Fotoaparat
Živjo
Poleti načrtuje malo potovati po Evropi!
Odločil sem se,da si bom kupil novi fotoaparat!
Danes sem jih gledal v Foto Taboru!Canon Prima super 105u!Zoom 38-105mm!Cena nekje okrok 35.000 sit!
Zdaj me pa zanima vaše mnenje!Vem,da za ta denar ne bom dobil kaj ful dobrega,vendar mi finance ne dopuščajo kaj več kot 35.000 sit!
Zanima me tudi katere diafilme kupit za na potovanje!
Do sedaj sem vedno uporavljal filme,iz katerih sem razvijal fotke!
Na kaj moreš bit pozoren,ko kupuješ fotoaprat!
Zanima me tudi kolko filmov v povprečju porabite sami na potovanju?
Za odgovore se že vnaprej zahvaljujem!
lp
začetnik
lunaa kolko je pa cena?
Zdaj sem najdo se na netu neko stran,ker imajo ful fotoaparato,pa še podatki od njih so zrave!
Če se ko kaj bol spozna na njih,bi prosil,da mal pogleda in mi potem svetuje!
cana nekje do 35.00 sit!
Naslov pa je:
http://www.mixi.tv/trgovina/?kat=86
lp
začetnik
Osebno bi ti svetoval nakup digitalnega fotoaparata.
Razlog? Cena filmov, razvijanja, dodatna oprema, …
Praviš, da bi slikal diase. Kje jih bos pa gledal, sortiral, …? Takoj boš potreboval vsaj lupo in light panel, če že ne projektor. Skratka, dodatno te bo stalo in niti ne tako malo, glede na začetno investicijo. Omenjam le v razmislek!
Ce bi rad slikal negative in delal printe oz. ti digitalni posnetki ne pridejo prav (nimaš računalnika, tisti, ki jim boš kazal nimajo računalnika, …) se ne bi oglasal in bi se strinjal s tem, da kupih zeljeni kompaktni zoom fotoaparat.
Skratka, razmisli malo ali se morda ne bi raje odlocčil ze digitalca.
PS: Osebno uporabljam Canon EOS opremo, slikam diase, in se s fotografijo ze dolga… leta ukvarjam, tako da nisem kak digitalni zagriženec, ki bi navijal za svoje… Gre bolj za to, da se mi zdi, da ti kot začetniku, glede na budget zna še najbolj prav priti kak poceni digitalec. Gotovo pa sam bolje razumeš svoje potrebe in se pač odloči, kot misliš, da je najbolje zate.
se bi kar strinjala z Jocotom … sem zaprisežen uporabnik zrcalnega aparata … tud upam si trdit da mi ratajo lepe fotke z njim … ampak … čez komot z digitalnim … (pa da stroškov sploh ne omenjam !!!) … ga itak ni … delaš fotke … jih sproti brišeš če ti niso ok … fotke se dajo lepo razvit .. nimaš navlake ala negativi (čeprav vem da so fotke iz negativa še vedno lepše) .. mi smo bol foto družina (oče in mama se že celo življenje s tem ukvarjata) … vsi prisegamo na kvaliteto pravih aparatov … uporabljamo pa vsi digitalce … zakaj? … ker je veliko ceneje … bol komot in … če fotke potrebuješ zase … za svoj spomin … vseeno dovolj kvalitetno.
Če jih imaš namen dati na svojo spletno stran pa itak ni bolšega 🙂
ne vem … premisli!
strošek enega filma (jaz iz svojih potovanj še nisem prišla z manj kot 20 poslikanh filmov) + strošek razvijanja + strošek delanja slik … nimaš računice … nikdar!
za 50.000 dobiš že kar spodobnega digitalca … nekatere firme ti dajejo možnost na obroke … poglej … .. dokupiš še malo večjo spominsko kartico in si na istem ko da bi kupoval filme + jih dal razviti.
lp. B.
Začetnik: če želiš kaj več informacij o fotaparatu, ki ga je omenjala luna mi napiši mail na:
timberhoffwandy@hotmail.com
Hm, od preprostega kompaktnega fotoaparata do zrcalnorefleksnih in na koncu digitalc?
Tud jaz sem si lani omislila preprost digitalni fotoaparat, 3 mio tock, ravno prav za hitre posnetke. Sicer cez zrcalno refleksnega ni in bi ti mogoce priporocala rabljenega EOSa 300. Teh je na trziscu ogromno, zdi se mi, da ga je v casu akcij v Avstiji kupil vsak:)) Resno, polgej za kaj takega.
Ce ne znas uporabljat taksnega fotoaparata, naj ti povem, da se osnov naucis v nekaj urah ali dneh, naredis nekaj zacetniskih napak, in po enem letu delas super lepe slike!
Fotoaparate si gledal v FotoTabor? Tam imajo dobro ponudbo za razvijanje filmov: ce pri njih kupis dia film, imas v ceno vkljuceno razvijanje. Kar ugodno. Najboljsi se mi zdijo Fuji Sensia, ampak sem opazila, da vsak film malo vlece na doloceno barvo in se prilagajam temu (recimo Kodak na rdece, Fuji zeleno…)
Vprasanje pa tisim, ki gledate malenkost boljse (ali pa drazje) fotoaparate. Je kdo ze mogoce testiral digitalnega eosa 300? Jaz uporabljam EOS 50, in imam zanj vso opremo, v tem letu pa nameravam kupiti se digitalca. Pa me zanimajo izkusnje ljudi, ki so z njim fotografiralil. Oprema naj bi bila kompatibilna, je vse tako lepo, kot se slisi?
