Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Z avtom po grških otokih

Z avtom po grških otokih

Zanima me, če ima kdo izkušnje s takim potovanjem, združenim s klasičnimi počitnicami na morju. Trajalo naj bi kakšne 2-3 tedne, pogledala bi si par otokov, vsakega za nekaj dni. Do Grčije pa avto na trajekt… Predlagate kakšne otoke?

kateri termi odrines,pa menda ne v casu Olim.04,ker bo svinjsko drago-jest ti priporočam pred sezono ali pa po sezoni-definitivno Kreto in Kiklade! lp

Mi smo bili z avtom na Krfu. Ga lahko mirno izpustiš…
Drugače pa se pripravite na divji promet.
LP, Pupa

lahko greš tudi na rodos, karpatos in kreto. dovolj za 2-3tedne. najprej se pozanimaj kako trajekti sploh vozijo. ko sem bil na karpatosu je šel dopoldne iz rodosa na kreto, popoldne pa v obratni smeri.

Potoval sem med otoki,vendar ne z avtom ampak z motorjem in ni bilo nebenih problemov,pa tudi kar precej povezav je med njimi.Prideš v Pirej in si med ccca. 50-timi trajekti izbereš kam greš.Nobenega problema saj je to obvezen prevoz za Grke,pa nobenih rezervacij.Le za velike praznike je malo gužve (velika noč,novo leto),ko potujejo vsi iz Aten domov po otokih.Lepa izkušnja tako potovanje.
lp
dani

Zarja!
Zanima me, kje boš štartala – trajekt iz Trsta ali morda iz Dubrovnika (ali kaj tretjega)?

Tiger!
Ali misliš, da bo v času OI draginja po vsej Grčiji ali morda le Atene in okolica?

Mi smo bili že dvakrat z avtom v Grčiji, ampak vedno samo na celini. Saj smo želeli iti na otoke (predvsem Kreto), ampak so trajekti predlagi. Karta od Pireja do Krete je dražja od karte med Trstom in Patrasom…
Če te zanima kaj v zvezi z avtom in celinsko Grčijo, kar vprašaj.
lp

Jaz bi se raje odpravila z motorjem in ruzakom kot pa z avtomobilom:) Veliko bolj priročno, če seveda imaš rat motor in veter v laseh:) Drugače pa se tudi z avtom splača it: Možnosti je veliko trajektov pa tudi.

Z motorjem je super stvar ,jaz sem bil že več kot dvajsetkrat v Grčiji z vseh strani.Z trajektom iz Trsta,Benetk,Ancone po kopnem Dalmacija in preko Albanije,preko Srbije in Bolgarije, potem preko Madžarske,Romunije,Bolgarije. Prevozil vso celinsko Grčijo od Aleksandropolisa do Aten, ves Peloponez po vseh možnih poteh ,tudi gorskih in makadamskih,kar nekaj otokov,pa Kreto po vseh možnih poteh.Po vsem tem me še kar naprej vleče v Grčijo in komaj čakam , da marca spet zajaham motor in se grem malo spočit(ne fizično).Če koga kaj zanima naj vpraša .
lp
dani

Jaz pa mislim, da se ne splača potovat z avtom po otokih, ker pride preveč drago, pa še pri vkrcavanju in izkrcavanju ful čakaš. Raje tam rentaj.
Drugač pa ti priporočam Kiklade in južne Sporade.

Absolutno Kefalonija. Raj na zemlji.

lp, Taja

Jaz mislim, da se splača vlačit avto v Grčijo samo za Kreto. Ostali otoki so itak premajhni, če že pa rentaš avto, še rajši pa skuter.

brala sem tvoj post
in me zanima potvovanje z avtom po celinski Grčiji, predvsem v smislu varnosti – oz. v priemrjavi z rent-a-car, kaj pomeni,če imaš svoj avto (cena, zavarovanje….)

Menim enako kot Alan. Vendar je tudi za Kreto cena prevoza avtomobila

do tja bistveno višja, kot pa najem avtomobila na Kreti.

LP!

Samo

mislim da bo po celi grciji-ker sem bil za casa svetovn.basket 95 na otokih in se je cutil upliv prvenstva z Aten tut na otokih!Je pa tko ce bos pred sezono 01.06 ali po 25.08. so cene nizje za 30%,ker je povprasevanje turistov manjse! lp

zdravo zarja

sem že doživela italjane, francoze, nemce ampak GRKI so najhujši ………… VOZNIKI seveda!!!!

če ti znajo vozit pol jaz mojo vozniško oddam prvem policaju ki ga vidim!!!!!!
vrjetno je kriv grški temperament in vročina!!! 🙂
še ne v enem tednu sem bila (v živo) priča štirim prometnim nesrečam!!! P.S.: pormetni predisi so ji totalno tuji!!!!
skratka če se odločiš: PREVIDNA BODI!!!
priporočam ti kreto ker je največja ostali otočki so premajhni, pa kr nekaj maš za videt!!
jaz sem bila na RHODOSu in je bilo res SUPER!!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close