Opatija
Ahoj!
V Opatiji sami kempa ni. Sta pa dva v bližini. Ti si verjetno slišal za tistega v Preluki. Ta je res ”samo po hribčku navzdol” od postaje, če si mislil iti peš. Samo to ni tako blizu. Je ene par kilometrov, po ne ravno ”pešcem prijazni” cesti. Kemp se mi zdi kar urejen (kar se ga da oceniti spotoma) sam leži ob glavni cesti Opatija-Reka, ki je dokaj prometna. Okolica je pa bolj boga, zapuščena. Za morje in plažo pa težko rečem kakšna sta, ker se tam še nisem kopal (se mi zdi, da je pa plaža kamenči+beton)
Mogoče bi bila boljša varianta kemp v Ičićih. To je par kilometrov naprej od Opatije (proti jugu). Je sicer majhen, malce stran od obale (par minut peš) je pa okolica toliko bolj zanimiva. Plaža je velika, lepo obiskana (sicer tudi del kamenčki-del beton, veliko mladine, beach-volley, številne kavarne; pa še ravno zdaj jo dodatno urejajo ker želijo letos dobiti plavo zastavo), idealno za sprehode (sprehajališče ti ob morju, v eno smer do Lovrana, v drugo pa do Voloskega, če si bolj planinc: Učka – od 0-1400m nadmorske višine), v Opatiji sami si pa v 15-20min peš.
To je moj predlog. Ne vem pa kaj tebi bolj ustreza.
Želežniška postaja je v drugače v Matuljih. Tam pa vozi avtobus za Opatijo.
LP, Samo
Med plažo in kampom je pa glavna cesta (ko smo že pri cesti: tisti kamp v Preluki je razdeljen na dva dela. En del je ob obali, nato pride cesta Reka-Opatija, pol pa še preostanek kampa).
Za ta kamp v Medveji sicer ne morem reči nič, mi pa Medveja sama ni zlo všeč. Je v manjšem zalivu, na vse strani je zaprto (hribi), v morje se steka veliko potokov z Učke (mrzla voda). V kraju (če se tistih nekaj vikendov sploh lahko tko imenuje) se pa skor nič ne dogaja. Je treba it drugam. In to samo z avtom oz. busom. Peš si relativno hitro v Lovranu, a po cesti ni priporočljivo hodt. Pa še Lovran sam je blazen dolgcajt. So ga ”lokalni veljaki” čist zafural.
Če mene vprašaš so najboljš varianta Ičići.
Forum je zaprt za komentiranje.