Najdi forum

GRAN CANARIA

Pozdravljeni,
odpravljam se na gran canario pa me zanima, če mi lahko kdo iz lastnih izkušenj svetuje kakšen dober apartma na južnem delu otoka. Zanimam me kakšne so cene apartmajev za 2 osebi na dan vključno s takso? Koliko časa se voziš iz letališča na južni del otoka? Kaj se spalča ogledati na tem otoku in kakšen prevoz je primeren (rentacar ali avtobus)? Seveda pa me tudi zanima kakšne so temperature aprila – maja?
Vsela bom, čim več informacij!

Hvala ter lep dan!
Mia

temperature so cca.26’C … ves čas piha morje je mrzlo (za naše razmere hudo premrzlo) … južni del je turistični .. po moje je vseeno kje si … ker ves čas izpred vseh hotelov vozijo ti minibusi do centra (Playa de Ingles al kako je že) .. od letališča je cca. 20 minut.

sam otok pa je čisto nekaj drugega kot njegov južni del … v centru je ko nek divji zahod … mnogo je cest kjer busi sploh ne vozijo … greš lahko samo z avtom … otok je majhen in ga v dveh/treh dneh komot komplet prevoziš … se pa splača rentat avto ( 3 leta nazaj – 3 dni – cca 14.000 sit … + benz ki je poceni)

uživaj!

B.

Jaz sem bila tam pred parimi leti in sicer v mesecu decembru. Bila sva v manjšem hotelu kjer sva imela najet apartma tako, da sva si sama skuhala, ko je nama ustrezalo. Temperature so bile okoli 26 stopin, kar mislim, da je čez celo leto konstantna temperatura. Bila sva v kraju Las palmas upam, da sem prav napisala. Drgač pa sva si rentala avto in si ogledala vse kar se da videti. Priporočam da najameta avto. Ogledala sva si deželo mundo aborigen, pa en naravni park in malo pokukala v vodni park. Skratka zelo zanimivo in pestro. Dolgčasa ti ni treba pričakovati.

zanimive so tudi sipine v maspalomasu (čisto na jugu otoka), kjer imaš občutek, kot da si v sahari, potem je tudi zanimiv obisk parka Palmitos. notranjost otoka je pa res čisto druga zgodba. kot da bi bil nekje na marsu, zraven je pa še nekaj kaktusov in palm. je pa res odvisno od vremena. decembra sem imel lepih 7 dni, temperatura je bila višja kot 25°C, edino morje je bilo pa res malo prehladno (okoli 20°C).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close