Najdi forum

Vprašanje

Letos grem z nahrbtnikom in spalno vrečo za 1 mesec na potep. Zanima me naslednje: Če armafleks zavežem pod spodnji del nahrbnika in ker grem na avion, ali bo ob prihodu še vedno tam, glede na to kako mečejo prtljago na avionih?

Hvala.

LP T

Če se da, ga vzemi kot ročno prtljago. Vse, kar milimeter štrli z nahrbtnika, ponavadi ostane neželisivedetikje!

Namesto armafleksa pa ti zaradi varčevanja s prostorom priporočam samonapihljivo – kako bi se izrazil, ne vem – ležalko, 🙂 ki pa jo lahko spraviš v nahrbtnik.

Glede armaflex-a…… jaz sem imel spalko privezano na vrhu nahrbtnika (s pasovi od nahrbtnika in vrvico) in ležalko (armaflex) pod nahrbtnikom (s pasovi od nahrbtnika in z vrvico) in je bilo vse OK ko sem prispel tja. Enako ko sem letel nazaj. Sam moraš pa poskrbet da se ne bo kar tako odvezal oziroma odpel…..in pa da se ne bodo vrvice in pasovi zataknil na kakšnem tekočem traku na letališču med transportom prtljage…
A

Priporočam ti, da za pot z avionom nahrbtnik oviješ s prozorno folijo (za živila). Sliši se čudno, vendar zadeva super drži vse skupaj, ko prideš tja pa zadevo samo odviješ in vržeš v smeti.

Najlepša hvala za vse odgovore – super ste!

lp

Obstaja pa tudi ta nacin
http://www.pac-safe.com/nav1/fset_bp.htm

Jaz sem si v “backpacker” časih iz blaga sešila vrečo, v katero sem spravila armafleks – že zato, da nisem pobrala vse svinjarije po železniških postajah. Z letali take izkušnje nimam, sem pa videla nahrbtnike s privezanimi armafleksi med prtljago.

lahko imaš pa smolo in ti kdo namerno vzame zadevo dol … nam se je to zgodilo z otroškim vozičkom … ki je bil spet z nekimi finimi elastičnimi zaponkami … so nam jih namerno sneli dol v indoneziji (očitno so jim bile zaponke všeč … ker same od sebe nikakor niso mogle pasti dol) … sicer je armafleks zadeva .. ki jo lahko kupiš po celem svetu 🙂 … je pa ta varjante z vrečo čez ruzak po moje res najbolša 🙂

B.

Ali je mogoče tole mrežo kupiti tudi kje pri nas?

Obstaja pa tudi vreča z popularnim imenom “prasica”. Vreča je načeloma nepremočljiva, lahko jo celo zakleneš z žabico, noter lepo vržeš ruzak z vsemi naveski na njem in hopa na avion. Vrečo se potem lahko zvije na zelo majhno površino in jo tovoriš privezano na ruzak. Na poti nazaj ponoviš postopek, s tem da imaš še krasen prostor za razne malenkosti, ki jih enostavno zmečeš v vrečo (ker je seveda ruzak po enem mesecu za čisto prepoln, ti pa bi še tako rada kupila tisti suvenirček).

Aja, pa ne da se jih dobit ravno lahko. Alpinistična trgovina (ne morem se spomniti imena) na Krakovskem nasipu v Lj vem, da jih je imela.
Cena okoli 7.000,00 SIT

Trgovina na Krakovskem nasipu se imenuje Annapurna in je zelo dobro založena z vsemi
mogočimi pripomočki.

Pri nas na letališču ne komplicirajo z armafleksom, ki je pritrjen na nahrbtnik,
zunaj pa vztrajajo, da se ga loči in nese posebej. Že vedo zakaj in imajo prav.
Priporočljiva je vreča, ki lepo ohrani nahrbtnik čist in vse privezane stvari na njem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close