Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice kuba – jamajka

kuba – jamajka

zdravo!

zanima me če ima kdo kakšen podatek kolikšne so cene letalskih
kart če hočeš iz kube še za nekaj časa na jamajko.

za vse odgovore se zahvaljujem!!!

Koliko stane sicer ne vem, lahko ti pa povem kot informacijo, da je bila zadnjič v Delu ocenitev letalskih družb glede na varnost in je bila kubanska ocenjena kot najslabša, z največjim procentom nesreč.Sicer smo mi imeli notranji let iz Santiaga do Havane, pa ni bilo tako hudo – te nočem prestrašit.Lahko te še opozorim na to, da če misliš letet iz Kube na Jamajko, se pred vzletom dobro prepričaj da nimaš pri sebi kakršnih koli ostrih in trdih predmetov, škarjic, dežnika, krem…ker ti vse poberejo, dajo v navadno vrečko in vržejo med ostalo prtljago…pa še 15min so ugotavljali da je mobitel res samo mobitel ne pa kakšna gps naprava…skratka pregled je res temeljit.Lp

glede na moje izkušnje, izpred 3 let, taka povezava ne obstaja. Večina letov v Karibskem otočju (so) potekajo(li) preko variant kot so: Miami, Mexico city, Caracas.
Povezava je res (bila) nenoramalno obupna. Tako, da DOBRO preveri.

hvala za informacije

lp

Seveda OBSTAJA povezava iz Kube na JAMAJKO!!
Lani sta dva moja kolega letela ravno tja – na Jamajko iz Kube in nazaj. Malo prečekiraj net (air Cubana, ipd), če pa ne boš našel, ti bom pa jaz v nekaj dneh prisrbel Info.

Po mojih informacijah pride taksna kombinacija zeloooooo draga, kajti naj ne bi bilo druzbe ki bi letela iz Evrope na Kubo IN z Jamajke v Evropo. Posamicne karte (pravzaprav enosmerne karte) Ce ima kdo druge informacije, se priporocam!!!!!!

Seveda takšna povezava obstaja! Se mi je zdelo čudno, da bi se v zadnjem letu ta stvar kakorkoli spremenila.
Cena, ki sem jo jaz uspel najti, je 231 funtov (povratna karta z vštetimi taksami).
Nisem se zelo trudil z iskanjem, ker me je samo zanimalo, če ta povezava obstaja in sem ti tu napisal prvo ceno, ki sem jo našel. (glej http://travel.kelkoo.co.uk)

V googlu napiši – kingston havana flight – in boš dobil en kup strani, kjer lahko pogledaš za ceno in urnik letov.

Pa še to:
Na tej relaciji ne leti Cubana, ampak Air Jamaica in še ena druga letalska družba, ki niso tako nevarne kot kubanska.
Sicer sem pa jaz že letel s kubanskim avionom in je bilo zelo zanimivo. Propelerski avion narejen pred približno 40 leti. Namesto prezračevanja pa majhni ventilatorji nad glavami potnikov. Ne vem, če bi šel še enkrat, čeprav je bilo fajn takrat 🙂

Katja.m, a si ti resno mislila to s pregledom?

Skoraj nobene kontrole ni bilo na Kubi, niti na notranjem letu niti takrat, ko smo šli nazaj v Evropo.

So nas pa pregledal, ko smo prišli na Kubo in so 3 breskve, ki jih je imela ena s sabo približno deset minut 3 ženske na letališču okrog obračale in gledale, dokler niso na koncu le ugotovile, da ni nič nevarnega 😉

Škarjice, pilice in podobno ti pa po 11. septembru itak povsod poberejo…

Seveda obstajajo povezave z Kube na Jamajko in nazaj na Kubo. Baje pa je tezko dobiti ugodno ‘krozno’ karto – Evropa – Kuba – Jamajka – Evropa.

super. So se vsaj malo povezali. 🙂

Ja nas so ful podrobno pregledali, ko smo šli iz Santiaga v Havano, drugače ko smo prišli na Kubo in leteli nazaj v Evropo niti ne, tam so pa meni celo vzeli iz rukzaka en glinen kipec kubanske ženske, pa aceton, pa kremo pa zložljiv dežnik, vse kar je bilo trdega, ker bi lahko s tem koga namerno poškodovali, kakor so nam razložili, škarjice in take stvari smo itak imeli med prtljago, za kipce in druge stvari smo pa mislili da ne bo panike…In še potem preden smo šli na letalo, smo morali zunaj stat v dveh vrstah in so nas še enkrat totalno pregledali, bratu so še pod kapo pogledali da nima slučajno kaj tam…imeli so pa tud tok občutljive une naprave za pregled k piskajo, da je meni piskala zaponka za modrc in potem sem imela majhen problem kako jim to razložit, ampak so na koncu obupali in me spustili naprej…se nam je zdelo že smešno, vsi ti pregledi…meni se je samo čudno zdelo, ker ponavadi dajo stvari, ki ti jih naknadno odvzamejo k pilotu v kabino, dobiš številko in po pristanku s to številko dobiš stvari nazaj, tuki so pa kr vse vrgli med ostalo prtljago in potem je ob prevzemu prtljage ob spremljavi žive kubanske muzike med vsemi kovčki po tekočem traku prišla še naša uboga vrečka z napisom “fragile”.No pa na naše začudenje ni bilo nič razbitega 🙂 drugače je pa bil polet prava izkušnja, primeren tudi za tiste ki ne znate španščine, saj so navodila na sedežu pred tabo tudi v ruščini in srbščini, tako kot še v kakšnih drugih osmih jezikih…

Lep pozdrav!

Aprila letiva s frendom na Kubo in se se glihava za kolk casa naj bi sla, vendar racunam na ene dobre tri tedne. Sem rekla, da ce bi kako dobro varianto dobila, bi sla s Kube se mal na Jamajko pogledat, zato me zanima, kaksno mnenje al se bl splaca se 1 teden na Kubi produzit al pa ko si ze glih tolk bliz, raj mal se kam drgam pogledat. Za Domininikansko je 1 teden najbrz premal, Jamajka pa bi bla kot nalasc. Sem ze let. karte iskala pa ne pridem nikamor (tud un kelko varianta ne)- a mi lohk kdo pomaga?
Kaj pa tisti, ki ste ze bli na jamajki – kaksen predlog, nasvet, anything…?
HVALA,
Maja

Pomoje imata dva tedna na Kubi dovolj časa, mi smo si v tem času ogledali skoraj celo, z izjemo Santa Clare in Cayo coco, tako da se najbrž splača še za en teden na Jamajko, ko sta že ravno na tistem koncu, mi smo imeli samo dva tedna časa, kar je pa premalo…Drugače pa sem slišala da je Kingston kar navaren in se mu je najbolje kar izogniti, vem pa ne ker tam še nisem bila,lp

V treh tednah še cele Kube ne boste vidli. Na Jamajko pa je možno z letalom, je uno na plopelerje in vozi kubanska družba, cena pa ni visoka. To pa vem, ker sem na Kubi srečal dva Italjana in sta mi povedala, da ni bilo vredno it, za nagrado so jih na Jamajki še okradli.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close