Indonezija
Živjo!
Spomladi se odpravljam v Indonezijo. Zaradi omejenega casa potovanja (1 mesec) potrebujem kaksno iformacijo glede poti. Sam razmišljam da bi letel na Bali in od tam potoval po otokih na vzhod in potem po isti poti nazaj. Kaj mi svetujete? Kaksne so cene kart do Balija in kaksne so cene notranjih letov? potrebujem čim več informacij.
Hvala in lp.
lico
Sam sem bil v Indoneziji avgusta in septembra letos. SIcer sem letel v Singapur (150.000,00 SIT za letalsko karto –> pri sta-lj.com), kolikor vem, pa so karte za na bali okoli 200.000,00 sit. Mislim, da se bolj splača letet v Singapur, pol pa s Silk Airom na Bali.
Vzhodno od Balija ti priporočam Gilije … en teden sem bil tam, pa je bilo ravno toliko, da se nisem naveličal in da bi se takoj vrnil na te otočke. Komodo, Rinca in Flores obvezno … zelo lepo, zanimivo in poceni. Splača se it v eno smer “po zemlji” nazaj na Bali pa z letalom. Letalske karte niso drage npr. jaz sem dal za relacijo Padang(sumatra)-jakarta-yogjakarta cca 30.000,00 SIT pri Lion Airu.
Če te še kaj več zanima vprašaj.
LP
Pozdrvaljeni!
S fantom sva se iz dvomesečnega potovanja po Indoneziji vrnila 20.12.2003. Prepotovala sva Bali, Lombok z Gili otočjem, Flores, bila na Rinci in na Javi do Jogakarte. Mislim, da vam lahko dam kup še svežih informacij…Zato vas nagovarjam da se za bolj specifična vprašanja še javite.
Drugače pa sva za povratno karto na Bali odštela 178000 sit pri interconti-ju , drugače pa so baje karte za do 45 dni bivanja v Indoneziji tudi cenješe. So jih že dobili za 125.000sit (jakarta). Midva sva letela z Malesian airlines, ki je ful ok družba. Lico, če bi rad odštel čim manj denarja za karto do Balija( če je seveda še nimaš) se ti najbolj splača vzeti karto do Jakarte od tam pa vzeti direktni bus na Bali. Sicer se boš vozil 2 dni, ampak te bo še zmeraj cenje stalo kot avion. Za potovanje na V indonezije pa imaš več možnosti na razpolago. Iz Balija lahko greš z busom, ladjo ali avionom. Najcenje je bus, vendar tudi najdlje traja in je najmanj udoben. Nasprotno je seveda z letalom. Karte so odvisne od razdalje in stanejo recimo Bali-Flores (maumere) 100Usd. Če želiš ugodno ceno (tukaj ne moreš barantat) pa se pozanimaj preden greš v želeni kraj katere dneve letijo tja in tako kupi karto dan pred odhodom saj so zadnji trenutek cene nižje (se splača). In še Pomembno: Usd dolarje menjajo bolje od čekov in še to- vzemi le nove bankovce ( letnik 1999 in novejše) in po 100 $ ker bolj je bankovec star, uničen in nižje vrednosti (recimo 50 in navzdol) manj dobiš rupij zanj. To drži kot pribito 😉 :
Javi se še za več infos.
Tamchi
Zivjo, no lepo da pomagate, zanimata me 2 stvari, ce ste kej sprobali potovati z vlakom po Javi, jst zlo studiram v to smer k se mi zdi full bol prijetna voznja z vlakom kot z busom, drugace pa me se zanima ce zna kdo na oko ocenit kok bi prsla enosmerna avijonska karta iz balija do jakarte, po tem sodec kar se pisal bi bla tm nekje od 20000-40000 sit, ali se motim, je bil kdo v jakarti a je velik zanimiva, kukr mam jst info bol malo, 2-3 stvari, pa se to razmislam ali se mi sploh splaca spalko sabo vzet, sej itak po hostlih/gasthausih spis?
HVALA vam full.
Luka
Cene letalskih kart si poišči na http://www.merpati.co.id in http://www.garuda-indonesia.com. Kar se tiče Jakarte pravijo, da ni vredna ogleda in tako sama tam nisem bila je pa več za videt v Jogyakarti (predvsem tudi v okolici). Vlaki po Javi so tudi ena možnost potovanja, le da so običajno ful polni, karto je potrebno kupit par dni prej (da si zagotoviš sedež). Sicer pa je vožnja z exclusive busi kar udobna, velik razmah med sedeži, klimatizirano, dobiš odejico, vzglavnik, zajtrk in kosilo oz. večerjo (vse všteto v ceno). Potrebno se je le pozanimiati za zanesljive avtobusne družbe, ker se dogaja da ropajo. NPr. Tami Jaya je med boljšimi. Ja, in tisti ki greste na Bromo (Java) se pripravite na višje cene kot so napisane v Lonely planetu.
