Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Letošnje počitnice!

Letošnje počitnice!

Pozdravljeni!

Letos bom diplomirala iz naloge “poiskati počitnice za našo družinico”. Nekako smo kraje od Splita naprej črtali zaradi predolge vožnje. Odločamo se med Zatonom (pri Zadru), Biogradom in Vodicami.

Sigurno vas je tu nekaj, ki te kraje poznate. Zanima me samo primernost plaže za majhne otroke (3 leta) in možnost večernih sprehodov, apartmajev imamo pa kar nekaj ogledanih (preko adriatica.net in hrvaška.net).

Če komu ni odveč, naj mi malo pomaga pri odločitvi.

Lep pozdrav!

Vodice so lep kraj, stvari tam za počet je ogromno.Ampak plaže pa niso primerne za male otroke.Na določenih koncih je tudi veliko ježev.Moj sin je imel takrat štiri leta in obvezno sem morala imet s sabo na plažo kakšno prvo pomoč za obtolčena kolena. Tam kjer je pa mivka ali drobno kamenje, je pa gužva tako velika. da še stopit nimaš kam.
In še zvečer v mestu je ogromno ljudi (no,saj to je povsod)….ne vem zakaj so mi ravno Vodice ostale v spominu zaradi gužve?:))
Biograd mi je ostal v zelo lepem spominu. In tudi plaže imaš na izbiro – od kamenja, do drobnih kamenčkov ali pa mivke. Seveda moraš poiskati tisto ki ti odgovarja. So pa različne plaže na različnih koncih kraja. Odvisno kje boste.Zvečer smo se pa vozili v okoliške kraje (najraje v Pakoštane).
Je pa res, da kar se plaž in ponudbe tiče je pa najboljši Zaton.(Zadar)
Odločiti se pa moraš sama.:) Vsak kraj vsakdo vidi s svojimi očmi in vsak ima drugačen okus.

lp

Hvala za odgovor.
Saj Zaton je prvi v vrsti ravno zaradi plaže. Kakšna pa je tam gužva? Mi gremo sicer dosti hitro (konec junija, prvi teden julija)? Kako veliko je mesto? Menda imajo dobro poskrbljeno za otroke (dosti igral in podobnega, kar nam staršem vleče denar iz žepov 🙂

Koliko se lahko nasankaš, če piše pri apartmaju 50 m do morja? Ali ima Zaton tudi kakšne manj primerne plaže (mislim za otroke)?

Lp

Majda

Sama sem bila že v Vodicah, Biogradu in Zatonu. Menim, da je Zaton najbolj primeren za male otroke. Apartmaji so zelo blizu-jaz sem mela kaki 2 minute al pa še manj. Lepo naselje.

Aja, sej Zaton v bistvu ni mesto, je turistično naselje. Ni sicer ne vem kako veliko. Maš par trgovinic, lokal, restavracijo, lekarno… Ne vem kako je zdaj, jaz sem bila pred 6 ali 7 leti. Imeli so tutdi tobogane, gugalnice… Res lepo je tam.

Mi smo pred leti kampirali v Zatonu in Biogradu. Jaz sem absolutno za Biograd, ker je mesto blizu in tudi plaža mi je bolj všeč.

lp Majuška

Kakšna je plaža v Biogradu oz. koliko je plaže s kamenčki in plitvo vodo? Koliko se lahko nasankaš, če vzameš apartma 50 m od morja (kjer so zasidrane ladje in se ni možno kopati), normalna plaža pa je 500 m stran (česar ti seveda lastnik ne pove). Koliko je različnih plaž in kaj te je motilo v Zatonu?

LP

Majda

Saj je meni v bistvu tudi bolj všeč Biograd, ker sem pač že starejša ( nisem več otrok). Mislim pa, da je za majhne otroke bolj Zaton. Ne vem, moje mnenje.

Nekaj me moti v Zatonu. Tisti, ki so nastanjeni v apartmajih, ki niso direkt v naselju, plačujejo plažo. Vsaj lani so jo, 10 K po osebi, tako mi je povedala lastnica apartmaja. Upam, da bodo letos kaj spremenili. A je mogoče kdo bil tam pred kratkim (lani naprimer)? Ali je to turistično naselje zagrajeno in ne moreš not, če ne plačaš? Res me moti in mi kar nekako ni, čeprav imajo za otroke menda vse živo.

Lep pozdrav!

Da je treba plačat plažo pa drži-se mi zdi. Jaz sem bivala v naselju, ampak ko smo se kdaj pripeljali v naselje smo morali pokazati ključe kot dokaz, da bivamo v naselju.

Lani smo bili v Šibeniku, v Hotelskem naselju Solaris. Sobe prenovljene, klima, hladilnik, tv, do plaže 50m, senca, ob plaži kamenčki, samopostržni zajterk in večerja, kompasovi animatorji, ki skrbijo, da se otroci igrajo in odrasli tudi-vaterpolo, odbojka na mivki, kolesarjenje…Pri hotelu je tudi bazen, zvečer ples s starši in otroki, skratka za familije in otroke super poskrbljeno. Plaža je zaprtega tipa, tako, da tudi v največji sezoni ni gužve. Do mesta Šibenik je 6 km.

Res pa je, da je to hotel in ni apartma. Mi smo bili prejšnja leta vedno v apartmaju, vendar smo bili tokrat v tem hotelu izredno zadovoljni.

Pozdravljena,

moram ti povedati, da sem kar malce razočaran, da si si izbrala za diplomsko nalogo počitnice na hrvaškem, jaz bi svoji družini privoščil kaj bolj zanimivega, za seminarsko pa bi si izbral počitnice, ki bi bile aktivne in ob enem še poučne, ne pa poležavanje na hrvaški plaži.
Želim ti veliko uspeha pri izdelavi diplome.

Pozdrav Piter!

Če bi našo družinico poznal, nebi nikdar izjavil, da gremo na hrvaško plažo poležavat :-)) Jaz in tudi moj mož prideva z dopusta totalno izmučena, vse zaradi našega super aktivnega tretjega člana, pa čeprav si včasih želim res samo poležavati. Naj ti povem samo primer pred dvema letoma, ko smo še pri zajtrku, kosilu in večerji (smo bili prvič in zadnjič v hotelu) jedli na obroke, tamali pa je “raziskoval” okolico. En teden vsega skupaj nisem ležala na plaži v kosu 15 min. Tako.

Pa tega niti letos ne pričakujem in sem s tem čisto zadovoljna. Zato pač druge aktivnosti ne iščem, saj za nekatere pa dopust ni vedno iskanje nekih hudih aktivnosti in naporov (vsaj tistim ne, ki imamo super aktivne otroke vsak dan v letu).

Hvala za mnenje vseeno!

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close