Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice ženske in Maroko

ženske in Maroko

čau!
mene pa zanima kako je kej v Maroko z ženskimi popotnicami!
Odpravljava se namrec 2 dekleti (sami) za en mesec v Maroko in vprašanje se nama je postavilo kakšen bo njihov odnos do dveh Evropejk. Se morava česa bati….naprimer neprestanega tečnarjenja ali pa odklonilen odnos….Bi bilo bolje da si najdeva še kakšnega moškega sopotnika?…..karkoli?

No če ima katera ali kateri kakršnokoli informacijo……hvala 🙂

No, občutek imam, da Maročani preveč gledajo RTL in podobno. Tam sem bil v družbi 3 žensk, pa je bilo kar precej zanimanja za opazovanje zvezd in podobno. Ampak nikoli nismo imeli občutka, da os nasilni. Prej bi rekel, vsiljivi za naše občutke (govorim tudi v imenu mojih 3 deklic – vse so bile cca 25 let stare).

Drugače ni problem, seveda odvisno kje boš hodila. Na vzhodu je drugače, na zaohdu ob obali pa itak ni veliko razlike do hrvaških letovišč…

lp

bv

K Bojanovim besedam bi dodal še nekaj, kar velja na vzhodu. Obnašajta se kot se spodobi za muslimansko državo! Ne kratkih hlač, in v eni besedi – sexi oblek! Poglejta okoli sebe in se prilagodite. Ne izstopajte in boste lažje uživale deželo in kulturo, kot velja za vse popotnike! Če pa si bosta na poti našli moškega sopotnika, pa bo vse še lažje!

ciao,
sicer sem po maroku potovala s fantom, ampak nekaj nasvetov ti pa vseeno lahko dam: kot je ze rekel nomad, pusti doma kratka krilca, kratke hlace in majice brez naramnic. bo manj problemov, ljudje bodo bolj vljudni in ce bo kaj narobe, se lahko obrnes na mimoidoce ali na policaja, pa ne bodo rekli “sama si je kriva”.ce je kdo prevec vsiljiv, bodi predvsem samozavestna, a ne nesramna, povej, ce ti kaj ni vsec in pri tem poudari, da ce te ne pusti na miru, te ne spostuje- za to je dobro, ce znas francosko… vedno vedi, kam si namenjena, na prevoznih sredstvih se drzi lokalnih zensk. za nas okus so arabci res vsiljivi, ampak to so tudi pri ponujanju preprog, tur s kamelami…

Izkusnja izored tedna dni, ko je bila z nami zenska v Maroku. Opozorila glede obleke so zelo na mestu, ker je kazati, kolena, ramena, vrat…..kar resna zalitev njihove kulture. So pa nam za Mašo ponujali kar nekaj kamel :)). Na obali ne bo nikjer večjih problemov, ker so to skoraj evropska letoviška mesta s trumami spancev, francozev in pohacev, ki bi radi transcendirali s Hendrixom. So pa kar sitni marocani, se pa vsi zelo bojijo policije (tako taprave kot turisticne), ker je maroko napol policijska drzava. V kaksni berberski vasi pa boste zelo hitro dobile ponudbe za zenitev. Zmeraj pa ko pridete z busa, vlaka, taxija morata natancno vedeti kar morata, napiflajta se zemljevid in izvlecita lonely planet sele ko sta “na varnem” v nasprotnem primeru bosta imeli v trenutku par vodicev.

lp
oz

se strinjam s prejsnjimi maili. ce si spodobno oblecena, ni prav nobenih problemov. lansko leto smo ble v maroku 3 prijateljice in je ful zakon. tezil nam ni nobeden ali se prevec vsiljeval – pod to ne stejem pogovarjanja, ker to se bi pa itak vsi radi cim vidijo, da nisi njihov. meni je blo vse skupaj zelo simpaticno in ce ste komunikativne, boste sigurno spoznale ogromno novih “prijateljev”.

LP,
mateja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close