Zurich
V sredo popoldan letim v Zurich, (grem z mamo, ki ima nek seminar v Baslu – do tja gre naprej z vlakom, jaz pa ostanem v Zurichu), vračam se že v četrtek, tako da me zanima kaj se najbolj splača pogledat v tistih nekaj urah? Pa če kdo ve kako je z javnimi prevoznimi sredstvi, ker taksiji so baje dragi, kje kupiti vozovnice…hvala in lep pozdrrav
Katja….v zurichu sem vsako leto po dva tedna…Nazadnje za novo leto…
Glede prevoznih sredstev-najboljše je iti s tramvajem, vstopnico kupiš na postajah, ki jih je malo morje (moraš imeti kovance). Vstopnica velja za v eno smer, ni važno kako dolgo se pelješ-za nazaj moraš spet kupiti novo. vstopaš lahko kjerkoli, nihče ti ne pregleduje karto. Vendar jo vseeno kupi-včasih pride kontrolor in če je nimaš je kar visoka kazen.
Je pa težko ugotoviti kateri tramvaj te pelje na željeno mesto-jih je kar precej…
Kaj bi se splačalo pogledat je čist odvisn kaj si želiš videti-sigurno si se že odločila, ko si prebirala Svet.
Če maš še kaj vprašanj, sam napiš…
LP
Prevoz imam zrihtan, ker imam tam bratranca (in bivšo ženo od strica). Ampak bom večino časa sama, zato ker imata službo oz.šolo. Drugače me bolj zanima umetnost, tako da verjetno kakšna galerija, pa malo po trgovinah, saj v enem dnevu itak ne moreš videt vsega, pa si bom ostalo prišparala za drugič. Boštjan hvala za vse informacije, lp
Forum je zaprt za komentiranje.