Sirija – prehod meje
Živijo!
Bom v Turčiji, pa bi rad malo (toliko, da dobim kakšno registrsko tablico, ki jih zbiram) skočil čez mejo v Sirijo – peš, ker z avtom (rent-a-car) ne smem.
A mi kdo ve povedati, ali sploh dobim tam na meji kakšno začasno vizo ali dovoljenje za kratkotrajen prehor meje – uradne vize nimam – in če te spustijo čez, koliko časa traja prehod meje za pešca? Pa so na oni strani kakšni taksiji? Po karti sodeč ob meji ni mest – pojma nimam kako tam kaj izgleda.
Za vsako info bom zelo hvaležen!
Srečno pot vsem!
Miran
ce prihajas v syrijo iz turcije imas do allep-a cca 50km. za mejo ni glih da bi reku mesta kksna vas se pa najde. prehod meje pomoje ni večjih hasslov ce nisi s svojim prevozom, vizo moras imet to je klasika, mogoce ceneje prides z tranzitno vizo ki velja 3-4 dni in stane malo manj kot sigle entry. taxiji so ce ne ti ga bodo ziher zrihtali to ni problema zanima me namrec kako potem dobis to tablico, jo kr odpulis s kakega avta ali kupis??
lp
damjanc
Načini so različni, jaz osebno še nobene (no ja recimo) nisem spulil s kakšnega voznega avtomobila. Kako jih pa dobijo tisti, ki mi kakšno prinesejo, pa niti slučajno ne vprašam. Mi jo je predlani en možak na maroški meji za 20 evrov spulil z avta, ki je stal na drugi strani v vrsti, da prečka mejo – ampak jaz sem to šele potem videl.
LP
Miran
Forum je zaprt za komentiranje.