Najdi forum

Vse tiste, ki ste že bili v Egiptu, bi lepo prosila, da mi poveste, kako je bilo, kakšna je tam hrana, kakšni so hoteli – ali so s 4 ali 5 zvezdicami res dobri in urejeni, ali je teh 5 zvezdic bolj po njihovo, po naše pa kvečjemu tri ali manj? Torej kakšen je standard v hotelih s 4* ali 5*? Kakšen pa je kaj ALL INCLUSIVE pri njih-kakšna je ponudba hrane in pijače?

Ali je konec avgusta oz. v začetku septembra ustrezen čas za letovanje v Egipt? S fantom načrtujeva že poletne počitnice, ker pa greva s tujo agencijo (Tui ali Neckermann), morava pohiteti z rezervacijo, ker so katalogi že zdaj zunaj in če bova predolgo čakala, bo spet vse zasedeno, kot se nama je že zgodilo. Premišljujeva torej o Egiptu, o hotelu s 4 ali 5 zvezdicami in seveda bi vzela all inclusive paket (nekaj hotelov imava že ogledanih, ampak bi rada izvedela kaj več nasplošno o Egiptu).

Pa še tole: ali kdo pozna ali pa je morda bil v Egiptu v hotelu HOSTMARK (točnega kraja ne vem, mislim, da je Šarm El Šejk).

Hvala za vse informacije!

Petra pozdravljena!

Glede hrane v Egyptu nimaš skrbeti. Hrana je odlična, tako v restavracijah, kot na ulici. Na ulici je pa res zelo, zelo poceni. Problem je sam ta, da ti predlagam, da ne gledaš kako ti neko stvar pripravijo, ker če imaš slab želodec, ne verjamem, da boš kupljeno hrano pojedla.
Meni najboljše jedi, ki sem jih jedel v Egyptu in cene na ulici. Zavedaj se, da so cene odvisne od tvoje pripravljenosti za pogajanje.
– kebab (ovčetina ali govedina) = 2 – 5 egipt. funtov (1 funt priblizno 33 sit)
– felafelj = 1/2 – 2 egipt. funta
– več vrst čorbic, zelo dobrih = 2 funta.
– testenine = 1 – 3 funta
– piscanek na vec nacinov, zar. = 3 – 10 funtov
– 8 jastogov za 3.000,00 sit
Drugace pa morska hrana ni tako okusna kot recimo nasa, kajti imajo svoj način pripravljanja, ne uporabljajo česna, peteršilja. Tudi ribe niso ne vem kaj njihova hrana. Pripravljajo jo bolj za evropejce. Znajo pa res okusno pripravljati zelenjavo. Vendar ti pred vsakem obroku priporočam malo žganja (prinesti si ga moraš s sabo, saj ti je verjetno jasno, da je to muslimanska država, kjer alkohol ni dovoljen). Imajo tudi Macdonalds. Veliko bolj cenejši kot pri nas, pa zelo okusen. Imajo tudi vse klasične sendviče, imajo pa tudi MacArabio, ki je narejen prav za njih. Zelo dober.

Hrana v restavracijah je malo dražja od ulice, vendar še vedno cenejša kot pri nas.
Alkohol dobiš samo v nekaterih gostilnah, stane pa 10 – 12 funtov. Jaz sem ga pil za 5 funtov, ker sem se pogajal. Zavedaj se, da vsako stvar, ki jo v Egyptu kupiš, nabijejo maržo najmanj 10x od prave vrednosti, zato se splača znižat ceno.

Glede potovanja z agencijo. Glede na to, da je v preteklem letu egypt postal zelo pomembna destinacije za agencije, so določeni kraji postali že čisto komercialni. Recimo Sharm El Sheikh, Hurghada. Res je, da so hoteli vrihtani, imaš vse kar želiš, ampak so cene tam tudi zelo višje od teh, ki sem ti jih napisal na vrhu. Če želiš potovati v egypt in ga vsaj malo spoznati, ti priporočam, da odpotuješ na bolj nekomercialne kraje. Recimo Dahab, ki je 100 km oddaljen od Sharm El Sheikha. Še bolj pa ti priporočam, da greš v lastni režiji, ne z agencijo, ker boš za ta, denar, ki bi ga dala agenciji, dobila enkrat več v lastni režiji. Ampak to seveda drži, če si popotovalniškega duha.

Upam, da sem ti kaj pomagal, če ne, pa saj veš, vprašaj!

Lp,
david

David, najlepša hvala za vse informacije!
V lastni režiji sigurno ne bova šla, ker po domače povedano za to “nimava jajc”. Je pa tudi res, da še zdaleč nisva za take stvari in ko greva poleti na morje, greva res za to, da se spočijeva in uživava na plaži. Čeprav greva vedno v hotel in preko agencije, pa to še ne pomeni, da sva ves čas samo v hotelu oz. na hotelski plaži, ampak hodiva na tiste hotelske izlete, ki so organiziriani posebej za turiste. Sicer niso poceni, ampak lahko vidiš marsikaj in nama je to dovolj. Sva pa imela tudi v najemu avto in sva se sama vozila okoli in spoznavala okolico. Ampak predaleč si spet nisva upala, hehe 🙂 Tako da nama še najbolj “dišijo” ti organizirani izleti z vodiči.

Izven hotela nimava namena jest, ker bova imela vsega dovolj v hotelu (vzela bova all inclusive, tako kot vedno). Mogoče veš, kakšna je hrana v hotelih in kakšna je ponudba hrane in pijače v all inclusive paketu? Do zdaj sva bila v Tuniziji in Turčiji prav tako v hotelu in na all inclusive paketu in sva bila resnično zelo, zelo zadovoljna. O Egiptu sva slišala same dobre stvari, zato sva se odločila, da greva letos tja.

