Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Z avtom do Prage

Z avtom do Prage

Ojla,

moj mož je na šolanju v Pragi in smo se odločili da ga gremo obiskat. Zdaj pa vas prosim, tisti ki imate izkušnje s potovanjem do Prage z avtom z idejami na plan. Štartali bomo iz Kranja, sedaj pa katera pot je za nas najbolj ugodna, po kilometrini in po urah vožnje. Na intenetni strani ViaMichelin mi je vrglo ven pot skozi Linz. Sedaj pa prosim še za vaše variante in izkušnje.

Lep pozdrav.

Andreja

Hmmm, …. na maporama.com si lahko izberes a želiš najkrajšo ali najhitrjšo pot – in potem ti bi naj podal dve različini in jih lahko malo primerjaš….. Jaz sem šel preko Graz-a in Dunaja v Prago… sam sem iz CE….. iz Kranja… pa ne bi vedel….
A

Jaz sem pa iz Ljubljane in grem vedno čez Dunaj, potem mejni prehod Znojmo, Jihlava…..mimo Brna, kjer je že avtocesta, ki te pripelje direkt v Prago. Za pot od Lj do centra Prage potrebujem 9 ur in sicer si vzamem 2 krajsa postanka po 15 minut.
LP

nekajkrat sem prvozil obe možni trasi
1. Salzburg, Budjejovice, Praga. Zagotovo najkrajša, porabiš zagotovo 1 uro manj časa. Od češke meje do Prage je cesta malo slabša, tudi ko zapustiš avtocesto v Avstriji do meje ni ravno briljantna. No recimo dlako slabša kot naša dolenjka.

2. Dunaj, Brno, Praga. Cesta bistveno boljša, na pamet pa za cca 150 km daljša. Dve možnosti sta.

Če greš direktno na Brno in potem naprej, narediš dodaten ovinek. Je pa ves čas relativno lepa cesta. Lahko pa sekaš ovinek in greš na Kutno horo, tam prideš na avtocesto na pol poto med Brnom in prago, zato pa narediš 50 km manj.

Če imaš čas, je meni najbolj všečna tretja varianta, če se ti mudi, pa prva. Vendar moraš paziti, ker je včasih malo slabše označena cesta. Tu mislim na kažipote

lp

bv

Hvala vsem za vaše nasvete verjetno se bomo pa odločili za prvo varianto od BojanaV. Še enkrat hvala vsem za vaš trud.

LP in se javim ko se vrnem domov, kako je bilo na poti.

Andreja

na krasu pravimo:

kamor gre bik , gre še štrik !
mislim da ne kateri ne razumete , da je čas denar , in za nekaj jurjev prihranjenega ste pripravljeni 7 – 9 ur trpeti v avtu.v redu.koliko to stane?

povratna karta brnik – praga je pri csa 45 jurjev z vsemi taksami.poraba časa: 2 uri.če ste rutinirani lahko tudi manj.

bencin bo pozdražil , letalske družbe pa bodo zaradi krize ostale pri istih ali še nižjih cenah.naj omenim za zelo izpopolnjen sistem nabiranja brezplačnih milj pri csa in nihovo res odlično spletno stran !

http://www.csa.cz

Lord, če prideš od doma do Prage v dveh urah, ti osebno plačam karto. In še eno za povrh, da lahko svoj uspeh ponoviš.

Lordwalesu???

Čakaj mal, jets tebe ne štekam čist dobr. Ker planiram tud jest pot v Prago sem naredu eno simpl računico. Evo do Prage je približno 1000 km, to je z varčnim avtom (dizl) 10 000 SIT v eno smer. Za nazaj damo še 10 000 SIT, cela pot torej okrog 20 000 SIT. Če gremo 4 osebki, je pot z avtom še vedno 20 000SIT, če gremo pa z avionom nas pride 180 000 SIT. Ne vem kakšno računico imaš ti, ampak pri meni je 7 do 9 ur vožnje vredno 160 000 SIT no ja tud 25 000SIT, kolikor bi prišparal, če grem sam.
Poleg tega se lahko ustaviš kjer hočeš, pa še kaj vidiš med potjo.
Zares ne vem, kaj je tako ugodnega pri tej letalski karti?

…pa še spotoma kaj DOBREGA poješ na Češkem, česar na letalu garantirano nisi deležen.

O tistih dveh urah z letalom pa tudi ena enostavna računica:
– od doma do Brnika 1 ura (malo manj ali več, odvisno od kod si)
– čekiranje minimalno 1 uro pred poletom
– polet 1,5 ure
– dvig prtljage, carinske formalnosti… najmanj pol ure
– prevoz z letališča do Prage 1 ura

Torej skupaj minimalno 5 ur. Kje naj bi potem bil tisti časovni prihranek?

moram te popraviti , vito:
– pol ure pred odhodom na brniku je več kot dovolj.
– let csa iz brnika v pragu je nekaj več kot uro / 14.35 – 15.40 /
– dvig prtljage , nič več carine – 1 maj 2004 , največ 15 minut
– prevoz iz letališča v prago z turitičnim avtobusoom – 20 minut

prihranek je še vedno najmanj 5 ur , hrana na letalih csa je primerljiva z restavracijami 2 klase , in sanje o avtih ki za 1000 kilometrov popijejo samo za 10 jurjev bencina so samo sanje.pijejo tudi olje / menjava na 5000 kilometrov /

in drage dame in gospoda kje so še vinjete ?te niso zastonj.

amortizacija avta , prometni prekrški , utrujenost

/ danes nisem delal nič posebnega , v službi sem bil 2 uri , pa mi že vse dol visi /

nepozabno je bilo 17 novembra v topolšci.cel dopoldne na cesti / od doma ob 8 / , takoj ko je animator odrecitiral ponedelkovo predavanje o topolšci / brez težal bi lahko zabaval turiste tudis am , moje znanje o topolšci je večje kot animatorjevo /

ko sem samo še videl postlo !
popolnoma k sebi sem prišel šele v četrtek.res je da sem imelk prehlad , res pa je tudi da te 250 kilometrov do topolšce in nazaj dobro ožame.kaj šele 1000 kilometrov !

zato

http://www.csa.cz

in nepozabite zbirati milje

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close