Najdi forum

oskar travel

ojla, zanima me, ali ima kdo od vas že izkušnje z Oskar`s travellers club. Zelo privlačno zveni Sinajska pravljica, ampak bi blo fajn slišat (prebrat) iz prve roke…hvala vsem, lep dan, petja

Ojla.
Z Oskarjem sem potovala nekaj let nazaj (vzhodna Turcija). Enkratno. Majhne skupine, ogromno izveš, bolj popotniški in ne turistični način. V bistvu ga nikoli nisem dojemala kot agencijo, ampak bolj kot prijatelja, ki je ogromno prepotoval in je te izkusnje pripravljen deliti s teboj. Poleg slovenskega vodica (z nami je bil Oskar osebno) je bil prisoten tudi domaci vodic + dva soferja. Vsi zelo vredu ljudje. V Dugubeyazitu (v zadnji Mladini si lahko preberes bolj ali manj posrecen opis tega krasnega mesteca ali postajalisca izpod peresa Blaza Ogorevca) smo npr. spali kar pri njegovem prijatelju Muratu, kjer so nam priredili nepozaben kurdski vecer, nakar smo zjutraj ob 3 vstali in odsli gledat visoko v hribe soncni vzhod izza Ararata, ipd. Je pa res, da to ni pocela cela skupina (cela skupina okrog 15 ljudi), ampak pac tisti, ki so to zeleli. Dodati je treba se to, da smo se z ostalimi popotniki krasno ujeli in bili zelo fajn skupina. Srecevali smo se tudi kasneje. Z Oskarjem bom zagotovo se sla na pot, trenutno imam pac enega zelo majhnega palcka doma in pricakujemo ze drugega, tako, da bo treba se malce pocakat.
Povzetek: OSKAR JE CAR!

Zelim ti lepo pot.
Narcisa

Aja, se to. Kasneje sta z njim potovala se dva moja sodelavca (Sulawesi, Turcija, in se enkrat Sulawesi). Oba sta bila izjemno zadovoljna. Ga tudi ne moreta prehvalit.

moja prijateljica je potovala z nim pred par leti v turčijo in je bila izredno navdušena.

podobno tudi moja kolegica. kapo dol!

konkurenca na SLO trgu je vse hujsa

moja prijateljica je lani (stara tik pod 50) šla z njimi v Turčijo. Bila je zelo navdušena.

No, ona je zvečer hodila spat malo prej, ostali pa so nadaljevali.

Ravno sedaj pa sta druga prijatelja z njimi v egiptu.

Pred odhodom sta plačala izlet, do odhoda se je trikrat spremenil načrt potovanja. Govorim o bistvenih spremembah. Npr. nekaj so spustili in nekaj dodali, spremenjen itinerar, spremenjena prenočišča, tako da so zadnjo verzijo dobili tik pred odhodom – v bistvu ko so čakali na prevoz.

Sedaj niti ne vedo, kako bodo v resnici hodili, niti kje bodo spali, oz. ne vedo, če bo ta verzija veljala.

Ostalo povedo v nedeljo, ko se vrnejo.

Sam imam z njimi slabe izkušnje. Ko smo šli v Turčijo, smo hoteli preko njega rentat avto, reklamiral se je. Na koncu, po 1 mesecu klicarjenja smo brez avta šli in ga rentali v Turčiji sami. Ni nam ga mogel preskrbeti, zato si je zmišljeval vedno nove pogoje in zahteve. Na koncu je povedal, da nam lahko (4 osebe) najde la dva avta z dvema šoferjema, ki pa zahtevata poleg rentanja še bivanje v hotelu in hotelsko hrano na naš račun.

Lp

bv

Z Oskarjem sem bila v Egiptu čez novo leto. Tudi nam so baje malo spremenili program, vendar se ni nihče kaj dosti sekiral. Popolnoma vseeno je, ali spiš v x ali v y hotelu, in ali si najprej v kraju x in potem v kraju y ali obratno, če pri tem doživiš in vidiš tisto, kar so ti obljubili. Ostalo so pa itak povedali že ostali. V glavnem: priporočam. So pa to res popotniške variante, nikakor pri njih ne pričakujte hotelov s 5 zvezdicami, ki pa jih resnici na ljubo tudi nikakor ne obljubljajo :))

