bahamski otoki
Jaz sem letos hotel iti na Bahamsko otočje, pa sem si na koncu premislil. Po daljšem poizvedovanju je bilo najceneje avionska karta do Miamija (134.000 SIT Lufthansa, do 14.7.2004), potem pa dalje s Southwestom za okrog 160 USD do Nassau, od koder imaš dalje med otoki hitre vodne taxije. Nočitve so od 500 – 700 USD na teden za 2 osebi. Imaš pa o Bahamih na Internetu izredno veliko strani.
LP
bila, pred 6 leti.
karto sem si zrihtala sama iz Miamija, takrat smo slovenci še potrebovali vizo, ki jo dobiš v centru mesta na njihovi ambasadi za 20 USD. Zdaj ne vem, če je še potrebna.
Leteli smo iz Miamija v Nasau z Bahamiam air. Letalo nikakvo, kriza.Polno je bilo tako, da jih je nekaj sedelo na sredi letala kar na svojih kovčkih. Ampak poceni, povratna okoli 120 USD. Letiš kako uro, je čisto blizu. Letela sem konec tedna tja in je na letalu bilo polno t.i. “gastarbajterjev”, ki čez teden delajo v USA, za vikend grejo pa domov. Letalsko lahko kupiš kjerkoli, v katerikoli turistični agenciji v Miamiju, kjer je na vsakih 10m ena.
Za izstop iz Nasau je bilo potrebno plačati 20 USD v gotovini na letališču. Vozni red na Bahamih je bolj okviren, zamude letal od 3 ur dalje, se nihče ne sekira…. razen, če nimaš dalje let za Evropo. V tem slučaju moraš takoj povedat, da imaš karto iz Miamija dalje, potem ti takoj uredijo let s prvim letalom, ki bo vzletel (pa četudi na njem ne bo več prostega sedeža).
na tem otroku, kjer je glavno mesto, je full gužva. Ogromno Američanov, Italijanov, Angležev… V hotelskih kompleksih imajo urejene igralnice, kar privablja Američane in tudi ostale turiste. Sicer pa se splača hotelskih naselij izognit, se voziti naokoli, ogledovati, uživati na plažah, domačini so prijazni… aja, hrana, ješ lahko kjer koli, razne solate iz školjk in zelenjave dobiš kar na cesti.
ma, meni je bilo full všeč…
Forum je zaprt za komentiranje.