Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice prometni prekrški v SCG

prometni prekrški v SCG

A ima kdo izkušnje z nepravilnim parkiranjem ali prepovedanim zavijanjem v levo in podobnimi prometnimi prekrški v Beogradu? Kako je s plačilom kazni oziroma izterjavo?

Ker sem jaz iz Srbije točnije iz Šapca,in vem da ni tam tak oštri zakon.

He he VIto, ste mel v četrtek kaškšne neprijetnosti? :))

Vito, dolžan si mi pivo!

MihaPR, ja, bera prekrškov je bila kar zanimiva. Priznati pa moram, da so bili tokrat realni, nobeden ni bil izmišljen (no, bila sta dva z listki).

Ne vem, ali so policajem pošle ideje, ali pa so jim preprečili njihove inovativne pristope pri zaračuanvanju.

lp

bv

Jaz sem bil poleti v Kotorju, celo ČG sem prevozil boj počasi, ker se vseskozi imeli radarje, tam sem pa parkiral v nedeljo zvečer blizu ene šole. Ob 23.30 so pobirali avte in mi dali 6 listkov skupaj ok.13.000sit !

Nekaj svežih podatkov na to temo:

Srbija, Beograd, prepovedano zavijanje v levo, 1.000 din s potrdilom o plačilu (ista tarifa in preizkušeno v istem križišču kot decembra)

BIH, Republika Srpska, prekoračitev hitrosti (81km/h mimo table, ki označuje naselje), 10 KM (ali 5 €), tudi s potrdilom o plačilu.

Radarji so v BiH dobesedno na vsakih 5 kilometrov, v SCG tudi na avtocesti.

Vito, dolžan si mi pivo (2). Tudi tokrat realni prekrški in realno plačilo. Korektno.

Za voznike, ravno ko smo se vozili po tistih krajih, je bilo po radiu, da so odpustili 60 policajev zaradi privatnega služenja na račun prekrškov in podobnega.

Skratka, ukinjajo Križišče d.o.o.

lp

bv

Plačilo kazni na licu mesta, druge opcije mi niso znane…primer na poti iz Ljubljane proti Dubrovniku: na obalni “meji” z Bosno, tistih par km ( ne vem točno koliko) skozi Neum, smo takoj plačali 50 mark, zaradi “prehitre vožnje”, pač nismo opazili na tla postavljene table z omejitvijo 20km/h, ne vem sploh kako je možno naenkrat iz 70 v 10 metrih zmanjšati na 20, ker točno čez kakšnih 10m so nas dobili na radar in nam grozili s sodiščem v Mostarju če jim ne plačamo…pa smo pač plačali, ker se nam ni dalo kregat, pa verjetno itak ne bi nič dosegli.

Da ne pozabim omeniti, da so na drugi strani izvajali isto, samo v drugo smer.

Vem Vito da te zanima za SCG, ampak verjetno se dogajajo oziroma so se dogajale podobne stvari.

Lp

Katja.m, Vito je v tem avtu sedel, ko sem plačeval, zato sem ga kaznoval s pirom.

Namen ima, norčevati se z mene.

lp

bv

Bojan, glej da prideš peš na ta pir. Da ne boš povrh vsega še napihal…

Ja potem jo je pa še dobr odnesel, naj bo vesel, ti si sigurno plačal več za kazen, kot je eno pivo. Lep pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close