1. maj se bliža …
Pozdravljeni!
Spomnim se, da je bilo pred časom sicer napisanih kar nekaj sporočil na temo prvomajskih počitnic, a nikjer nobenega konkretnega odgovora- verjetno je bilo še prezgodaj, da bi mislili na morje. Zanima me torej zdaj, če je kdo kaj hodil po agencijah- kje imajo kakšne dobre in ugodne ponudbe za 1. maj- Hrvaška. Pa še to- če kdo lahko iz lastnih izkušenj priporoča kakšen ne predrag hotel v Poreču, kjer se bodo otroci seveda lahko kopali.
Lep dan vam vsem želim še naprej
Tisto, da se od tega hotela hodi 2 uri do Poreča je malo huda. Peš do Poreča bi bilo cca. 1 uro. je pa res, da je mogoče tudi to veliko, vendar ni problema, saj vsakih 25-20 min. vozi ob obalni sprehajalni cesti vlakec in če že ne greš z njim čisto do Poreča, greš recimo do zaliva Brulo (kjer so hoteli Diamant, Rubin, Kristal) in od tam recimo Peš do Poreča, kjer je slabih 20 min.
Tudi sam grem v zeleno laguno, saj se mi lokacija zdi super. Res pa je, da ima od vseh hotelov le Parentium notranji bazen, ima pa hotel 4* in je super. Je pa zato tudi malo dražji od drugih hotelov. Če gledaš ponudbo hotelov vidiš, da je kar preskok v cenah, če ima hotel notranji bazen. Ta hotel pride za 5 dni cca. 35 KSIT na osebo.
Če pa bi šla v hotel, ki sicer nima bazena pa bi bil hotel Laguna Gran vista ali pa laguna Istra tudi odlična izbira. Oba sta v tudi v zeleni laguni, sta pa cca. 27 KSIT.
Bi pa rekel, da je najbolje poklicati na agencijo relax.
LP
Zunanji bazen imajo bolj ali manj vsi. Odprti so, je pa sedaj loterija, ali bo dovolj toplo, da se lahko kopate. Npr. lani sploh ni bilo primerno, še leto nazaj pa sem prišel domov prav opečen in tudi v zunanjem bazenu so se vsi kopali.
Poglej si http://www.relax.si/default.asp?pageid=1001&rlxpub=2&rlxkat=3
Cena vlakca je majhna – se ne spomnim točno, vendar sigurno ne tolikšna, da bi te odvrnilo od tega, da bi se peljali. je pa še posebej zanimivo za otroke.
Kot sem rekel, jaz bi definitivno šel v Zeleno laguno, povezavo s Porečom pa imaš z vlakcem, če bi bili utrujeni. Je pa v zeleni laguni o.k. tudi zato, ker imaš vse na voljo – od trgovin, restavracij, slaščičarn, odbolka na mivki, tenis igrišča,… … Alternativa zeleni laguni je zaliv Brulo (hoteli Diamant, Rubin, Kristal). Tu je boljše le to, da je do Poreča le 20 min. peš, kaj drugega pa razen tenisa tu nimaš. V bistvu moraš še na sladoled iti v Poreč.
LP
Sem bila prav na Relaxu pa mi je človek tam rekel, da je sam delal prvomajski katalog in da so vsi hoteli v Zeleni laguni ponudili najmanj 5 možnih polpenzionov in zato, ga citiram “Ni možno preko nobene agencije oditi v Zeleno laguno za manj kot 5 polpenzionov v času od 27.4. naprej”. Ko sem vprašala, kaj pa če se zmeniš direktno s hotelom, mi je rekel, da mi bodo tudi tam ponudili le 5 polpenzionov in več, nikakor pa ne manj, če pa bom vztrajala pri manj, mi bodo za 3 polpenzione računali 90% cene za 5 polpenzionov, kar se mi zdi malce nenormalno, tako da ne vem, kako si se lahko ti zmenil za 4 polpenzione?!?
Jaz sem se zmenil za 4 dni pri Relaxu in sicer od 23 – 27.4. – torej in izven terminske ponudbe in tudi za manj dni kot imajo ponudbo v katalogu. Tudi lani ni bilo nobenega problema.
Je pa res, da imajo celo v okviru iste agencije različne pogoje pri posameznih poslovalnicah. Recimo v Dravogradu so vstrajali pri pogojih iz kataloga, v njihovi agenciji v Trbovljah pa so mi rekli da ni nobenega problema. pa tudi glede cene so ceno 5 dnevnega aranžmaja delili s 5 da so dobili koliko je na dan in pomnožili s 4 dni, za kolikor grem in niti tolarja več!
Pokliči v Trbovlje na tel: 03 56 25 160.
LP
Hvala Kalimero, pa upam, da res misliš za Zeleno laguno, oz. hotele Parentium, Laguna Istra, Lauga Gran Vista…, ker pri drugih hotelih seveda ni problema (Rubin, Kristal, Diamant, Zagreb), zatakne se pa pri teh na začetku omenjenih, kar se mi zdi kar malo čudno, da ne moreš v Zeleno laguno za prvomajske za 3 polpenzione, če seveda ne misliš plačati absurdno visoke cene !?
Za agencijo Hejj sem pa pogledala, imajo samo Lanterno pri Poreču.
kot vedno:
da gospod, da gospa, izvolite gospa, za prvi maj ko boste vi žurali samo v sloveniji dela 100000 ljudi, zaposlenih v turizmu.če ne bi, bi bili res debili.naš dopust je pred sezono in po sezoni, pa še kaj v mes.
pa poznate kakšnega turističnega delavca, ko pride na zaslužen dopust, da reče lepo je!to je parola ki jo na šihto poslušamo vsak dan, smo nasmejani, turisti pa od standardnih vprašanj do poliike.nato pa mrzel tuš:
gospa ali gospod, politika in religija sta v turizmu prepovedani temi / to zlasti velja za izraelce ki so ve se kaj /
Kalimero prav si imel! V Ljubljani so mi ves čas zatrjevali, da ni možno manj kot 5 polpenzionov, ko pa sem poklicala v trboveljsko poslovalnico Relaxa, to sploh ni bilo vprašanje. Žal pa je bilo vprašanje o zasedenosti (zdaj vsaj vem, da je možno manj kot 6 dni biti tam in bom tako lahko naslednje leto že takoj rezervirala v Trbovljah) in se bomo tako morali odpraviti kar v Mediteran (za katerega so mi tudi v LJ zagotovili, da nikakor pod nobenimi pogoji ni možno jet za 3 polpenzione, v Trbovljah pa ni problema!!). Zanima me samo, če si moral ti oditi prav v Trbovlje to rezervirati in plačati ali se morda da tudi kako drugače zmenit, če morda veš?
Pa še enkrat hvala za infrmacije
Forum je zaprt za komentiranje.