Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice poletje v Pakistanu

poletje v Pakistanu

Zivjo,

Iscem sopotnico/sopotnika za poletno potepanje po Pakistanu. Ker imam dopust samo v casu od 24. julija do 22. avgusta, je mozen samo ta termin. Ce komu to ustreza, naj me cimprej poklice ali se javi na email zaradi rezervacije kart. Cena karte je pribl. 180.000 sit, takse so ze vkljucene v to ceno. Pridruzi se mi pri odkrivanju prijaznih ljudi tam doli!

cau,Borut

Pozdravljen sopotnik iz Irana! Kdaj grema na enga “kozoroga” da mal predebatirama plane?
A

lp
trenutno se nahajam v indiji vendar mam namen leteti v evropo iz pakistana (karachi)
ce mi lahko das kej info. kako je v pakistanu in kako je s prevozi bi ti biu zelo hvalezen v pakistan bi vstopil v amritsar pol pa se ne vem kako do karacija je kaksen avtobus ali vlak ?
lp hvala

Ta teden, ko pridem nazaj iz Fr. se slisiva.

cau,Borut

Joj, nimam pojma, se nisem nic kaj podrobno gledal. Upam, da ti bo lahko kdo pomagal, ki je ze bil tam. Kdaj pa imas namen priti nazaj? Najbrz prej preden bom jaz dol, ne?
Drzi se in uzivaj. Blagor ti!

Po Pakistanu vedno potujem z lastnim prevozom, zato ti o javnem prevozu ne morem dati verodostojnih podatkov. Lahore, ki je na drugi strani Vagha road meje je krasno mesto z veliko parkov in kanalov. Je tudi na glavni prometni poti med Karačijem gospodarskim središčem in Islamabadom administrativnim središčem, tako, da s transportom ne boš imel težav. Lahore je zelo lepo mesto, na Fatma Jinah road je krščanski ženski mision in šola, kjer je varno in poceni za prenočit – lahko celo kampiraš. Vsi ostali poceni hoteli so v glavnem okoli žel. postaje. Oglej si palačo in mošejo, kjer so parki in je prijetno ostati cel dan. Če si se naveličal indijske hrane, je v Lahoreju Mc. Donald, kjer je lepo klimatizirano in velika TV s športnim programom – moto dirke, fuzbal…. Omenil bi dobro kitajsko restavracijo Guang Dong, kjer imajo najboljše honey wings na svetu! Karači je zanimiv a malo popazi – ni najbolj varen! Na poti vmes je marsikaj zanimivega a to vskladi s transportom in LP-jem! Če imaš čas pojdi obvezno na sever – Peshawar, Hunza, Gilgit, Kharakorum…
Imej se skrajno vredu!
Nomad

Par pripomb:

V Lahoreju je res super, samo hotelov okoli zel. postaje se izogni – slovijo po ropanju turistov. Definitivno najboljsa izbira v Lahoru je Regale Inn (za kinom Regale na Mallu), kjer se lahko prepustis sugestijam gazde Malika in z njim odkrivas insajderski Lahore… zlo charming, zlasti sufijska scena.
Jest bi Mcdonald pozabu in sel rajsi jest na Food Street – ulica, posvecena zretju. Velja nasploh za pakistan: bols da nisi vegi.
Iz Lahoreja mas zlo udobne fensi avtobuse za Islamabad – firme Daewoo.
Islamabad je bolj bogi, bols je jet v bliznji Ravalpindi.
Iz Islm. imas poceni lete v Karachi.
Se pa apsolutno strinjam z Nomadom – sever bo neskoncno bolsa izbira, tudi zaradi vremena.

Kolobar – eno vprašanje – na Mall roadu praviš, da je Regale Inn vredu – ali ima možnost varnega parkiranja??? Imam vedno problem, da me skrbi za avto ali motor!

Definitivno ti priporocam Malika in njegov Regale Inn. Ko sem bil jaz tam, je mel en overlander parkiran svoj avto tocno pred vhodom – Regale je v stranski ulici tik ob Mallu, kjer ni nic prometa in tisti parking je zgledal dovolj varen. Zagotovo ti bi pa lahko Malik dal kak nasvet glede parkiranja – tole je njegov mail: regale_internet@hotmail.com.

Hvala za nasvet in naslov! Se mi zdi. da vem kje je. A je v zgornjem konci Malla, na desni strani! Stranska ulica pa veže Fatma Jinah road, blizu pa je kino? Ni problema, bom že našel!

Jaz imam pa namen julija biti v Iranu pa bi potem nadaljeval v Pakistan.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close