Po jadranski magistrali
S patrnerjem in 3 letnim otrokom sva se odločila, da bi naredili malo drugačne počitnice. Ker on ne more biti 10 dni v enem kempu, jaz pa samo 4 dni na morju sva skelnila kompromis. Teh 10 dni bi potovali. Začeli bi na jugu (lahko tudi v ČG) in potem postopoma proti SLO.
Zbiram predloge kje se je najboljše ustaviti (cenovno ugodno), uporabljali bi naš šotor. Morda kako izkušnjo kako ste to izpeljali drugi?
No ja, vsak po svoje.
Cene kampov so povsod približno enake, druga zgodba pa je seveda nenehno iskanje primernega prostora, postavljanje in pospravljanje šotora, opreme. Selitev iz enega kraja na drug ti v vsakem primeru požre en dan dopusta in nemalo živcev. Če zamenjaš dva kampa bo po mojem čisto dovolj.
to varianto smo tudi mi zeleli narediti lani (nas je imel 4 leta), opremo za kamp smo imeli zelo skromno, start nam je bil Dubrovnik, kjer smo spali v 2 noci v sobi (en deda je ponujal ob cesti sobe blizu centra s parkingom in smo vzeli), nato smo sli na Korculo, kjer smo ostali 5 dni (to smo rekli, da bo vecji kos), potem smo bili dva dni v kampu Danijel pred Omisem, ce se vracas po obali gor),voda je krasna, cel kamp v senci, samo avta nismo mogli imeti pri sotoru, ker je terasast in eden je moral malega non stop paziti (majhne terase), na plazo ni treba hoditi, ce imas sreco s parcelo, ker je dejansko kamp na plazi, nato smo si zazeleli vecji bolj urejen kamp s trgovino, hladilniki itd in pristali se 3 dni v Vodicah (sotor smo imeli skoraj na plazi), ampak cene so pa bile bistveno visje kot na Korculi in v Omisu, vsak premik smo izkoristili se za kaksen ogled kraja kje na poti in za kaksno kopanje na kaksni plazi, ki nam je bila vsec iz ceste, pa nekaj kampov smo si ogledali.
Zelo odsvetujemo camp Galeb? v Omisu (za ime nisem sigurna, je pa to velik camp), meni ni bil vsec predvsem zaradi umazane vode, ker je malo pred njim pritok Cetine?
Bil je lep dopust, ampak pogostejsih selitev pa ne bi prenesla, ceprav smo imeli vse v prtlazniku in le majhen sotor za 3, ampak iskanje campa in parcele in trgovine,itd pa recepcije….
lp
Metka
jaz mislim, da ti selitev ne vzme celega dne. jaz podpiram vaso odlocitev….tako je dopustovanje precej bolj pestro.
no, seveda mora biti temu primerna oprema. to je najbolj pomembno. in primeren sotor. tak, ki je postavljen v 10 minutah. vec ne, pol se ti res ne da skoz menjat. dejstvo pa je, da se ne mores seliti vsak dan.
Postavljanje in razstavljanje šotora je še najmanjši problem. Bolj gre za iskanje kampa, parcele, čakanje v recepciji, čiščenje opreme, ki je ne moreš kar umazane pospravljat v avto. Vsekakor ti odsvetujem, da tega ne počneš v visoki sezoni (julij, avgust), ker si boš uničila počitnice. Septembra, ko je gužva mimo, pa zna biti znosno in zanimivo.
Tudi midva s punco sva odsla za 14 dni tako na potep po jadranu. Prdi dan sva se iz Izole pripeljala do Zadra in tam prespala v avtokampu ( BORIK ) … naslednji dan sva odsla na BRAC in tam prespala za 4 dni ( dokler nas ni veter dobesedno odpihal saj nam je sotor odkrilo ) v avtokampu ( TENIS ). Nato sva sla nazaj proti sloveniji in se ustavila za ostalih 9 dni na PAG-u avtokamp ( SIMUNI … dokaj lepo urejen avtokamp ). Svetujem da se ne premikata dnevno ampak si izbereta recimo 3-4 kampe in tam prebivata vsaj 3-4 dni pa vam bo selitev lazja …
ce bi radi kombinirali potovanje in pocitnikovanje je verjetno najbolje, da si izberete ene tri kampe v katerih boste sotorili potem pa iz njih delajte dnevne izlete.
npr. spite v budvi in si iz nje ogledate crno goro v ene treh stirih dneh, greste v juzno dalm. kjer imate v okolici dubrovnik, korculo, delto neretve,…, potem pa se nekaj dni v sr dalm. kjer imate tudi veliko stvari za videt.
sicer pa, malo improvizacije samo popestri,..;)
LP L
Forum je zaprt za komentiranje.