tajska -komercialna varianta
Pattya – večinoma ‘rdeče ulice’ čez noč.. Recimo zajtrk se začne ob 11k in traja do 14h.. Tako, da ti je lahko kar jasno, kakšno nočno življenje poteka v tem kraju.
Čez dan pa je na voljo kup ‘morskih’ dejavnosti.. 🙂 Je lepa peščena plaža, samo voda v samem kraju ni najbolj čista.. Se pa za drobiž odpelješ do sosednje vasice in je stvar rešena!
Moram pa vas opozoriti na eno POMEMBNO stvar! Dosti Tajk vam bo zelo všeč in vse se vam bodo smehljale in oh in sploh – pa vseeno bodite pozorni, ker gre v večini za tipe 🙂 Ampak s časoma jih ‘skapiraš’, da ne pride več do pomote 🙂
Dober žur in čim manj spanja!
papa,
MiKkA
p.s. Če boste pa tam, ko bo polna luna – morate pa obvezno na Koh Phangan!! Folk iz celega sveta se zber na enem placu za to divjo noč! Divjo – v vseh pomenih besede 😉 Doživeto, preživeto in nikoli žal! Party till you drop down..
Hali halo Jožko!
Cene so različne.. Na i-netu je ena stran, da dobiš malo občutek, kako lahko cene prenočišč varirajo:
http://www.hostelworld.com/findabed.php?PHPSESSID=15d70824ce1fa82c39afc1544a16b744
Vse je pač odvisno, kako zahtevni gostje ste. Meni je uspelo za mali denar preživeti, ker sem jedla na ulicah, spala v ‘guesthousih’ in se prevažala skupaj z domačini v njihovih 3. razrednih busih, itd.
V Bankoku pa se vam res najbolj splača, da si najdete prenočišče na ulici Khao San – to je ta backpackerska varianta, kjer se dosti žura in je vse na enem mestu.. Je sicer malo bolj bučna zadeva, ampak je cenovno najbolj ugodna.
Cena hrane iz bangkokovih ulic: mango + omaka = 10 bahtov; lubenica 20 bahtov, sumljivo meso na palčkah 5 bahtov, ‘pašta’ 15 bahtov..
Vožnja s tuktuki 10 bahtov (ne nasedite na več! :), taxi-boat 12 bahtov..
V barih pa so cene precej bolj zasoljene: 2 večerji + 3 piva = 340 bahtov.
Cena busa (bolj lokalna varianta) iz BKK do Pattaya je bila 90 bahtov v eno smer.. Iz Pattaye pa vozijo mini busi direkt na letališče – je pametno, da si prej rezervirate plac. Pa ne se prestrašiti – tudi tajci so slabi šoferji.. In ni jim ravno mar za prtljago.. 🙂
Zelo obvezno obvestilo: meni se je zgodilo, da nisem verjela, da moram plačati 500 bahtov izstopne takse! Ki jih seveda nisem več imela.. Še sreča, da sem imela ‘skrito rezervo’, da sem potem prišla varno domov 😉
Čim več užitkov in žuranja na polno!
papa,
MiKkA
Izvoli:
Za jest: jest sem tri tedne kar naprej jeel fried rice with chicken, pa malo čilijeve omake.
Pa ne pozabit pojest kakšno banana pancake na ulici pojest
Za piti: shake na sto in en način in pa seveda kašne bucket (red bull, monshine whiski, coca aola in veliko ledu postrezeno v ajmarju)!!!
Ša ene stvar, ne nosi s seboj preveč oblek. Jaz sem šel tja s pol ruzaka, nazaj pa s polnim + dva nova nahrbtnika (običajna).
Zdravo,
jaz sem zivel na Tajskem skoraj 4 leta, ce te karkoli zanima mi poslji email na mgrasic@hotmail.com in ti kaj napisem in kam se splaca iti!
Nazaj sem prišel , ker mi je zmanjkalo denarja in sem se vrnil, sploh pa 4 leta v Aziji je bilo dovolj, skratka začelo se je 6 let nazaj , ko sem nekaj denarja zadel na lotu in se nato še v istem mesecu odpravil v Azijo in tam lepo užival dobrih in zlatih 4 let, nato pa sem prišel nazaj in zopet lepo delam. Takrat so mi vsi rekli, naj si kupim dober avto ampak jaz sem to vložil vase in lepo užival!
Saj štekaš! Lep pozdrav Mare
Priporočam najdite še en teden in pojdite v chang mai ali chang rai na sever na vsaj tridnevni treking,da jahaš malo slone in raftaš po reki in vidiš džunglo,plemena,opij party.Vglavnem so bili vsi zelo zadovoljni na trekingu,ki ga rezeviraš v ulici khao sam road v Bangkoku in stane zelo malo.Nato pa z nočnim avtobusom na jug na fool moon party,kjer je največja žurka na polobli.Najlepši otok pa mislim ,da je kho phi phi,kjer je bil sneman film the beach.Tudi tam je žur npr.roling stoned bar itd
Prav zavidam vam CIAO in dobro se imejte.
Mene pa zanima, kolk dnarja, nasploh, vse skupaj, potrebujes za tak 3-4 tedenski izlet? Vidim da vas je bilo ze kar dosti tam, pa bi rad kaj slisal o tem da vem koliko denarja prisparat….pa kolege pripravit na to. Tja dol bi sli sam na zur in za spoznavanje sveta. Dokler smo mladi, se lahko…potem pa malo tezje.
Kako glede letalskih kart, koliko stanejo, itn?
Forum je zaprt za komentiranje.