Najdi forum

Ojla!
Kaksne izkusnje imate z Murterjem? Kateri kraj priporocate in kaksna je plaza (oz. senca)?
Tejca

Zelo dren. Za mlade je veliko družbe in zabave, meni pa bolj paše, da grem na Kornate, kjer je blažen mir.

Mi smo na Murtarju kampirali pred 4-rimi leti … pričakovali smo ful (napaka ! 🙂 .. ni nič posebnega .. dolga vožnja .. tam pa … kaj vem .. res nič posebnega 🙂 .. mogoče edino zelo dober burek :))) tega pa itak dobiš povsod 🙂

smo kampirali … senca v kampu je .. na plaži ni … morje je kar čisto .. cel kup sob ki se oddaja … ne vem kam imate namen it .. in kaj vas pravzaprav zanima … je kar nekaj zalivčkov kamor se lahko umakneš pred neznosno gnečo (skale) … tam na otočku je ena peščena plaža ki jo vsi hvalijo … ni pa vredno it tja .. ker … je ultra miniaturna pa še mivka je tista, ki se meša z morjem da je kalno …

odvisno kaj vas vleče tja 🙂 .. tisti narodni park reke Krke pri šibeniku in Kornati .. če imate namen malo hodit okrog je zanimivo …

B.

no, moja sestra pa je bila z družino tam tri leta nazaj in so bili navdušeni. Nastanjeni so bili sicer v privat hiši in menda so se imeli res super. Sin je bil takrat star 5,5 let, hčera pa slabo leto.

LP

nika

Zaljubljena v Murter! Že od tedaj, ko sem bila stara 15 ali nekaj takega. Takrat je bilo sicer drugače kot zdaj z družino. A tudi, ko smo predlani šli prvič dol z otrokom, se je mož zaljubil na prvi pogled. V čisto morje, dalmatinske ribe na olivnem olju, ki nam jih je pripravljala šefica (ki jih bytheway doma komaj poskusi, razen v kaki res fajn gostilni),…. Konkretno, nas vleče v vas Jezera, kjer je tudi marina ACY. Nismo jadralci ali jahtarji, smo čisto navadni gostje brez veliko opreme, ki radi hodimo več dni samo v kratkih hlačah in majčkah, sedimo na terasi, zgodaj zjutraj tudi tečemo ali rolamo, če ni prehudo vroče, zvečer gremo na kratek sprehod ali se z avtom peljemo kam v mesto (Murter, Vodice…).

Mojca Berdnik Vozel

Kakšne cene apartmajev so tam in koliko pride vožnja do Murterja (bencin, je trajekt?)

Ojla Moyca!
Ali je torej mozno najeti apartma z moznostjo polpenziona pri lastnikih? To bi bilo super!
Ali mi lahko napises tocno, pri kom ste to bili? In, ja seveda, kaksna je cena?
Lep dan, Tejca

Tudi mi kar nekaj let že kampiramo na tem otočku. Je pa tako – odvisno kaj iščeš. Mi privlečemo dol čoln in to se mi zdi obvezno, saj je polno prekrasnih otočkov okrog. Razen kempa Jezera, ki je seveda najdražji, so ostali komaj omembe vredni kar se tiče komforta v kempu: v Slanici je sicer senca ampak razen s šotorom nimaš tam kaj iskati, ker ni prostora, je pa ful zaseden. Plitka vala: je nekaj sence, kemp še kar urejen, gledaš proti celini, gužva, ima pa celo trgovino. Kosirina: poraz od kempa, čisto malo sence, WC-ji porazni, plaža bolj tako-tako, ful gužva. Zadnja dva sta res bistveno cenejša kot Jezera, ki pa je lepo urejen kemp, ne vem pa, če je gužva. A zakaj mi kampiramo v Kosirini ? Mož se potaplja, tam je Diving center, smo že domači z italijanskimi lastniki, s čolnom se odpravimo zjutraj na potep do kakšnega otočka, pa raziskujemo ali pa s čolnom do mesta na tržnico, kavico,… Mesto je, mimogrede, zelo grdo, komaj se kaj dogaja. Ni pa ga čez zalivčke, otočke, plaže, morje, sonce, Kornate… Nas to vleče na Murter. Hja, če je pa bolj slabo vreme oz. morje razburkano (ali pa se pokvari čoln), pa imamo s seboj tudi kolesa in družabne igre.

Da pridam še jaz svoj piskrček. Na Murter sem hodila s starši 12 let po en mesec, v osnovni in srednji šoli. Potem sem šla še enkrat vmes in nazadnje 1999.

Pridružujem se joziv. Bila sva v Kosirini, poleg gneče nas je že prvo noč obiskala podgana v šotoru. Po 14 dneh sva bila z njo na ti, sredi belega dne se je sprehajala pet metrov stran od šotora.

Murter, narava sama je čudovita, morje, nekaj plaž, ampak vse ostalo je katastrofa. Naj najprej povem, da 30 let niso naredili praktično ničesar. Infrastruktura v kampih je porazna, smeti odvažajo na nevemkoliko dni….si lahko predstavljate zalego potepuških mačk in podgan. Parkirišč ni, v samem mestu Murterju ni nič. Tudi večerne zabave ne. Moram povedat še to, da v 1999 je bila tista edina samopostrena trgovina v mestu še taka, kot pred 30 leti, da še vedno iz zračnika in pokvarjene klime mezi svinjarija, oprema enaka, nič obnovili, prenovili……Pošta ravno tako. Promet totalno neurejen, ..skratka bog se usmili.

Mi smo se poznali z sosedi domačini, pa so nam povedali nekaj več o tamkajšnjih domačinih – stanje kakršno je , je samo logična poledica ljudi, ki tam živijo. In nikoli ne bo boljše.

Če boste v apartmaju, se boste morali skoraj obvezno vozit na eno izmed plaž. Torej boste cel dopust iskali parkirišče, ki ga tako ali tako ni.

Moji starši so skupaj hodili na Murter z maminim bratom in njegovo družino. Že res, da smo tam preživeli več kot eno leto svojega življenja, na Murter NIKOLI več. Sem imela še nekaj nostalgičnih popadkov, ampak me je 1999 dokončno minilo. Poleg tega mi je moj dragi razkazal še velik kos preostale Dalmacije, pa vidim, da na Murterju prav nič ne zamujam.

Mi smo dali lani 25 evrov za sobo na dan s souporabo kuhinje in kopalnico. Cene so po moje zmerne. Trajekta ni, je most s celine prek kraja Tisno, ki pa je dvižni, zato ni odprt 24 ur na dan, ne vem pa točko, kdaj se dviga. Ampak čakalni čas ni predolg. Vožnja je pa 6, 7 ur. Odvisno od postankov. Mi se vozimo prek Karlovca čez del zloglasne Krajine in potem čez Obrovac do ceste Biograd-Zadar. Ta je za mislim, najkrajša. So pa še druge, odvisno od kod ste.
M

Mojca Berdnik Vozel

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close