S fantom sva bila za bozic z njimi v Egiptu in je bilo nepozabno. Majhna skupina, jedli smo v restavracijah, kjer se prehranjujejo domacini, poskusali njihovo tradicionalno hrano, hotele smo imeli v srediscih mest tako, da smo se zvecer lahko sami ali pa z vodicko sprehajali po mestu in barantali na bazarjih;) Pokazali so nam stvari, ki ti jih druge agencije niti slucajno ne, recimo mesto smeti-Koptsko mesto in mesto mrtvih, kjer zivi menda miljon ljudi na starih pokopaliscih v Kairu. Hoteli so bili v redu, z izjemo enega v hurgadi, vsec mi je bilo tudi to, da smo imeli v 8 dneh tudi en dan casa za potapljanje na koralnih grebenih v hurgadi. Mislim super je blo, res komaj cakam, da bova spet zbrala denar, da bova lahko sla se na kaksno potovanje z njimi, recimo v Turcijo;)
Lep pozdravcek,
K.

za oskarja sem zvedel službeno.vendar moje prepričanje ostaja nespremenjeno:
potuj sam in prej rezerviraj.hotelski *** star tip turizma.1 destinacija , izleti , terme.
delam v turizmu in vsak avtobusni izlet in turistične skupine bi mi samo še povečale profesinalni stres.zdaj pri nas začenaj sezona.trenutno pada sneg.pa še grmelo je.

pred češko planiram samo vikend v dobrni.če kdo želi biti tam v terminu ko bom tam ,
naj mi pošlje e – mail
http://users.volja.net/magicni

ja, ce gresta dva sama enako turo v egipt prisparata za eno let karto.-)

točno tako.z katerokoli agencijo vržemo proč od 30% pri oskarju do 100% pri kompasu / razen last minute in hoteli /
na ceno ki jo plačamo če potujemo sami

pa še to:

v trenutko ko vas pripeljejo nazaj na začetek, vodič izgine v minuti, enako šofer.ostanemo spet sami / sindrom back to reality /

če gremo sami potem ko nas odslovijo iz hotelske sobe, lahko še kakšno uro posedimo in kelpetamo z gosti.v reality se vrnemo počasi, stopnja stresa je minimalna.če potujemo sami in koristimo samo hotele in hotelske izlete , smo na dopustu.agencije pa delajo z nami kot z oscami.

primer izlet v istro , kompas
če niso sposobni palnirati postanka v istarskih toplicah vsaj tri ure / komanje in ogled cerkve svetega štefana / potem ne bdo dobili veliko vernikov.postanek za kavico v istarskih toplicah?
koliko se poveča stopnja stresa agencijskega turista, ko vdi uživancijo.

zato:
en cilj , več dni, uživancija.
celo trenja v hotelski sobi popestrijo dopust / doma se mi zdi vendo bolj eno in isto mislim trenja /

Glede Oskarja samo to: Ne vem če bi bilo lahko boljše, vsaj na našem potovanju po zahodni Turčiji!!!
Priporočam!!!
Mislim, da je vredno vloženega denarja in sploh ni med dražjimi.

No, naši so se vrnili s poti po Egiptu z Oskarjem.

Do sedaj so hodili s Kompasom, tako da so precej razvajeni.

Bili pa so navdušeni. Itinerar, ki so ga dobili ob odhodu, je večinoma držal, odstopanja niso bila pomembna. Običajno pa je bilo itak nekaj, kar so itinerarju dodali, ne pa da bi odvzemali.

Večerje je nepredvidoma 3 x častil Oskar, vodička je bila dobra, kar dosti se je ukvarjala z njimi.

V skupini je bilo 35 ljudi, večinoma mlajši upokojenci, nekaj dijakov in nekaj mlajših parov.

lp

bv

oskar je častil!
še vedn ima 30 % profita!
ne nasedajte takim marketinškim trikom.

kolk profita mas pa ti lord, ki tudi delas v turizmu?!? 0?!?

lord, ali misliš, da bodo šli ti ljudje, ki so bili gotovo zelo zadovoljni s potovanjem, preračunavat, koliko cenej bi jih prišla tura s kako drugo agencijo in potem jokat?? kristus, človek, turistične agencije niso dobrodelna društva, morajo tudi plačevati račune!!

Dragi Lord, vprašanje je bilo namenjeno tistim, ki so potovali z Oskarjem. Če nimaš odgovora na vprašanje (glede na to, da nisi potoval z njim, ga očitno nimaš), je lepo in prav da ne pišeš nekakšnih kvazi odgovorov. Vsak naj odgovarja tam, kjer ima res kaj za odgovoriti, namesto da smeti po forumu.
LP Jože

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close