takole najbolj razumel: Primorje je tisti del Primorske, ki leži tik ob morju in se vidi z vrha Kokoške (do tja je tvoj pohodniški domet dokumentirano že segel) v smeri proti jugozahodu.
Primorske novice pa enako dobro sedejo na Primorje kot na Primorsko. In še “močvirniki” jih po potrebi občasno prelistamo.

o.k. , naj bo.žlahta / moja / pravi da se obali tudi reče primorje, vse skupaj pa je primorska.toliko!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close