Tamchi
Živ!
Jest sem spalko potreboval samo na Siberutu in na ladji, ko smo šli z lomboka proti floresu … pa še to bolj zaradi dobrega občutka… drgač jo pa nisem potreboval. samo jaz jo vedno vzamem, ker nikoli ne veš kdaj ti prav pride.
Tista avionska karta pa “od oka” pride 25…. SIT. Izhajam iz tega, da je bila Denpasar-Jakarta-Singapur 50.000,00 SIT – cirka.
LP
Spalke ne potrebuješ. Namesto spalke vzemi sabo rjuho, ki je zašita kot spalka. Lahko jo kupiš v trgovinah kot so Iglu, Promontana in podobno, ali pa jo enostavno kar sam zašiješ.
Jaz sem po Javi kar precej potovala z vlakom. Med drugim sem imela tudi eno daljšo relacijo iz Surabaye do Jakarte. Priletela in vračala sem se namreč iz Jakarte. Če nimaš od tam leta domov, je brez veze da si jo greš ogledati, ker je veliko drugega bolj zanimivega. Že par 10 km iz Jakarte je Bogor, ki je definitivno bolj prijazno in lepše mesto. Ima prelep botanični vrt.
Je pa vožnja z vlakom veliko bolj udobna kot z avtobusom in tudi hitreje se potuje z njim.
Toliko, če te pa še kaj zanima, pa vprašaj.
Lp
Belka
Kot sem že napisala sem bila v Surabayi. To je predvsem industrijsko mesto. Imajo par hudih šoping centrov – v enem je na dnu led in ljudje tam drsajo :-). Ni pa nič pametnega za videti tam. Edino kar je pametno, je vlak, ki te v doglednem času pripelje do Jakarte. Tudi jaz sem namreč priletela in letela nazaj iz Jakarte. Tako sem si Javo počasi ogledala na poti proti Baliju, za nazaj grede sem pa “pičila” direktno z vlakom iz Surabaye.
Bromo se sigurno splača pogledati. Ne nasedaj raznim voznikom đipov in konj, ker ni tako daleč kot govorijo oni in se brez problem lahko sprehodiš do vulkana. Sploh če boš spal kje bolj proti vrhu vasice.
Z masko je pa tako, da jih majo tam za rentat za majhne denarje. Če imaš raje svojo, si jo pa prinesi. Samo ti bo verjetno celo pot samo v napoto.
Lp
Belka
Kar se Broma tiče, sam BRomo ni kaj posebnega. Midva sva šla na turo t.i. sončni vzhod, kjer se ti razprostira pogled na vse vulkane, vključno z največjim v tej skupini, ki vsakih 10 minut bruhne dim….Seveda se je na to turo šlo že ob 3h zjutraj in z džipom (not nas je bilo 5) tako da je cena pol nižja. Seveda pa te probajo okol prinest in ti zaračunat veliko višjo ceno. Najem džipa stane drugače (s šoferjem seveda) cca. 250.0000 Rp. Če greš samo na Bromo pa lahko greš tud peš ampak potem si najdi sobo nekje na vrhu vasice. Btw men se je vseeno zdelo daleč za hodit. Kar se vulakanov tiče sta na Floresu zanimiva Kelimutu in vulkan s rdečimi jezerci blizu Bajawe.
Misilm da se ti bolj splača dolarje vzet kot evre, pa še nakupni tečaj dolarja je sedaj ful nizki.
LP
Živjo
Jaz potujem čez 14 dnio v Indonezijo Prideva v Jakarto in tud nazaj greva iz jakarte. Plan je nekako takšen – čez javo do balija in Gilijev. Pa nazaj. Ali nama bo ratalo v enem mesecu (pa še opozorila, da je tri dni najdlje ko zdrživa na enem mestu). In pa zanima me tudi kaj je tiso kar bi morala videti… Pa še to..koliko je Komodo odaljen od Balija…ali se splača it pogledat?
hvala, lp
Špela
Na komodo gre večina turistov z ladjico … gre za nekakšen “organiziran izlet” na katerega se prijaviš pri eni izmed mnogih agencij. Do floresa se voziš 4 dni vmes si pa ogledaš komodota in rinco + še nekaj ostalih otočkov. nazaj z avtobusom in trajekti pa ti s floresa vzame še dodatna dva dneva. lahko pa greš tudi z letalom.
Če se boš odločila za ta izlet vedi, da boš imela v ceno vštet samo prevoz in skromne obroke… vse ostale je treba doplačat, ne glede na to kaj ti bodo v agenciji natvezili. vsaj takšna je moja izkušnja.
drgač pa komodo in rinco zelo priporočam. pa na javi si oglej dieng plateau, prambanan in borobudur …
Forum je zaprt za komentiranje.