Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Z vlakom po evropi

Z vlakom po evropi

Halo!
Rad bi šel za mesec dni z vlakom po Evropi!
Zanima me samo če je že bil kdo na relaciji vzhodno od Slovenije ali pa zahodno od Slovenije?Zanima me tudi od katere relacije “pobereš” več?

Hvala v naprej!

Zahodno bo bolj zanimivo ker je zahod vsem poznan in so si kraji med seboj vec ali manj podobni … na vzhodu pa … odvisno kaj je zdaj tukaj vzhod. Mislim da z vlakom je sicer najbolj
zanimiva “mozna” varjanta s transibirsko zeleznico do Peking-a in nazaj ! To je vsekakor enkratno dozivetje, jaz sicer nisem bil sem pa imel sodelavca ki je delal na transibirski zeleznici …

Če bi rad “veliko pobral”, potem niti vzhod, niti zahod, ampak sever. V enem mesecu lahko kar dobro obredeš Skandinavijo.

Res je, samo tudi denarnica bo kar precej prazna, vem ker sem tudi sam ze bil po skandinaviji ( Danska-Svedska-Norveska ) … mislim pa da je varjanta s transibirsko zeleznico boljsa … razlike v ljudeh in obicajih bodo vecje …

Z vlakom po Skandinaviji cenejše kot Transsibirska? Sam sem poskusil oboje, pa ti lahko zagotovim, da vseeno prideš ceneje skozi če greš na sever. Interrail je dokaj ugoden, spiš lahko kjer koli v šotoru…Kar pa se tiče transsibirske pa moraš prvo priti v Moskvo, imeti srečo s karto
( da lahko takoj odpotuješ, saj dan v Moskvi stane celo bogatsvo za popotnika) potem pa še leteti iz Pekinga nazaj v SLO. Lahko greš v obe smeri z vlakom, vendar je en mesec premalo za tak podvig. Težko pa bi se odločil kaj je boljše….vendar če bi imel le mesec dni časa bi šel na sever!

LP, Samo

Če je že zdaj strah pred prazno denarnico, potem je pa najboljše kar doma ostati.

Se mi pa zdi, da transsibirska, razen na končni postaji, ne nudi kaj prida spoznavanja razlik v ljudeh in običajih, ker gre za celotedensko potovanje z istim vlakom.
Smisel potovanja je ravno v tem, da se kje ustaviš za malo dlje kot ima vlak postanka na tisti postaji in da narediš tudi kakšen korak s same postaje.

@vito
saj se lahko vmes ustaviš – npr. v irkutsku in greš pogledat bajkalsko za kak teden, pol pa z drguim vlakom napre. Je pa res, da moraš pol drugačen tip karte na začetku vzet – ne moskva-peking, ampak moskva-irkutsk, irkutsk-peking.

@samo

zakaj pa bi rabil več kot mesec za sibirsko?
če greš tja z vlakom, traja pot skupaj 1 teden + recimo 20 dni postankov = 27 dni
potem še tri dni peking, na letalo pa si doma v 30 dneh.
več kot dovolj časa
(ali pa sem kaj falil – sam na tej poti še nisem bil, sem jo pa malenkost že naštudiral?)

Poskušam se držati teme, ki jo postavlja vprašanje, “z vlakom po Evropi” in zato ne pošiljam človeka z letalom v Azijo.

Andyu pa še odgovor na zadnji del vprašanja: največ boš potegnil od tiste smeri, na kateri boš naredil več postankov.

Luku

Vize so prava nadloga…kar se tiče TS. Rabiš Rusko, Mongolsko ( požreta veliko živcev in denarja) in Kitajsko (ki pa tudi ni zastojn). En mesec se sliši veliko, vendar, ko prečkaš Jenisej se čas nastavi na Azijsko…in stvari postanejo obupno počasne. Kar se tiče Bajkala je zelo zanimiv sever…vendar vožnja (bus ali terenc) kar traja in traja. Glede na to da zapraviš malo bogastvo za vize…se ti splača vzeti malce več časa. Če ti je cilj sama vožnja z vlakom potem je en mesec verjetno dosti. V Mongoljiji nimajo asfaltiranih cest….in do Gobija je daleč.
7 dni rabi TS Ekspres…drugače je okoli 8 oz. 9 dni.
Pa še to: karte za Ruske železnice lahko za razumno ceno kupiš le v Rusiji…v Moskvi sva morala čakati 4 dni….

Se pa strinjam z Vito da je bolje da se držimo teme in da od potovanja potegneš največ…..
Poleg Skandinavije sem obiskal tudi Španijo, Portugalsko in Maroko….vendar mi je sever ostal v lepšem spominu.

Hej,

omenjena varianta s transibirsko železnico me zelo zanima. Koliko časa si si vzel za to potovanje in koliko si plačal oz. porabil za samo pot oz. za celotno potovanje? (A mogoče veš, koliko je karta do Vladivostoka?)

lep pozdrav, Vita

Vzela sva si slabe tri mesece, plačala 450.000 sit (vključuje vize, zavarovanje in letalsko karto LJ-Moskva, Hongkong – Ljubljana). Do Vladivostoka bi te 2. razred prišel med 400 in 500 USD (odvisno od hitrosti vlaka)

približno ista cena bi tr prišla (50.000 več), če greš do Irkutska z avionom in nadaljuješ z vlakom

lp

bv

Tudi sam se pridruzujem splosnemu mnenju – na sever. Meni je od Interrail-anja po zahodni in severi Evropi v najlepsem spominu ostala Norveska. Zahdna Evropa je dokaj enolicna. Na Vzhodu sicer se nisem bil, ampak mora biti zaniimivo (drugacno). V severno Evropo pa lahko vkljucis se baltske drzave (Helsinki-Talinn).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close