Ravno obratno. ISO 200 in 400 sta občutljivejša od ISO 100 in bosta na močnem soncu preosvetljena. Sta pa zato primernejša za slikanje v piramidah pri umetni svetlobi.
Sicer pa večina fotoaparatov prilagodi osvetlitev občutljivosti filma. Če ne, pa to sam upoštevaj.
Slaba lastnost občutljivejših filmov je bolj groba zrnatost.
Foto Tabor
mislim, da nimajo spletne strani, za razvijanje digitalnih fotografij jim jih moras poslat preko mejla oziroma prinest CD. Sodelujejo pa z Voljo, jih najdes na internetu (Volja Foto)
sedez imajo v Mariboru, poslovalnice pa predvsem po Stajerski, Savinjski in Koroski. V Ljubljani jih ni.
Upam, da ti ti podatki kaj pomagajo?!
Hm, tezka bo, v Ljubljani nimajo agencije. Tu ti ne morem pomagat.
Lahk pa jih poklices in vprasas, poslovalnico imajo tudi v Planetu Tus v CE, mogoce kdaj zajadras tja ali pa kak znanec?
Verjamem, da so tudi v LJ ugodne ponudbe, sej ce pa ne, se prostovoljno javim, da ti pritovorim kaksne filme (sem stalno na relaciji LJ-CE-Koroska)
jasi
Če še nisi kupil f. ti predlagam, da vzemi raje takega, ki ima objektiv od 27 ali najmanj 35 mm do nekako 105 oz 135 mm. 27 pa zato, ker več slike not dobiš, če razumeš. 38 ti sliko kar preveč poveča, 27pa lahko naredi bolj panoramsko sliko. Običajno je objektiv 35 mm, pa probaj dobit za pametno ceno čim boljšega. 105 pa pomeni koliko sliko lahko približaš in je 105 kar minimum. Vzemi pa Canona, to pa.
Za dia ne vem, za navade film pa predlagam 100 od Kodaka. Fudji mi dela preveč modre slike.
Jaz sem v Egiptu (klasika po celem E. z agencijo, en teden) naredila en film na dan, pa sem imela občutek, da skoz samo slikam. Ne moreš namreč vsega poslikat, ker če svetloba ni pravilna nima smisla poskušati.
Lepo se imej!
Ojla vsem skupaj!
Kaj lepa razprava je glede fotoaparatov in filmov.
Jaz pa grem poleti delat v Ameriko v camp,in opažam,da bo treba kupit novi fotoaparat!Kje se ti ga splaca kupit in kakega?Kaj se še vedno splača it pogledat v Avstrijo al pa v Italijo?
Kar veliko folka hvali tega Canona EOS 300!Kako je kaj z njim?Kaj pa potem objektiv?Sigmo?
Kaj pa cena tega fotoaparata?
Nekdo mi je reko,da se ti v Ameriki ful splača kupit fotoaparat,ker so baje tam ful poceni?
gregor
Ce ze prihajas v ZDA, se ti fotoaparat s financne plati zagotovo bolj splaca kupiti tukaj. Morda ga lahko narocis po telefonu kar v sam Kamp?! Za aktualne cene poglej: http://www.adorama.com ali http://www.bhphoto.com. Po drugi strani pa je priporocljivo, da se fotoaparat kar najbolje naucis uporabljati se pred odhodom, kar pa pomeni, da je dobro kupiti se pred nakupom.
Ce se nameravas odlociti za EOS300 predlagam, da poskusas dobiti rabljenega (se v Sloveniji). Tako telo, kot objektiv. V casu tranzicije na digitalno bi moral biti najnizji razred SLR teles cenovno ugoden nakup. Vedi pa, da je kombinacija EOS300 + cenena Sigma zoom leca slabsa od trotelziher-ja za isti denar.
Za rabljene fotoaparate bo se najbolje, ce poskusis preko oglasnikov. Morda Salomonov Oglasnik?
Kar se tice lec Sigma ne bi rad siril mnenja, da so vse slabe. Sigma nudi tudi vrhunske lece. Gre bolj za to, da za denar, ki ga bos dal za kombinacijo EOS300 + najcenejse zoom lece (pa naj bo to Canon 28-80, 28-90, ali ekvivalentna Sigma) se ti bolj splaca kupiti kompaknega trotelzihra. Bos dobil vec za vsvoj denar.
Kot receno, poglej kaj se dobi rabljenega po oglasnikih. Tako si bos ustvaril boljso sliko o cenah. Osebno dobro poznam le Canonove lece, od katerih je 24-85 ponuja odlicno razmirje med ceno, prakticnostjo in kakovostjo. Mislim, da se cena nove vrti okoli $300. Saj bi ti ponudil svojega rezervnega EOS 33 (ELAN 7E), pa sem doma na drugi strani oceana:-)
Forum je zaprt za komentiranje.