Aha, pa še tole me zanima: ali je konec avgusta oz. začetek septembra v redu čas za Egipt? Kakšne so kaj temperature ozračja in vode? Kako pa je z dežjem?

Hvala za vse informacije!

Pozdravljeni!

Glede all inclusive paketov res nimam pojma. Ampak predvidevam, da je hrana več kot užitna. Kakšne so pa cene, pa točno res ne vem, sam verjetno, kar konkretno dražje. Vajina odločitev!

Najboljši čas za potovanje v Egypt je sigurno zimski čas, takrat je ponavadi pri njih sezona, ker so temperature veliko nižje, morje pa še vedno toplo. Poletni čas, kot so junij, julij, avgust. Takrat ni pri njih visoke sezone, verjetno prav zaradi zelo visokih temperatur. Sam sem bil avgusta tam in moram priznati, da je res vroče. Vročina je suha, tako, da je ni težko zdržati. Ampak na srečo boš na Sinaju, tako, da tam venomer piha veter in vročina ni nevzdržna. Nevzdržno vročino bi okusila, če bi recimo šla v Luxor, dolina Kraljev, tam je pa za popizdit.
Temperatura morja je, boš videla, pretopla. Sam nisem mogel verjeti, kako se voda lahko tako segreje. Sigurno je temp. nekje okoli 25stopinj v tem letnem času. Nujno ti priporočam, da vzameš s sabo opremo za snorklanje. Ker je morje res, kot da bi padel v akvarij!

Dež ? Kaj pa je to? Mogoče 4x letno par kapljic!

Imej se!
David

David, najlepša hvala za vse, kar si napisal. Glede Rdečega morja sem slišala, da je čudovito, tako da bo verjetno treba res vzeti s sabo kaj za potapljat, pa obvezno fotoaparat za podvodno slikanje:))

Vročine me ni strah, ker sva bila junija v Turčiji, kjer so temperature čez dan krepko presegale 40°C. Ampak je bilo kar za zdržat, če sva bila pri hotelu oz. zraven morja, pa bila je suha vročina, kar se da precej lažje prenašati kot soparo. Ko pa sva šla na izlet v Pamukale, sem pa mislila, da me bo pobralo (dobesedno). Nam je vodič povedal, da so tisti dan namerili na soncu (v senci je bilo verjetno manj) okoli 60°C. Meni še danes ni jasno, kako sva to sploh lahko preživela. Je bilo pa hudo, zelo hudo, ker sva oba komaj dihala in to te že od samega šoka, ko stopiš iz klimatiziranega avtobusa, skoraj zadane kap. Prav zaradi vročine sva se odločila, da greva šele konec avgusta, ker ne bo več tako pasje vroče.

Ja, all inclusive res ni poceni (sva že seznanjena s cenami, ker imam že nekaj katalogov doma), ampak tako imava vsaj vključeno vso pijačo in hrano in nama glede tega ni treba skrbeti. Nama je tako všeč, pa ni nama škoda denarja dati za tako stvar, ker te res pedenajo od spredaj in zadaj :))

Hvala še enkrat!

V primeru, da podvodnega fotoaparat še nimaš, ti svetujem, da ga dol kupiš. Sam sem ga lansko leto kupil v eni od Kodakovih trgovin v Dahabu za 3000 sit, pa še filme lahko menjam. Res je, da slike niso popolne, ampak sem videl enega tudi za 10000 sit, kar pa verjamem, da je odličen in veliko cenejši kot pri nas. Sama presodi.

V tem času ko gresta vidva, ne verjamem, da bodo temperature kaj nižje, ampak vseeno uživajta.
Jst tudi odpotujem za 3 tedne avgusta. Komaj čakam! Sam bom malo potoval po puščavah, do abu simbela, potem po nilu gor, asuan, luxor, v hurghadi na ladjo in Dahab. Če bo čas bi pa še prestopil mejo in šel v Jordanijo. Bomo še videli kaj se bo zgodilo.

Ciao!
David

Hoj Petra. Ker sem razbrala, da ti je všeč, če je urejeno… te opozarjam, da je razlika med 4 in 5 zvezdicami ogromna (no, tudi v ceni). 4* hoteli so O.K. in se med seboj tudi razlikujejo, ker je kak hotel bolj proti 3* , je kak tudi zelo fajn, a z 5* se ne da primerjat. Hoteli 5* v Hurgadi npr. so res pravi luxus(tuji hoteli primerljivi z 5* drugod na tujem). Midva sva enkrat šla v 4* in je bilo o.k., če pa greš npr. pozimi se malo gret in uživat potem absolutno 5*-razlika je ogroma in res uživancija. Midva greva najmanj 1x na leto, ko tukaj preveč zebe-tam pa greje celo leto. V bistvu tam sploh ne moreš primerjat 4* in 5* taka ogromna razlika je. L.P. Ela

včeraj sem priletel iz egipta. šel sem na križarjenje po nilu. bili smo v hotelu 5* in na ladiji 5* de luxe. hrana je bila ok. sam nisem imel kakšnih težav s prebavo, nekaj ljudi pa je vseeno zbolelo, med drugim tudi 2 vodiča.. pil sem ustekleničeno vodo, jedel sem samo hrano, ki so nam jo postregli v hotelu in na ladiji.

David!
Svetuješ potovanje vv Egipt v lastni režiji.Zanima me kako si potoval do Egipta in od kod (letalo ? in cena ?) Kje si prenočeval? Ali obstaja najem apartmajev? Zanima me predvsem področje Dahab.Hvala in lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close