Najdi forum

Predlogi

Pozdravljeni!

Poleti bi rada šla nekam, kjer imajo lepo vreme, prijazne ljudi in poceni ter kolikor toliko varno življenje. Prosila bi vas za malo pomoči ter kakšno idejo. V mislih pa imam potovanje z nahrbtnikom, prevažanje z lokalnimi prevoznimi sredstvi ter solidna prenočišča.

Najlepša hvala.

jeseniky mountains.za dušo pa belopeška jezera.

zbiram prijave za potovanje 10 dni julij 2004 jeseniky mountains.lazne jesenik.poceni , vključno z povratno letalsko karto brnik – praga – brno in nazaj je največ 150000 sit.z vsem vključenim, najdražji hotel v jeseniku !

http://www.priessnitz.cz/

o pomenu jesenika govoiri srečanje češkega in poljskega predcednika , več na njihovi strani.prvi

The resort was founded as the first hydrotherapeutic institute in the world by Vincenc Priessnitz in 1821

Setkání prezidenta České republiky Václava Klause s prezidentem Polské republiky Alexandrem Kwasniewskim

v Priessnitzových léčebných lázních

dne 26.9.2003

ni dvoma!

Czech out Czechia!

e -mail:

magicni@volja.net

mogoče bi nam bilo lažje svetovat če bi se malo bolj opredelila, kam nameravaš, a po Evropi, ali kamorkoli po svetu, a imaš omejitve glede denarja,…Drugače pa so v bolj tropskih deželah poleti bolj deževne razmere, ampak to ne bi smela biti prevelika ovira, ker se vsak dan malo ulije za kakih 10 minut, to pa ni tako hudo. A nameravaš it sama?

Kjerkoli po svetu. Denarna omejitev je 500.000,00 sit. šla bi za vsaj 1 mesec.

Hvala za odgovore.

LP

Iran! Toplo, varno, ljudje zelo prijazni… manj kot 350kSIT
A

Brazilija! Jest sem se zaljubu v to državo. Če te pa kaj več zanima pa vpraši!

Čao

Živjo!

Predlagam ti potovanje po Avstraliji. Čeprav je v juliju in avgustu tam zima, je pravi čas za potovanje. Najboljš je, da prepotuješ vzhodno obalo od Melbourna do Cainsa. Prevozno sredstvo je vlak, prenočišča so hostli, ki so na visokem nivoju. Če te kej zanima samo vpraši!

LP,
Nina

Hvala za vaše predloge. Šla bom s fantom, že prej pa sva razmišljala o Iranu, tudi o Avstraliji in še marsičem drugem 🙂 Šla bi mogoče za dva meseca v Turčijo in Iran. Zanima pa me kako je s potovanjem v paru (fant-dekle) v Iranu? Slišala sem, da bi mogla na vseh prevoznih sredstvih sedeti ločeno? Kako je s tem? Zanima me tudi glede prenočevanja in podobnih stvari?

Nobenega problema, Midva sva bila zmotorjem, res boš težko našla bolj prijazno deželo. Včasih vaju bodo vprašali, ali sta poročena, pa recita da. to je vse. Samo drži se njihovih predpisov o oblačenju. Če se ti bo kaj dogajalo, kar ti ne bo všeč, pa se zateci po pomoč k lokalni ženski. Nama se itak ni zgodilo nič nevarnega, res pa je, da sva upoštevala lokalne navade, koliko r sva jih poznala.

lp

bv

Glede parov v Iranu sploh ni problem! Velikokrat vaju bodo vprasali ce sta porocena.. sploh na avtobusih sprevodniki… in vidva jim samo pritrdita in bo stvar resena…. Dugace pa ni nikakrsnih problemov…. Jaz sem srecal dva… enega brazilca in juznoafricanko ki sta se v Turciji srecala in sta potem skupaj potovala po Iranu… Vedno sta se predstavila kot mladoporocenca (priimka v potnem listu se ni zamenjala…. 🙂 ) in je bilo vse v redu.
potovanje po Iranu v paru pa ima tudi druge prednosti. predvsem to,da imata potem stike tako z moškimi (on) kot z ženskami (ona). Ker načeloma ženske ogovorijo žensko, moški pa moškega….
Lp
A

Kako je pa s prenocisci? so draga? je tezko dobiti prenocitev za ugodno ceno?

Hvala za vse predloge in nasvete.

LP

Ce bosta iskala budget prenocisca bosta presenecena ker so zelo poceni…. po LPju sma iskala samo budget variante vedno in pa ce je bilo mozno kaksne hotele za domačine…. ker v večini ne dovolijo tujcem prenočit v takšnih hotelih…. ta pa so se cenejsa! Tako da glede prenocisc sploh ni problema!
A

Kaj pa se ti je najbolj vtisnilo v spomin? Kaj se vse splača ogledati?

Pozdravček

Kaj se mi je najbolj vtisnilo v spomin? Prijaznost domačinov!!! Tako prijaznih ljudi še nisem srečal. Glede ostalih stvari pa…
– Bam preden ga je porusil potres decembra – zdaj tam ni vec kaj za videti razen kupe peska…
– Esfahan – za mene najlepse mesto gledano v celoti!
– Perspolis….
– Shiraz – grob njihovega najvecega poeta – Hefeza..
– Masule— gorska vasica….
in pa seveda moseje, moseje, …..
Seveda to ni vse – nastel sem samo to kar mi je takole na hitro prislo na misel..
A

Charly, poleg Mashada, svetega mesta šiitov, ne pozabi:

1. Male vasice, če greš po stranskih cestah,
2. prijazni ljudje, ki te v vasicah ustavljajo kot popotnika in vabijo domov,
to ponovi tolikokrat, kolikor dni boš tam

Seveda, pod pogojem, da se podrediš ali vsaj upoštevaš njihove norme obnašanja

lp

bv

Mashad se moral iz svojega ozkega časovnega okvirja izpustiti, zato ga tudi nisem naštel. Je pa res da če imaš čas, se ga vsekakor izplača videti!
A.

Pojdi na http://www.drustvo-nomad.si – klikni na programe in si sprintaj itinerar – Turčija in Iran s kratkim opisom znamenitosti. Vse skupaj lahko podaljšata, ker imata 2 meseca časa – to naj bo le osnova! Tudi napotki ne bodo odveč!

uh, kakšna dobra novica! velika želja mene in prijateljev je, da se še letos poleti odpravimo v brazilijo, natančneje v rio, za kakšen mesec oz. kolikor bo denarja… tko da me zanima vse možno-kako dobiti čim bolj poceni letalsko karto, kako poceni stanovati v riu (no, nek higienski minimum je vseeno zaželjen) , kakšne so cene, koliko denarja rabiš približno… kakšne so nevarnosti….
za vse info bomo zeloooo hvaležni!
lep pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close