pasti plačevanja turističnih aranžmajev na obroke
stvar je taka:
ilirika ima najmanj 4 doplačila , če izuzamemo obresti na obročna plačevanja
– voučer 2 jurja
– na obroke 3 jurje
– prijava 2 jurja
– ladijski aranžmaji še dodatno 2 jurja
vaše sanjske počitnice so tako malo manj sanjske
planirate 20 jurjev , zapravite pa 50 jurjev……………………………………
povpraševanja na agencijah:
ne plačujte ničesar , saj agencije z tem nimajo skoraj nobenih stroškov , saj vse opravijo preko e – maila.največ kar lahko date je vaš priimek.če ste rekli da se boste oglasili , in se ne ni nič narobe.saj smo samo številka v masi ljudi ki se obračamo na agencije.včasih so naši apetiti večji od naših možnosti.
toliko , cena aranžmaja v prospektih ali časopisih ali agencijah tudi če ima vključen ddv / kar navadno ima / ni končna cena.da ne pozabimo dodatkov za enoposteljne sobe ali penzione.
marketing hotelov je velika znanost , na limance ujamejo z naj ponudbami tudi največje popotnike , kar ni nič narobe.narobe pa je pričakovati da bomo dobili 100 % vse kar obljubljajo
več o mojih potovanjih na
http://users.volja.net/magicni
http://users.volja.net/murphylaw
http://users.volja.net/belopeska
lordwales
Stiskač Lord!
Pojdi malo na sonce raje kot da smetiš!!!!
Ko pa nabereš 100.000 katalogov in nič ne rezerviraš je pa vse ok? Agencija da cca. 1-2 eura po izvodu – torej nič ni nastonj. S prijavo se ne pokrije niti stroškov izdaje kataloga, ne pa da bi še kaj zaslužili zraven!!!!
Ej Lord – a si ti tak stiskač tudi do ljudi okoli sebe? Verjetno si zato skozi na netu – ko pa se te vsi izogibajo – ti stiskač en.
Požri se za dva jurja, kmet!!!
sam sem križarjenje po nilu “plačal” na 5 obrokov. edina stvar, ki so mi jo dodatno zaračunali je zavarovanje čekov in sicer okoli 2,5% zneska, ki sem ga plačal s čeki in 2000sit prijavnine (ki jo plačaš vsepovsod). spet je pa odvisno od agencije, če ti zaračunajo tudi obresti, ker plačuješ na obroke.
ja po ta novem morajo VSE agencije zaracunati tudi prijavnino, v bistvu gre za stroske administracije. je pa od agencije odvisno kako visoka je prijavnina.
in Lord; seveda imajo agencije nekaj for s katerimi nizajo osnovno ceno (ki jo potem placas z doplacili ali slabsim programom), toda to je bolj odraz konkurence na trgu, saj folk vecinoma ko se prijavlja gleda na vsak tolar in ima moznost izbirati. Na potovanju pa je druga pesem, miselnost je cisto druga – saj sem na dopustu, si bom pa ja privoscil, to dozivis samo enkrat,….
In ce premores samo kancek zdrave pameti, si lahko sam preracunas koliko te potovanje pride – seveda pa lahko VSE vprasas (v agenciji ali prijatelje ali na tem forumu konec koncev).
Ne recem, da ni agencije, ki ne bi skusala zavesti potnikov, toda s tem skodi sami sebi,….
IN NI TREBA bit ze apriori proti agencijam! kaksno je pa tvoje mnenje o bankah, zavarovalnicah, trgovskih centrih?!?
LP L
Ne vem kako je to urejeno. Meni je oseba zaposlena v agenciji to povedala, da mora biti prijavnina. Morda mora biti prijavnina upostevana kot postavka v stroskih ali pa so se znajdli in dajo pac ceno prijavnine tako nizko, da se ne pozna.
Sem pa tudi jaz zasledil, da oglasujejo “cena programa, brez prijavnine”
LP L
Gospe in gospodje,
najprej eno kritiko na vse tiste, ki ste žalili g. ali pa ga.Lordwelsa, to je primitivno. Moje mnejnje je, da bi se morali opravičiti.
NI KAJ.. vsak ima svojo mnenje in tako je prav! Če vam naslov nebi bil zanimiv verjetno,ga na kazalu nebi odprli kaj šele prebrali vsebino.
Poleg tega pa je prav, da je izrazil svoje mnenje o agencijah. Morda je imel ta g. ga. res slabo izkušnjo z njimi. Vse agencije pač ne moremo dati v isti koš.
Dejstvo, da nekateri ne preberejo pogodbe, kaj šele drobnega tiska, saj ponavadi ni časa, da bi prebrali, ker se nam počitnice kar prikazujejo oziroma lepi kraji in cena nas zamikajo in pogodba je podpisana …
Sama sem tudi pikolovska in preberem celo pogodbo od A do Ž in potem ni zapletov in presenečenj.
Naj vas ne bo sram prebrati pogodbo, saj plačujete iz svojega žepa, ki ni bil tako zlahka poln ali pač … CIAO uživajte, preberite pogodbe POČASI. če pa nerazumete jih vprašajte (naj vas ne bo sram) in potujte ter uživajte!!!!
MAŠA
pojasnilo:
da ne bo zgledalo da sem proti agencijam,s em opozoril samo na to, da agencijska cena na plakatih nikakor ni končna cena.verjamem da turistične agencije nimajo rade takih postov / in so zelo verjetno kritike mojega pisanja od tam / vendar ilirika turizem res da na obroke, vendar za to zaračuna tudi pavšal 3 jurjev.in 2 jurja za prijavo.če delajo aranžma po naročiu še 2 jurja.
verjeli ali ne, celo diamond nova gorica, ki je hčerinska družba hita, kjer imajo v njihovi tehnični trgovini resnično zelo ugodne pogoje, in dajo še ta mesec brez obresti računajo 3 jurje za zavarovanje obročnega odplačevanja.tukaj ni nobenih pasti.ček je napsianin podpisan na točno določen znesek.in toliko se ttudi plača.
vendar 3 jurje je splošno zavarovanje v primeru neplačil.dajanje na obroke je za trgovce in turistične agencije velik riziko.
vendar je najmanj 5 jurjev doplačila za obročno odplačevanje voučer resnično preveč.zlasti za slovenijo in hrvaško, kjer delajo bankomati in lahko vse plačate na recepciji.
last minute ponudbe:
če ste sami in zahtevate enoposteljno sobo je minimalno doplačilo 15 evrov
primer:
hotel sol umag do 4 aprila 6 jurjev plus 20 evrov je 11 jurjev.je še tako ugodno.4 dni je 45 , pa še 15 za prevoz in vse ostalo in smo že pri tradicionalnih 60 jurjih.
PRIESSNITZ” Spa House
za ta denar ste dragi moji lahko v najdražjem hotelu v jaseniku
verjeli ali ne 7 dni!
računal sem enoposteljno sobo in penzion z izbiro menujev , če bi računal standardni menu ne bi dosegel niti 50 jurjev za en teden !
http://www.priessnitz.cz/en/index.php?PHPSESSID=82027f2761bea7c63bb193b40a0b2c44
lep pozdrav lordwales
“Po priporočilu Združenja turističnih agencij Slovenije od septembra 2002 zaračunavamo članice Združenja pri prodaji turističnih aranžmajev stroške rezervacije v višini 2.000 SIT na prijavnico (voucher) oziroma 3.000 SIT pri potovanjih, pripravljenih po naročilu.”
citat s kompasove spletne strani,….
LP L
Forum je zaprt za komentiranje.