Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Križarjenje – Dalmacija

Križarjenje – Dalmacija

Ali je kdo že bil na križarjenju na barki po Jadranu (16 do 30 oseb, dvoposteljne kabine) s prehrano, kako to zgleda, kakšne so kabine in ali se splača? Koliko je možnosti kopanja?

Všeč so mi rute v južni in srednji Dalmaciji.

Hvala za vse namige!

Kopanja veliko. Kabine odvisno od barke. Drugace pa je take vrste krizarjenje zabavno samo ce gres ze z koncno skupino ( torej se poznate med seboj in ste vecja skupina ) za parcke ni prevec priporocljivo ker je dostikrat veliko “hrupa” in “kravala” pozno v noc :). Sicer pa spet odvisno na kaj naletis verjetno.

Sem bila lani. Meni je bilo všeč, bila sva z možem in to ne v zaključeni skupini. Nisem nič pogrešala kakšnih znancev.Spoznala sva nove ljudi kar se meni zelo prileže. Kabine so precej majhne toda vsaka je imela tuš in WC. Ležišča so nadstropna. Hrana je odvisna od kuharice, naša je bila super. Ni pa izbire in noblese kot v hotelu, kar pa je meni plus, ker imam pol kufer all inclusive variant in udobja na vsakem koraku. Po zajtrku smo izpluli iz pristanišča in se odpeljali v kakšen miren, nenaseljen zalivček na kopanje. Ob 13h je bilo kosilo nato si lahko nadaljeval s kopanjem ali pa šel spat. Okrog 16h smo izpluli in se odpeljali v pristanišče, kjer smo prespali. Večerja ni bila na barki ampak v lastni režiji.V pristaniščih pa je ponavadi bolj hrupno (razen, ko smo bili na Kornatih) tako, da smo spali bolj malo.Vsekakor je tako križarjenje nekaj drugega kot bivanje na kopnem, ki je meni že precej dolgočasno.Je pa manj udobno.

Kaj pa pomeni Kapitanova tura? Se lahko zgodi, da po kapitanovi volji, kje obtičiš ali je samo vrstni red obiskanih krajev pač drugačen?

Je pomembno, da si na barki, kjer imaš WC v sobi ali nekako gre tudi s skupnimi, so dovolj čisti? Razlika v ceni je namreč očitna:)

Plan poti se spremeni samo v primeru slabega vremena oziroma ponavadi zaradi premočnega juga ali burje, ki naredi prevelike valove oziroma nekateri pristani so preveč izpostavljeni za ta ali drugi veter in ce je napoved slaba se spremeni pristan. Poleti je tak pojav relativno redek.

lp

oz

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close