Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice veljavnost viz: tucija, iran

veljavnost viz: tucija, iran

pozdrav vsem skupaj.

me zanima kako zacneta veljati ti dve vizi (turcija: 3.mesece; pa iranska?) … ali od dne, ko ti jo izdajo ali od dne, ko dejansko vstopis v samo drzavo??? malce bolj sem skepticen za iransko, ce jo nabavis v turciji in potem se nekaj casa potujes po njej, da ne bi sli dnevi trajanja vize kar vnemar, v zrak, v nic …
za kaksen komentar, odgovor bi bil silno zadovoljen.
ter zahvala komurkoli-ze.

hvala
in lep odzdrav.
ziga

P.S: ali je avto-camp v akdamarju, turcija se vedno zastonj, kot sem lahko prebral na forumu??? in ali je se vedno taksna prometno-pomembna postojanka: glavna zila za popotnike med zahodom in vzhodom, med vzhodom in zahodom???

Obe vizi veljajo od dneva vstopa v državo in jo moraš izkoristiti – največkrat v 1 letu! Iransko vizo, ki jo urejaš na ambasadi v Ankari, je treba predložiti priporočilno pismo slovenske ambasade. Če imaš namen potovati naprej v Pakistan, to nikar ne povej na iranski ambasadi, ker boš potem dobil samo 5-7 dnevno tranzitno vizo! Če pa napišeš, da je tvoj namen samo obisk (turističen) Irana boš dobil 1 mesečno turistično vizo, ki jo lahko tudi podaljšaš! Najboljša je policija v Esfahanu ali Širazu! Če graš v Iran z lastnim vozilom – rabiš KARNET DE PASAGE! Dobiš ga na AMDS!
Murat kamp v Dogubajazitu je tudi dobro mesto za srečevanje popotnikov, ki so na poti v Iran in naprej na jug! Kamp se nahaja na hribu nad mestom, tik pod palačo Isak Paša sarai! Izvir vode, v kampu je piten in je voda izredno dobra in hodijo ponjo iz bljižne in daljne okolice! V kampu ti lahko organizirajo tudi trekinge in vzpon na Ararat! Pozdravi jih v imenu Nomada! Sicer bom v začetku maja tudi jaz tam nekje! Če še kaj rabiš – vprašaj!
Pozdrav Nomad

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close