kam na poročno potovanje?
Mehika … jaz sem bil z zeno pred 6 meseci in sem uzival kot se nikoli prej. Plaze v Playa del Carmen so fantasticne ( pescene z palmami kot v filmih ) saj je to del caribskega morja z koralnim grebenom. Poleg tega so hoteli vsi ***** vsaj v playacar delu. Fantasticno pa se veliko je za videt ce se odpravite na kak izlet po polotoku yucatan ( mayaland podrocje kjer so prebivali maji veliko piramid itd. ). V kratkem bo tudi na travel.over.net moj foto album tako da si boste lahko kaj vec ogledali v slikah ( admin je obljubil da bo to ze prejsnji teden vidno tako da bi moglo bit res v kratkem ). Sicer je malo drazja destinacija toda neprimerljiva z ostalo karibsko ponudbo, vsaj za ljudi ki nebi radi 14 dni samo lezali na plazi in bi radi tudi kaj videli … drugace ce vas kaj vec zanima sem na razpolago za dodatna vprasanja, da ne bom pisal celih romanov tukaj …
( drugace sem tudi ze prej prepotoval po mediteranu in afriki … tako da nekaj destinacij poznam … evropo tudi … )
🙂 Lordwales pa ima res zmeraj neke predloge … saj razumem da ti je Slovenija najljubsa in da veliko ljudi sploh ne pozna dobro niti svojega domacega kraja, toda vsakic ko kdorkoli kaj vprasa o katerikoli destinaciji Lordwales pise o “prelepih” slovenskih krajih … problem je v tem ker iz prevelike opevanosti postane stvar ze kar pateticna … ne me razumeti narobe jaz nimam nic proti temu, da si ljudje ogledajo slovenske kraje , toda ce jih prevec silis v to dobijo dodaten odpor.
Hvala za razumevanje …
Žal ti sedaj ne vem več povedati, koliko naju je to prišlo. Tega je že kar nekaj časa nazaj. Vem, da pa ni bilo ful drago.
Predlagam ti, da si prvo napišeta ture, kaj bi si želela ogledati, nato pa si pogledata, kje so v bližini prenočišča. Midva sva si pomagala z eno brošuro, kjer so bili vpisani vsi kmečki turizmi. Mislim, da se jo da dobiti v tisti agenciji na Bavarcu – mislim, da se imenuje Slovenija turizem.
Nama se je blazno dopadla Dolenjska. Na Gorenjsko nisva šla, ker jo kar precej dobro poznava.
Na dolenjskem sva bila par dni stacionirana v Čatžkih toplicah in sva od tam dopoldne delala okoliške izlete (Zagreb, Kumrovec, Atomske toplice, Rogaška Slatina, …), popoldne pa sva se kopala. V Čatežkih se ti splača, če imaš možnost dobit kakšno sindikalno varianto.
Midva z bodočim možem sva bolj “aktivna” osebka, tako, da pri nama neko poležavanje cel teden na istem mestu odpade. Odkar sva šla po svetu v lastni režiji se ne nameravava več odločiti za nobeno potovanje preko agencije.
No, poročiva se čez slab mesec. Šla bova v Toskano, do Elbe, z avtomobilom, za kakih 5 dni. Žal nimava dopusta in financ, da bi jo mahnila kam dlje za več dni in za več denarja.
Zato pa sva bila točno pred enim letom v Mehiki (kao predporočno potovanje), en mesec sva se potepala naokrog. Tako da se popolnoma pridružujem predlogu refoška (zgoraj). Imaš kaj videt in imaš kaj (in kje) uživat.
Srečno!
Sicer super toda 14 dni lezat na plazi in nic ne pocet ni primerno za vsakogar … mogoce bolj za tiste ki so res prepotrebni pocitka, drugace se hitro navelicas vsaj jaz se … med drugim pa imas vse to kar si nastela tudi na Yucatanskem polotoku v mehiki kamor sem jaz odsel na porocno potovanje … sedaj si lahko tudi tukaj na travel.over.net ogledate te slike ( album mehika ).
Forum je zaprt za komentiranje.