Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Egipt ali Grčijo ?

Egipt ali Grčijo ?

Z našim malčkom (2 leti)bi odšli letos na dopust v Egipt ali Grčijo.
Imate kakšne izkušnje kam predlagate v enem ali drugem primeru ?
Kdaj bi šli ?
Kam?
Kakšni napotki?
Izkušnje ?
Bolj me skrbi zaradi našega malčka ??

Hvala za pomoč !

Napisala si zelo skope podatke. Predvsem KDAJ želiš letovati. Poleti je Egipt prevroč, ker tja hodijo sedaj. Grški otoki so pa (skoraj) vsi primerni.

mislim, da je v grčiji manjša verjetnost, da zbolite zaradi hrane, kot pa v egiptu, zato ti že zaradi tega priporočam da z malčkom obiščete egipt. sam sem bil na petih grških otokih. vsak je nekaj posebnega. če so ti všeč lepe mivkaste plaže potem obišči kefalonijo ali zakintos, tudi rodos ima nekaj lepih plaž. če so ti pa ljubše plaže iz kamenčkov, potem je pa pravi naslov samos, kjer so majhni ploščati kamenčki. če hočeš pa bolj mirne počitnice, potem pa je pravi naslov karpatos, kjer ni preveč ljudi (vsaj lani konec avgusta/začetek septembra) je bilo tako. v obeh državah obvezno kupuj vodo v trgovinah.

Z možem sva se v februarju vrnila z Egipta. Seveda sva imela s seboj tudi leto in pol starega smrkolina. Bili smo v Sharm El Sheikhu in ti moram povedati, da smo se imeli čudovito. Hrana je bila ok, pa smo jedli tudi na ulici. Težave s prebavo nismo imeli. Naš smrkolin pa je nepopisno užival. Iz Sharma smo hodili na razne izlete, ki jih je super prenesel. Domačini pravijo, da je v Sharmu najlepše v aprilu in da se tam odpraviš najkasneje v maju, ker je poleti prevroče. Bili smo v Noria resorju, 5 min. od Naama baya. Pomembno je, to da vzameš hotel v bližini Naama bay, ker se tam vse dogaja in se moraš v nasprotnem primeru tja voziti s taksijem, kar pa z otročkom in vozičkom zna predstavljati težavo. Mi smo bili z omenjenim hotelom zelo zadovoljni in osebje je bilo dobesedno noro na smrkolina. če se odpravljate do maja bi ti priporočala Egipt….če pa se odpravljate poleti pa Grčijo…

Lp
A.

Plus Egipta je tudi, da so Egipčani dobesedno mahnjeni na majhne otroke in so jim pripravljeni posvetiti veliko časa, tako da bo malček prav gotovo užival.

Mi smo bili lani februarja v Sharm el Sheikhu v hotelu Moevenpickl Golf Hotel…zelo, zelo dobra odločitev…tudi z majhnim otrokom. Je zelo čist hotel, hrana odlična, osebje super, bazen…ufff…raje rečem vodni kompleks kot ga še nismo videli, peščena plaža v neposredni bližini hotela v stilu gusarjev, pod vodo pa se itak odpira nov svet-poln koral, raznobarvnih rib,…
pa izleti v naravni (vodni) rezervat Ras Mohamed,…
Tega v Grčiji ni-preverjeno!
Domačini prijazni, še zlasti do otrok, na ulicah brez barantanja seveda ne gre…
Bili smo tudi v hotelu Mexicana (na hitrco), ki pa ni ob plaži, drugače pa je čist OK

V Sharm pa se ne hodi v poletnih mesecih-preveč vroče-tudi domačini raje pobegnejo v Cairo (po njihovih besedah), takrat seveda raje v Grčijo…

LP

B

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close